Harc a narancsbőr ellen

Mi nők folyton a tökéletesebb külsőre törekszünk. Ez természetes vágy, így érthető. Pontosan ezért igyekszünk minden praktikát kipróbálni, amit csak találunk, a kiváló (legalábbis minket elégedettséggel eltöltő) eredmény elérése érdekében. Ez évszaktól függetlenül motivál minket, de amikor már látjuk, hogy lassan itt a tavasz (reméljük), aztán pedig jön a nyár, ez a késztetés mindinkább intenzívebbé válik.

Az egyik legnagyobb ellenségünk hol a combon, hol a popsin éktelenkedő narancsbőr. Sok helyen sok mindent lehet róla olvasni – ebből is látszik, ez egy gyakorlatilag majdnem minden nőt foglalkoztató téma.

Először is, mi a narancsbőr? A narancsbőr, a bőr alatt lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonzzák a vizet, kedvesnek nem mondható gödröcskéket kialakítva.

A narancsbőr elleni küzdelemhez lehet használni sokféle “csodaszert”, azonban kulcsfontosságú a kitartás (!) – mert az eltűntetése egy hosszú folyamat – illetve, az életmódbeli változtatások. Kenhetünk akármit magunkra, ha ugyanúgy kávézunk, vagy dohányzunk, kevés vizet iszunk vagy egyáltalán nem mozgunk. Az eredmény vagy el fog maradni, vagy olyan hosszúra nyúlik, hogy az ember nem fogja kivárni.

Tehát nagyon fontos egy gyors önvizsgálat az étkezés, és a testmozgás szempontjából. Ha csak mindennap sétálunk egy kicsit (például 1-2 buszmegállóval korábban szállunk le hazafele menet, vagy a boltba nem autóval, hanem gyalog megyünk ki), már az is megfelel a napi mozgásnak. Legalábbis ebből a kevésnem tűnő mozgásből is profitál szervezetünk.

Nagyon fontos a sok folyadék! Mindig, mindenhol ezt írják, de tényleg így van! Napi 2-3 liter víz csodákra képes a narancsbőr, és eleve a bőr hidratáltságának területén is.

A drága krémek helyett tanácsos az olcsóbb termékekkel kezdeni, hátha azok is beválnak. Választhatjuk például az otthon elkészített chilipaprika-olaj koncentrátumot, amelyet a bőrbe belemaszírozva, vagy folpakkos tekercseléssel intenzívebbé téve, legalább olyan hatás érhető el, mint amelyet egyes krémek ígérnek – töredék áron.

Emellett szintén megoldás lehet a natúr (vagy vitaminokkal dúsított) alga krém. Amelyet bio kozmetikai boltokban vásárolhatunk, vagy webshopból is rendelhetünk. Nem túl kellemes illatú, azonban vérbőségfokozó hatása miatt kiváló méregtelenítő, bőrfeszesítő, zsírcsökkentő hatású.

A fent felsorolt praktikák egyszerűek, és viszonylag olcsóak. Ne feledjük a narancsbőr sem bonyolult dolog, hiszen nem más, csak a test reakciója. Ne higyjük, hogy csak a méregdrága dolgok a hatásosak. Próbáljátok ki ezeket néhány hónapon át, hátha beválik, és eltűnteti, vagy legalábbis csökkenti a narancsbőrt.

Soha nem fogjuk tökéletesnek látni magunkat, de érdemes minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy magunk és házastársunk számára is vonzóak maradjunk. Hiszen az, hogy valaki jól nézki az a belső jólétből fakad.