Gyereknapi finomság

gyereknapEgyszer van egy évben gyereknap, ilyenkor lehetünk kicsit engedékenyebbek a nasikkal is, de alapvetően ne is az ételre, hanem inkább a tálalásra fektessük a hangsúlyt.

 
Könnyedén varázsolhatunk egy-egy kis vidámságot a fogásokba, ha elég kreatívak vagyunk, ráadásul néhány fogás elkészítésébe akár a kicsiket is bevonhatjuk. A banán-nyalóka pontosan ilyen, egészséges, elvégre gyümölcs, mégis egy kis csavarral fenséges ínyenc desszert válik belőle, amit úgy dekorálunk, ahogy csak szeretnénk! Mi kell hozzá?

Hozzávalók:

  • banán (lehetőleg nem túlérett, hanem kicsit keményebb, ami még nem nyeklik-nyaklik)
  • hurkapálca vagy jégkrém pálcika
  • csokidara vagy bármilyen ehető díszítés (csokiöntet, kókuszdara, cukorgyöngy)
  • méz

A banánt vágjuk kényelmes darabokra, húzzuk rá egy pálcára, és forgassuk meg ízlés szerint mézben vagy csokiban, majd hempergessük meg a kiválasztott díszítésben! A csokisnak adjunk egy kis száradási időt, a mézes verzió azonnal fogyasztható!

Ha érdekel a mosolygós pizza és a körözött süni receptje is, kattints ide: http://www.okosanyu.hu/Konyha/Vid%C3%A1m_receptek_Gyereknapra