Hogyan mentheti meg a rendszeres bőrrákszűrés az Életed?

terhességA bőrrák kialakulásának gyakorisága évi 5-10%-kal nő, minden ötödik ember számíthat rá, így a szűrés jelentősége is egyre nagyobb. Többségük jóindulatú kórlefolyású, azonban létezik egy, a melanoma (festékes bőrrák), mely hamar áttétet képez és halálhoz vezethet.

Ezt, ha időben, még korai stádiumában felismerik és eltávolítják, a páciens élete 100%-os biztonsággal megmenthető.

Gyermekeknél, egy 18 éves kor előtt elszenvedett súlyos, hólyagos napégés például sokszorosára növelheti a felnőttkori melanoma esélyét, de a várandósoknak és kismamáknak is az anyajegyek fokozott figyelme javasolt a végbemenő hormonális változások miatt.

A melanoma felismerésénél a nehézség az, hogy korai stádiumában megtévesztésig hasonlíthat egy anyajegyre, ezért életfontosságú szűrővizsgálatokra járni.

A MelanomaMobil® szűrés során a szűrőorvosok az egész testfelületet átvizsgálják, majd a piacon egyedülállóan, minden anyajegy képét digitálisan rögzítik is. Ezt követően a felvételeket kiértékelő orvosok alaposan kielemzik, melynek eredményeként személyre szabott leletet állítanak ki.

melanomaA MelanomaMobil® szűrési módszer leglényegesebb része a kontroll vizsgálat, mely a páciens számára ugyanúgy zajlik, akár az első alkalommal. Utána viszont az aktuális felvételeket összevetik a korábbiakkal is, így olyan többletinformáció áll rendelkezésre, amely alapján egészen korai stádiumban kiszűrhető a melanoma.

Egyeztessen szűrési időpontot a +36 70 337 3333-as számon vagy jelentkezz be online a www.melanomamobil.hu oldalon, ahol bővebb információkat is találsz a témában.

Kedvezményes családi szűrési csomagjaik iránt érdeklődjenek a központi számon, valamint aktuális információkért tekintsék meg a MelanomaMobil® facebook oldalát is.

Rendelők: Budapest (V. ker. és XI. ker.), Győr, Sopron, Vác

 

Hasznos linkek:

http://www.melanoma.hu/online/

http://www.melanoma.hu/

https://www.facebook.com/melanomamobil