A fényvédelem az arcnak is jár!

A nyár közeledtével biztosan benned is újra meg újra felmerül, hogy a napvédő krémet vagy a nappali arckrémet kell-e először felkenni az arcra? Dr. Dominik Göddertz, a NIVEA SUN laboratóriumának vezetője a megfelelő, nyári arcápolási rutinod kialakításához ad most praktikus tippeket.

Ha helyes a sorrend, a különbség szemmel látható lesz! 

  1. Az ápolt bőr alapja a tisztítás. A mélyre ható arctisztítás nem csupán a szennyeződésektől tisztítja meg a bőrt, de fel is készíti azt az ápoló termékekben lévő hatóanyagok befogadására. Használhatsz például tisztítókefét arctisztító géllel vagy tonikkal átitatott vattakorongot az arcbőröd felfrissítésére.
  2. A bőr a tisztítás utáni percekben a legfogékonyabb a hatóanyagok felvételére, éppen ezért kell ilyenkor bevetni a szérumokat. A bennük lévő, magas koncentrációjú hatóanyagok gondoskodnak a bőr hidratáltságáról, és kifejtik egyéb jótékony hatásukat is attól függően, hogy milyen problémára valóak. A szérumokban lévő összetevők hatékonyabbak, mint a nappali krémekben lévők, mert ezek olajmentesek, hatóanyagai könnyedén képesek felszívódni. A szérum felkészíti a bőrt a következő lépésekre, és köszönhetően a textúrájának, nem nehezíti el a bőrt.
  3. A napi arcápolási rituálé részeként ajánlatos a szem környékét speciális, erre a területre kifejlesztett krémmel ápolni. Ezen a részen a bőr vékony és sérülékeny, ráadásul a folyamatos izommozgás miatt (pislogás, mosoly, beszéd, arcmimika) állandó igénybevételnek van kitéve. A ráncok megelőzésének szempontjából nagyon fontos, hogy a szemkörnyék bőre mindig megfelelően hidratált legyen.
  4. Természetesen nem csak a szemkörnyék, de az arcbőr egésze is igényli a hidratálást, méghozzá rendszeresen, napi szinten. “Hagyjuk, hogy a bőr teljesen beszívja a nappali krémet, mielőtt tovább lépünk. Így az ápoló összetevők teljes erővel képesek hatni, ezáltal a bőr még ápoltabbnak tűnik majd.” magyarázza Dr. Dominik Göddertz.

Az arcbőr egész nap ki van téve az UV sugárzásnak, nem csak tiszta, de hidegebb, felhős időben is. Emiatt speciális, megbízható napvédelemre van szüksége az UVA és UVB sugarak ellen. Az arcra való napvédő krémet a nappali krém után tedd fel, így megvédheted az érzékeny arcbőrödet az idő előtti öregedéstől, ráncoktól, pigmentfoltoktól.
Az új NIVEA SUN Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Napozó Arckrém FF50 kifejezetten az arcbőr igényeire lett szabva, és így nem hagy maga után ragadós érzetet sem, tehát rendszeres napi használatra is kiváló. A formulájában lévő Q10 támogatja a bőrt az idő előtti öregedéssel szemben, könnyű textúrája tartósan hidratál. Az arcbőrt selymesen puhává teszi és nem hagy fehér réteget a bőrön.

  1. Az utolsó lépés a sminkelés, amely sok nő számára a napi rutin része. Ha a korábbi lépéseket már elvégezted, jöhet az alapozó, a concealer, a púder és társai.

Jöhetnek a termékek is hozzá?

Cleen Deeper Radírozó Arclemosó, NIVEA 

Mélytisztító radirozó arclemosó kettős hatással. A pórustisztító gyöngyök tejsavval felnyitják az eltömődött pórusokat, így megakadályozzák a mitesszerek és pattanások keletkezését a tiszta arcbőrért.

Q10Plus Ránctalanító Szérum Gyöngyök, NIVEA

A szérum egy olyan intenzíven ápoló formula, melyet a szokásos nappali ill. éjszakai arckrémünk kiegészítőjeként alkalmazhatunk. A szérum valamely aktív összetevő magas koncentrációját tartalmazza: a NIVEA Q10plus Ránctalanító Szérum Gyöngyök esetén ez az összetevő a ránctalanító hatásáról közismert Q10.

Q10Plus C Ránctalanító Nappali Krém, NIVEAKönnyű és ápoló összetétele Q10 koenzimmel, kreatinnal és a stabilizált C-vitaminnal gazdagított, melynek köszönhetően azonnal felébreszti és hidratálja az arcbőrt. UVA/UVB-szűrőt tartalmaz.

Q10Plus C Energetizáló Szemkörnyékápoló, NIVEA

A könnyű, gyorsan beszívódó összetétel hatékonyan segít csökkenteni a szemkörnyéki finom ráncokat. A szem kontúrjai láthatóan feszesebbek, a szem körüli bőr simább és energiával teli lesz.

Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Napozó Arckrém FF50, NIVEA

Kiemelkedő védelem az arc különleges bőrének. Bőrgyógyászatilag tesztelt UVA és UVB sugarak elleni védelem, akár mindennapi használatra. Q10 tartalmának köszönhetően nem csak a napsugarak káros hatásai, hanem a ráncok és a pigmentfoltok kialakulásától is véd. Nem hagy fehér maradványt a bőrön.

Szerzőnk: BA – Happy Family

Kép: freepik.com