Gardróbfrissítés csajosan!

A téli és a nyári ruhák kicserelése során érdemes egy picit szelektálni is a szekrényből, hiszen biztos mindenkinek akad olyan darabja, melyet már régóta nem hordott. A statisztikák szerint azt a ruhát amit már 2-3 éve nem vettük fel, nem is fogjuk, habár a trendek sokszor visszahozzák a korábbi évek stílusait. Természetesen a szekrényméret is befolyásolhatja a döntésünket, de az biztos, hogy el is kell engednünk dolgokat, ahhoz, hogy újak kerüljenek a helyükre.

A Hölgyek nagyon nehezen válnak meg bármitől is, ezért érdemes logikát és rendszert vinni a ruhásszekrény átrendezéséhez. Célszerű külön rendszerezőket beszerezni, mielőtt belevágunk, az Ikea, Kika, Mömax kínálatában szuper kiegészítők kaphatóak. Tudat alatt éltethet bennünket az is, hogyha a ruha amit nem hordunk jó állapotban van, azt akár el is adhatjuk a különböző fórumokon és abból újabbakat tudunk venni magunknak. Szóval kezdjük ott, hogy melyek azok a ruhadarabok, amikhez már évek óta nem nyúltunk hozzá, mert azok egyértelműen mehetnek ki.

A következő lépés az, hogy rendszerezzünk. Igyekezzünk átláthatóan különválasztani a hajtogatós és akasztós részleget, illetve azon belül is lehet külön oszlopot kitalálni, például: pólók, farmerek, pulcsik, sportos cuccok. Az akasztós részen mindent láthatóan ki lehet akasztani, mert igazából az a lényeg, hogyha átlátjuk a gardróbunkat, akkor színesíteni tudjuk az öltözködésünket is, nap, mint nap.

Amit mindenféleképpen szerezzük be, azok az alapdarabok, melyeket könnyedén tudunk variálni a mindennapokban. Ha ezek hiányzonak a szekrényből, akkor a szelektálás közben összeírhatjuk, hogy mi az amivel teljesssé tudunk varázsolni egy outfittet.

Ilyen például egy szűkített szoknya (9995 Ft-Zara), egy letisztult ruha (8995 Ft-Mango), egy visszafogott ékszer (23.900 Ft-Swarovski), egy sima szűk felső (3500 Ft-Bershka), egy vagány bőrdzseki (7995 Ft-Orsay), egy szűkített blézer (8990 Ft-H&M), egy klasszikus fazonú blúz (8995 Ft-Promod), egy csajos sztreccs farmer (11.990 Ft-Medicine/answear.hu) és egy stílusos táska (9995 Ft-Stradivarius).

Az Anyukák gardróberendezése után jöhetnek a kis hercegnők szekrényei. Őket is érdemes időben megtanítani arra, hogy hogyan válljanak meg a szeretett ruháiktól, mindenesetre az Ő növésben lévő testükre tényleg csak azokat a ruhákat szabad megvenni, amelyeket hordani fognak. A mai fiataloknak már nagyon korán kialakul a saját stílusuk, mégis vannak olyan kiegészítők, melyeknek ott kell lennie a szekrényben!

Ilyen lehet egy trendi karperec (1890 Ft-Claire’s), egy csinos hajpánt (1295 Ft-Zara), egy csillogó oldaltáska (2990 Ft-H&M), egy laza esésű kisruha (8995 Ft-Mango Kids/answear.hu), egy dögös motoros dzseki (6990 Ft-H&M), egy mintás felső (4595 Ft-Mango), egy hímzett tornacipő (7990 Ft-Deichmann), egy A vonalú szoknya (5790 Ft-Nativo/Answear.hu) és egy szűk farmer (9990 Ft-Name it!/Answear.hu).

Tegyétek élménnyé a közös gardróbrendezést, vegyetek chipset, gyerekpezsgőt, hallgassatok egy jó zenét és kezdődhet a szelektálás!

Szerzőnk: Goike Nóra, divatszerkesztő, stílustanácsadó, blogger

Fotók: inspirációs képek a megjelölt márkáktól