Gyors, látványos megújulás: beszéljünk a bőrradírról!

Mikor tettél utoljára valamilyen szívességet az arcbőrödnek? Igen, tudom, az időhiány mindannyiunk számára súlyos gond, de csupán 5 magunkra fordított plusz perc szinte csodákra képes: bőrünk fellélegzik, élénkebb színre vált, új élet költözik belé, hosszabb távon pedig egészségesebben ragyog, ha rendszeres bőrradírozással segítjük sejtjeinek működését!

Az arcradírozással szemmel láthatóan finomabbá és fiatalossá tehetjük az arcbőrünket. Ehhez azonban ki kell választani a megfelelő terméket, és azt is tudnunk kell, hogyan használjuk helyesen.

28 nap. Pontosan ennyire van szüksége arcbőrünknek a regenerálódásra. Ha segíteni szeretnénk a megújulásban, megtehetjük bőrradírral, amely ragyogóvá és frissé varázsolja a fáradt bőrt! Az arcradír eltávolítja az elhalt hámsejteket és serkenti a vérkeringést. Ennek köszönhetően használat után a bőr finom selymes lesz és készen áll arra, hogy magába szívja az arcápoló krémek tápanyagait. A bőrradírok mindenekelőtt olyan hámlasztó anyagokat tartalmaznak, mint például a szilikon mikrogyöngyök vagy a finom homok. Az arc finom dörzsölése során ezeknek köszönhetően kíméletesen eltávolíthatók az elfáradt hámsejtek és csak a rózsás árnyalatú, egészséges arcbőr marad.

Bőrtípus szerint válasszunk arcradírt

Nem minden bőrradír felel meg az arcbőrünknek – a termékleírásban szerepel, hogy milyen típusú bőrre szánták a készítményt. Általában igaz, hogy a zsírosabb tendenciájú bőrökre nagyobb szemcséjű, “durvább” bőrradír optimális, minél szárazabb és érzékenyebb a bőr, annál finomabb szemcsenagyság ajánlott. A száraz bőrűek választhatnak kémiai úton hámlasztó bőrradírt vagy más néven peelinget, mely nem dörzsöli a bőrt, csak leoldja az elhalt hámsejteket a felszínéről.

A problémás és zsíros arcbőrre tökéletes például a fehér agyagot tartalmazó NIVEA 3in1 Arctisztító (ajánlott fogyasztói ára: 150 ml – 1699 Ft), amely bőrradírként is használható és felszabadítja a pórusokat, megelőzi a mitesszerek kialakulását. Az eredmény: gyönyörű matt és ragyogó arcbőr.

Normál és vegyes arcbőrre való a NIVEA Bőrfinomító Arcradírja (ajánlott fogyasztói ára: 75 ml – 1699 Ft). Alaposan tisztítja, lágyítja és kisimítja a bőrt. E-vitamin tartalmú kíméletes összetétele egyensúlyban tartja a bőr nedvességtartalmát, így az ragyogóvá válik és selymes tapintású lesz.

TIPPÜNK: Kényeztesd arcodat bőrradírral a nyaralás előtt. Ennek köszönhetően egyenletesen barnul majd a bőröd.

Milyen gyakran használjunk bőrradírt?

Semmiképpen sem naponta. Általában bőven elég hetente egyszer. Mindig, mikor eltávolítjuk a bőr legfelső rétegét, beindul a bőrmegújulás teljes folyamata, ami igénybe veszi a szervezetet. Normál, illetve zsíros és problémás bőr esetén legfeljebb hetente egyszer használjunk peeling terméket, száraz bőrre azonban inkább csak havonta egyszer alkalmazzuk.

Gyors peeling 3 lépésben

A bőrradír használatára legjobb egy esti időpont. Így időt adunk a bőrnek, hogy éjszaka megújuljon és reggelre szépen ragyog majd.

  1. A nedves, megtisztított arcra vigyük fel a peeling-készítményt.

Először ujjainkkal vigyük fel a bőrradírt a homlokra, az orra és az állra. Soha ne dörzsöljük a bőrt túlságosan, a durva bánásmód felsértheti a felszínét. Elég, ha a bőrradírt finom körkörös mozdulatokkal elkenjük az arcon, nyakon, dekoltázson. Kerüljük a szem és a száj környékét.

  1. A peeling lemosása után használjunk arctisztító tonikot, amely felfrissíti és megnyugtatja a bőrt.

Használjuk például a NIVEA Kímélő arctisztító tonikot (ajánlott fogyasztói ár: 200 ml – 1699 Ft), amely mandulaolajat és Hydra IQ-t tartalmaz. Kíméletesen tisztítja és finoman hidratálja az arcbőrt. Így készen áll majd a megszokott nappali krémünk befogadására.

  1. Végül hidratáljuk a bőrt nappali vagy éjszakai krémmel.

Ha az arcunk tökéletesen tiszta, alaposan hidratáljuk. Vigyünk fel a bőrre nappali vagy éjszakai krémet és hagyjuk pihenni, de használhatunk arcápoló maszkot, ami intenzíven hidratál és felfrissíti az arcbőrt.

 

Forrás: Kiemelt Partnerünk, a ruzsesmas.hu

MEGOSZTÁS