Helló nyár! Divat tippek a legforróbb napokra

Nehezen érkezett, de végre berobbant a nyár, vele együtt a divatos, lenge nyári ruhák, a könnyed len anyagok, a színek és minták kavalkádja. Egy biztos, ezekben a nyári hónapokban nem kell tartalékolnunk sem a színekkel, sem vidám darabokkal. Mutatjuk a legtrendibb összeállításainkat!

Légy bohém, légy vidám!

Lehetne akár ez is a mottója ennek az összeállításnak, amiben a földszínek és a természetes anyagok vannak túlsúlyban. Idén nyáron nem csak a bio pamut, a len vagy a selyem lesz a kedvenc kelménk, de a boho stílus is újra itt van. Jöhet minden, ami laza, könnyed és kellemes viselet, lehetőleg a ruhák fazonja sem kell, hogy a testre simuljon, hanem élvezzük, hogy csak úgy aláomlik és körbeleng minket a kellemes, hűs anyag. A szalma táska és kalap kötelező eleme a nyári szettünknek, mint ahogy napszemüvegből sem elég egy!

1.C&A, 2. Fjällräven 3. C&A, 4. C&A, 5. Deichmann, 6. H&M, 7. C&A, 8. Deichemann, 9. Sinsay

Feledkezz bele a romantikába!

A virágmintás ruhák, táskák, felsők valószínűleg sosem mennek ki a divatból, sőt, ezen a nyáron biztosan végigkísérnek a legforróbb pillanatokon. A tökéletes recept: apróbb és nagyobb virágok pasztell árnyalatokon, amihez már már csak egy egyszínű pasztell cipőt és táskát kell keresnünk. A bátrabbak akár kombinálhatják is a virágmintás darabokat, mert ezen a nyáron nincs olyan, hogy túlzás!

1.Mohito, 2. VAN GRAAF/Marie Lund, 3. Sinsay, 4. VAN GRAAF/Guess 5. Deichmann, 6. Gabina Hungary, 7. C&A, 8.Mohito

Elegánsan vagány szettek férfiaknak

Ezen a nyáron az urak sem fognak unatkozni – már ami az öltözködést illeti. A kellemes pamut és len ingek akár egyszínű, akár mintás változatban biztos a kedvencük lesz, hiszen amellett, hogy jól mutatnak, könnyed anyagok szellős viseletet ad a nyári melegben. Színekben sem lesz hiány, hiszen míg tavaly a föld színek uralták a trendeket, a 90-as évek divatjának újra begyűrűzése a férfidivatban is megmutatja hatását. Ne csodálkozzunk hát, ha pasztell árnyalatokkal találkozunk, bátran válasszunk egy barack, egy halványzöld vagy egy halvénylila felsőt, hogy aztán egy szürke, farmerkék nadrággal tökéletes nyári összeállításunk legyen.

1.Answear/Polo Ralph Lauren 2. Spingfield, 3. Tatuum, 4. VAN GRAAF/Joop!, 5. Reserved, 6. Spingfield, 7. F&F 8. Spingfield

Nem csak bájos, de menő is!

Ha lányka ruhákról van szó, sokszor a habos-babos ruhákon kívül nehezen találunk trendi ruhákat, pedig egy kislány nem csak tüllszoknyában és balerinacipőben szeret lenni – bár azon sem csodálkozunk, ha még homokozni is abban szeret menni. A sportos és a bájos találkozásából igazán klassz darabok születtek, amikben kényelmesen elvannak a gyerekek, ugyanakkor színes, vidám darabokba öltöztettük őket. Jöhetnek, a szivárvány csíkok, a virágok, a flamingók és minden cukiság, hogy aztán a trendi fehér farmer ruhával, vagy egy pasztell rózsaszín farmer kabátkával enyhítsük a színek kavalkádját.

1.F&F 2. F&F, 3. Answear/Femi Stories, 4. F&F, 5. Sinsay, 6. Answear/GAP, 7. F&F, 8. Answear/OVS 9. Sinsay, 10. Deichmann 11. Sinsay, 12. Sinsay, 13. Sinsay

Szörfős és deszkás hangulat uralja a nyarat

Szinte nem múlik el nyár úgy, hogy a fiúk ne kapnának egy állatos vagy dinós felsőt, és ez idén sem lesz másként. Talán a rajzfilmhősök nem lesznek túlnyomó többségben, helyette jöhetnek a szörfös, a batikolt darabok, rengeteg vidám színnel, pasztell árnyalatokkal, amiket kiválóan lehet kombinálni olyan sztenderd színekkel, mint a kék, a barna. Ne féljünk „lányosabb” színeket választani, hiszen a fiúk is szívesen viselnek almazöld, barancksárga, vagy rózsaszínnel kombinált darabokat – ettől ők még vagány fiúk maradnak.

1.Reserved, 2. Answear/GAP 4. Reserved, 5. Answera/Geox, 6. Reserved 9. Answear/GAP 10. Answear/Mango

Szerzőnk: Kovács Nóra, stílustanácsadó, a www.chic-and-charm.hu alapító-szerkesztője
Fotók: a fent megnevezett márkáktól