Gyermeklelket rejthetnek a szexi ruhadarabok!

“Hiába néz ki egy gyerek 12 évesen tizennyolcnak, ha nincs sem viselkedésileg, sem érzelmileg olyan szinten, hogy tudja kezelni az esetleges kihívást jelentő helyzeteket.” A Pán Péter Stop ifjúsági blog interjút készített a témában Nagy Janka gyerekpszichológussal.

Nézd meg a videót:

Serdülőkorban nagyon fontos a külső, kiemelt szerepet kap, a testkép, a testtel való elégedettség, az, hogy milyen az emberek visszajelzése. A mai világban ez még fontosabb ez, túlszexualizált a világ. Akkor tud boldog lenni egy tinédzser sokszor, ha azokat a visszajelzéseket kapja, hogy „szép vagyok”, „jól nézek ki”, „menő vagyok”. Nyilván ez természetes, tehát senki nem attól lesz boldog, ha azokat a visszajelzéseket kapja, hogy „csúnya vagy” „buta vagy”, de annak a mértéke irreálisan megnövekedett, hogy ez mennyire fontossá vált a serdülőnek. A kutatások is alátámasztják, hogy nagyon nagy szerepe van az Instagramnak leginkább, ott ömlik rájuk ez a sok információ is egyrészt, másrészt magasan van a léc, amit nekik el kell érni, ami leginkább a külsejükre fókuszál. Nem a tanulmányukban kell nagy dolgokat elérni, vagy a személyiség fejlődésükben, hanem a külsőben, testükben  – emeli Nagy Janka gyerekpszichológus.

Az interjút erre a linkre kattintva olvashatod el: Vigyázat, gyermeklelket rejthetnek a szexi ruhadarabok!

 

A videóinterjú a Dress UP! Kampány részeként készült.

Kövesd Te is a kampányt és ha tetszett, oszd meg az interjút!

Látogass vissza újra, egész nyáron hasznos és informatív interjúkat, posztokat olvashatsz a témáról. Az első videóinterjúban Dr. Baracsi Katalin internetjogász beszélt a szextingről, az első vendégcikkben pedig egy 21 éves pszichológushallgató írta le véleményét: “Az instagramon sokan a like-ok és a visszajelzések prostituáltjaivá váltak”

 

Bővebben a Dress UP! Kampányról a legújabb híreket itt olvashatod a blogon a Dress UP! kampány menüben

A kampány honlapja: http://hu.generationdilemmas.com/dress-up-kampany/

Nézz be a Facebook-oldalra is vagy az Instagramra!

Ha tetszett a bejegyzés, megoszthatod másokkal is! Kövesd a blog.hu-n, hogy ne maradj le egy új posztról sem! 

 

Forrás: panpeterstop.blog.hu és http://hu.generationdilemmas.com/dress-up-kampany/

 

MEGOSZTÁS