A hivatalos megnyitó előtt jártunk a soroksári IKEA-ban – és leesett az állunk!

Ahogy olyan sokan Magyarországon, szerkesztőségünk is nagy rajongója a kék-sárga áruháznak. Olyan nincs, hogy üres kézzel távozzon az ember, ha csak céltalanul érkezünk akkor is találunk valami teljességgel nélkülözhetetlen darabot a piactéren. Az új áruházzal jó nagy bajban leszünk: 34 000 négyzetméteren várja a rajongóit.

A soroksári IKEA áruház több ponton is eltér a már ismert Örs vezér téri és budaörsi áruházakétól. A nagyobb alapterületnek köszönhetően a termékkínálat is szélesebb, és a bemutatótérben 67 belső teret is kialakítottak, ahol az áruház környékén élők eltérő élethelyzetére kínál az IKEA lakberendezési megoldásokat. Az étteremben és az egyedi svéd kávézóban 451 látogató élvezheti egy időben a svéd finomságokat. A már megszokott bisztró ételkínálata is megújul.

Fenntartható áruház

Magyarország legnagyobb IKEA áruháza a régió egyik legkorszerűbb egysége lesz: hűtéséről és fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, az elektromosságot pedig napelemek biztosítják majd. Ez azt jelenti, hogy az épület hűtését 82%-ban, fűtését pedig 99%-ban tudják ezek a megoldások biztosítani. Az áruház és az autópálya között az IKEA véderdőt is telepített, mely szintén egyedülálló Magyarországon!

Az áruház számokban:

– az önkiszolgáló raktár mérete 5547 négyzetméter

– a bemutatótér 6336 négyzetméter

– a piactér 6034 négyzetméter

– a raktár 3320 négyzetméter lesz.

1100 négyzetméteren egy üvegházat is kialakítottak, ahol a növényeket és szezonális termékeinket mutatják majd be a lakberendezők.

MEGOSZTÁS