Gazdálkodj okosan – gyönyörű babaszoba

kismamaAmikor a Nő megtudja, hogy kisbabát vár, hamarosan azon kapja magát, hogy éjjel-nappal babás honlapok között szörfözik, ötleteket, tanácsokat gyűjt, szívvel-lélekkel készül a friss emberke érkezésére.

Legtöbben rögtön lista-vezetésbe kezdenek, amin csak gyűlnek, gyűlnek a “feltétlenül és mindenképp” szükséges dolgok. Aztán amikor a végtelenbe nyúló “ez fog kelleni” listára az árak is felkerülnek, és gyors összeadással megpillantjuk a végösszeget: a boldog szülők szeme bizony kikerekedik. Pedig a baba érkezésén is lehet okosan spórolni. Segítünk!

 

 1. Jó, ha már az elején megtalálod a számodra tökéletes inspirációt jelentő babaszobát. Például aPinterest-en böngészve rengeteg gyönyörű és kreatív megoldást találsz. Ha egy “minta-szoba” lebeg a szemed előtt, az segíteni fog, hogy milyen stílusban, színben válogasd össze a dolgokat. Így ha valami megtetszik, szűrni tudod, hogy beleillik-e majd a szobába.

 

 

 1. Kezdd időben a tervezést. Ez nagyon fontos, mivel az utolsó hetekben sok felesleges fáradtságtól és elhamarkodott döntéstől megkímélheted magad. A szülés előtti napokban már a pihenés a legfontosabb, használd ki az utolsó pillanatokat is a kikapcsolódásra.
 2. A lista írás hasznos segítséged lesz, hogy nyomon tudd követni, mi minden van meg, és mire lesz még szükség. Ráadásul ha időben elkezded írni a listát, előfordulhat, hogy a további nézelődés során jobbat, olcsóbbat találsz, így ezt egyszerűen átírhatod.
 3. Pelenkázóasztal. A legtöbb helyen szerepel a “szükséges” listán, pedig van más és olcsóbb megoldás is. A merev pelenkázólap például ugyanúgy megfelel a célra, ráadásul helytakarékos is. Használatkor a kiságy tetejére helyezhető (csúszásgátló pöckök gondoskodnak a stabilitásról), egyébként pedig a fal vagy kiságy mellé támasztva alig foglal helyet. Sőt, akár a komód tetejére is teheted, ha kényelmes magasságú számodra. Persze, ha tágas hely áll rendelkezésre a babaszobában, vagy éppen kényelmesebbnek találod, nyugodtan szerezz be pelenkázóasztalt.
  10tipp4
 1. Átalakítható bútorok. A kisbabád bizony hamar szaladgáló kétéves lesz, aki már nem akar a rácsos ágyban aludni. Jó befektetés lehet egy olyan ágy, amely csecsemőkortól használható, később pedig átalakíthatjuk a totyogó- majd kisgyermek számára. Ezek a “gyerekkel együtt növő” bútorok kicsit drágábbak, de tulajdonképpen ‘3in1′ ágyat jelentenek, és áruk megtérül az évek során.
 2. Nem kell mindennek passzolnia. A komplett gyerekszobabútor-szettek nem olcsók. De miért kellene mindennek ugyanolyan színűnek lennie? Engedd szabadon a fantáziádat! A bükk kiságy mellé remekül illik egy pácolt, színes komód vagy egy hófehér fa gardrób szekrény. Ráadásul az olcsóbb, natúr fa bútorok mellé változatos kiegészítőket és dekorációt választhatsz, sőt akár a következő babánál teljesen más színekkel is kiegészítheted őket.
  10tipp5
 3. Felújítás. Ha nem tudsz mindenből újat vásárolni, a bútorokon spórolj. Ezeket szépen fel lehet újítani, lecsiszolni, újralakkozni. Sőt, divat a rusztikus, vintage hatás!

10tipp6

 1. DIY vagyis csináld magad! Rengeteg ötletet találsz, hogyan teheted egyedivé és különlegessé a gyerekszobát egyszerű, házilag készített dekorációval. Például ITT.
 2. Pihenő fotel. Igen, egy kényelmes helyre mindenképp szükséged lesz. De nem kell feltétlenül szoptatós széket vásárolnod, egy hagyományos karfás fotel is megteszi, ráadásul ezt később bármelyik helyiségben tudod használni. A lényeg, legyen egy hely, ami csak a Tiéd és a babáé, ahol komfortosan élvezhetitek egymás közelségét.
 3. Keresd a kuponokat! Járj nyitott szemmel, kedvenc boltjaidat, webáruházaidat látogasd hetente, hogy ne maradj le a kedvezményekről!

Forrás: mamilla.hu