Hangolódjunk Karácsonyra! Pagonyos könyvajánlónk, igazán vidám, ünnepi mesékkel!

A Pagony Kiadó már 17 éve gazdagítja a magyar gyerekirodalmat,  rengeteg izgalmas és egyedi könyvvel. Teszik ezt az év minden napján, nem csoda, hogy karácsonyra is különleges kínálattal készültek. Engedjétek meg, hogy bemutassunk Nektek öt igazán ünnepi Pagonyos könyvet, amelyek nagyon jól mutatnának majd akár a fa alatt is.

 

Anne Ameling, Monika Parciak – 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra

Valljuk be, mindannyiunk életében előfordult már, hogy szerettük volna csemetéinket minél előbb ágyba dugni. Hogy, hogy nem, az ezen alkalmakkor gyakoribbak az ilyen elhangzó mondatok a gyerekek szájából: „Légy szi, csak még egy mesét, csak egy rövidet!!”

Ilyenkor lehet remek választás a 3-5-8 perces mesék, aminek most megjelent egy ünnepire készülődős új része is, ezt szeretnénk bemutatni Nektek.  A könyv 18 ünnepváró történetet tartalmaz, melyek egytől egyig frappáns és meghitt meglepetések. Olvashattok az elkóborolt rénszarvasról, a csodálatos téli erdőről, egy furcsa hóemberről, sőt még egy karácsonyi sárkányról is.  Ezekkel remekül tudtok hangolódni az ünnepekre. Olvassatok belőle minden este egyet és pikk-pakk elrepülnek a várakozás napjai és elérkezik a karácsony.

3-6 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Harcos Bálint – Szofi és a Mikulás

Melyik gyerek ne vágyna arra, hogy segíthessen a Mikulásnak? Szofinak, a sokunk szívének kedves, cserfes, és kissé talán kotnyeles kislánynak megadatott ez a lehetőség. Hiszen Szofit hiába fektették le a szülei, nem aludt el, hanem megleste a Mikulást! De nem csak megleste, hanem be is állt mellé, a beteg krampusz helyett segítőnek. És jaj, szegény Mikulásnak, ha ilyen segítsége akad, mint Szofi! Nem találkoztunk még gyerekkel, aki ne találta volna szuper viccesnek Harcos Bálint történetvezetését. Nincs ez másképp ezzel a könyvvel sem. Szerkesztőnk két kislánya pukkadozva kacag még a 100-ik felolvasás közben is. Szóval, ha kedves, lelkes és mulatságos történetre vágytok, egy kis ünnepi hangulattal fűszerezve, akkor ezzel a könyvvel nem fogtok mellé lőni.

2-5 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Vadadi Adrienn – Titkos reggeli-családi mesék

Könyv egy családról: Apa, Anya, Andris és Juli. Ők egy hétköznapi család. Tele nevetéssel és mókával, meg néha egy kis összeveszéssel. Hiszen, mint minden testvér, Andris és Juli is szeretik nyúzni egymást és a szüleiket. De teszik ezt olyan szeretettel teli légkörben, hogy öröm újra és újra belekukkantani. Kedves és meghitt légkör lengi be a meséket, de szülőként olvasva nem tör ránk az az érzés, hogy egy „bántóan tökéletes család” történeteit olvassuk. Bepillantást nyerhetünk az életükbe életében és akár ötleteket is meríthetünk abból, ahogyan ők oldják meg a konfliktusokat. A történetek abszolút segítő szándékkal íródtak. Egy-egy helyzetben bemutatja a gyerek és a szülő szemszögét is és cseppet sem idealizálja a szülőket, hiszen előfordul, hogy elsőre nem jó döntést hoznak, nem minden helyzetben tudják, hogy a konfliktus hogyan megoldható. Mégis minden történetben érezzük, hogy a család legfontosabb összetartó ereje a szeretet és a megértés. Ha ez a kettő megvan a családban, akkor valószínűleg minden helyzetre meg fogjuk találni a megoldást.

3-6 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Dániel András – Kuflik a hóban

Kik vagy mik a kuflik? Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem… Heten vannak és az elhagyatott réten élnek, a saját kuflikupacukban. Immáron nyolc köteten keresztül követhetjük nyomon a kalandjaikat. Akár azt is hihetnénk, hogy télen semmi érdekes nem történik az elhagyatott réten, de ha ezt tennénk, nagyot tévednénk. Hiszen Titusz és Pofánka felkerekedik, hogy jóbogyót szerezzenek, a rét egy eldugott zugában. De egy behavazott réten hazatalálni már nem olyan egyszerű, főleg ha minden hókupac alatt valami más rejtőzik! De a kalandok a tavasz beköszöntével sem érnek véget. Egy fura, szőrős kis lényecske érkezik a kuflikupachoz. Pofánka, azonnal szívébe zárja és Bruminak kereszteli. De hamarosan kiderül, hogy Brumi nem sokáig marad édes, apróság. Mit tehet a kufli, ha házi kedvence csámcsogi lénnyé válik? Tartsatok a kuflikkal télen is, a pukkadozós nevetés garantált!

3-6 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Pászthory Panka – Pesti Mese

A nagymamák nagyon különleges emberek! Sokszor nem is vesszük észre, hogy mennyi mindent adnak nekünk. A Pagony egyik legújabb könyve nagymamáknak és unokáknak lett címezve. Különleges szemlélettel van megírva, egy 5 éves kislány visszaemlékezése a nagymamájánál eltöltött hétvégéről. A kislány szeret otthon hintázni és játszani a kertben, de szeret a nagymamánál vendégeskedni a nagyvárosban. Nagymama egy magas házban él, amiben nem csak ő lakik. Villamos jár az ablaka alatt és lifttel lehet felmenni hozzá. Lakása rengeteg titkot és érdekességet rejt. Csupa izgalmakat rejtő fiókot és titkos szobát. Rendkívül érdekes, hogy az apró képek milyen részletességgel és mélységben maradnak meg egy kislány fejében.  Hiszen az egész történetet egy ötéves emlékképeiből összerakva olvashatjuk. Nagyon érdekes szemszög ez a kedves mesehallgató számára. Biztosan mindünknek vannak hasonló emlékeink a saját nagyszüleinkről. A könyvet olvasva felbátorodhatunk, hogy elmeséljük ezeket a gyerekeinknek. A hosszú téli estéken találhatunk alkalmat, hogy elővegyük a régi fényképeket rejtő dobozt és meséljünk.

6-99 éves korig ajánljuk

 

Kertész Erzsi-Berg Judit – A négy madár titka

A Pagony mottója: ‘Nagyra tartjuk a kicsiket!’. De szerencsére nem csak a kicsiket látja el érdekes és értékes könyvekkel, hanem a nagyobbacskákra is gondol. A kiskamaszoknak szánt regények között üdítő újdonság ez a könyv. A két zseniális írónő, Berg Judit és Kertész Erzsi még a nyáron, félig komolyan, félig szórakozásból meseteniszbe kezdett a Facebookon. Ahol az egyikük letette az izgalmas kalnd szálát, a másikuk felvette. Ennek az eredményét tarthatjuk most kezünkben. A játékból ugyanis egy rettentő izgalmas kalandregény kerekedett. Ami, amellett, hogy a fordulatos cselekménnyel, a hihetetlenebbnél hihetetlenebb eseményekkel és a csavaros rejtvényekkel magához láncolja az olvasót, megtanít arra is, hogyan gondolkodjunk önállóan, és vegyük észre az apró jeleket, a logikai összefüggéseket, valamint segít abban, amire sokszor az iskola sem tud megtanítani: megmutatja, hogyan alkalmazzuk az ismereteinket, hogy összekapcsoljunk két látszólag egymástól teljesen független dolgot ahhoz, hogy eredményre jussunk.
A könyvben végig érezhető, ahogy nő a feszültség és az izgalom. Telis tele van válaszra váró rejtélyekkel. Kicsoda Kiki? Hivá tűnt Gerda és a professzor? Mit rejt a kis ládika? Kicsoda DR? Kövessétek a sorokat és nyomozzatok együtt, hogy mindenkérdésre megtaláljátok a választ. madarak? Kövesd a sorokat és nyomozzatok együtt a főhőssel, hogy minden kérdésre megleljétek a választ.
„Galamb mutatja az utat, Sas őrzi a fészket. A titok fölött holló köröz, A veréb nem közönséges madár.”
8-12 éves gyerekeknek ajánljuk

Forrás: Fejős Panni

 

MEGOSZTÁS