Gyerekdivat-trendek a gyakorlatban

Az már régóta megszokott tény, hogy a felnőttek számára minden szezonra készül egy-egy új kollekció, de mi a helyzet a gyerekekkel, az ő esetükben is léteznek trendek?

A nagy divatházak folyamatosan élenjárnak a legújabb stílusirányzatok diktálásában, de sokszor ezek annyira elrugaszkodottak a reális valóságtól és a péztárcáktól, hogy követhetetlenek és elérhetetlenek. Itt van például a két legnagyobb márka, a Gucci és Dolce&Gabbana, melyek külön kids kollekciókat is készít. Ezeket legtöbben csak külső szemlélőként tudjuk követni, hiszen egy felső vagy nadrág ára eléri a közel 100.000 Ft-ot, de ettől függetlenül tippeket nyugodtan leshetünk Tőlük, illetve hasonló fazonokkal találkozhatunk a fast fashion üzletekben is.

Kép: Dolce&Gabbana, Gucci

A felnőtteknél és gyerekeknél sem kell ragaszkodnunk a trendekhez, elég hogyha ötletek merítünk belőlük. A fenti kollekcióból a lányoknál például elleshetjük, hogy az élénk színek nagyon dominánsak lesznek, a ruháknál a csipkék és a fodrok is előtérbe kerülnek, a karakteres minták hangsúlyosak lesznek, illetve a fejpántok is divatosak.

Ehhez mérten a fast fashion üzletekből a következőket választhatjuk:

Állatmintás melegítőfelső – 2990 Ft – H&M, Fejpánt – 990 Ft – H&M, Áttört kötött pulóver – 5995 Ft – Mango, Tüllszoknya – 3490 Ft – H&M, Virágmintás ruha – 7995 Ft – Zara, Mintás póló – 1290 Ft – H&M, Virágmintás ruha – 19.990 Ft – Guess Jeans/Answear.hu, Tornacipő – 6995 Ft – Zara, Baggy nadrág – 6995 Ft – Mango

A fiúknál is hasonló a helyzet, csak Nekik egyszerűbb a dolguk, hiszen nincs olyan sok választási és variálhatósági lehetőségük. Az Ő esetükben koppinthatóak a nagyon mintás felsők és nadrágok, az élénk színek keverése, a baseball dzseki viselése, illetve a farmer és baseball sapka használata. Íme azok a termékek melyekkel könnyedén helyettesíthetjük a fentieket:

Sweatshirt – 5595 Ft – Mango, Mintás póló – 2995 Ft – Zara, Baseball sapka – 9990 Ft – Tommy Hilfiger/Answear.hu, Sztreccs farmer – 8990 Ft – H&M, Mintás tornacipő – Mango, Baseball kabát – 9490 Ft – H&M, Kapucnis mellény – 5995 Ft – Zara, Feliratos hátizsák – 6995 Ft – Zara, Mintás nadrág – 12.990 Ft – Guess Jeans/Answear.hu

Remélem, hogy Nektek is sikerül néhány stílusos tippet begyűjtenetek!

 

Szerzőnk: Goike Nóra, divatszerkesztő, stílustanácsadó, blogger

Fotók: inspirációs képek a megjelölt márkáktól