Erős napsütés, sós víz és még sorolhatnánk: nyáron a hajad extra ápolást igényel!

Én mindig mindenre felkészülök. Igen, kijelenthetem, hogy elkerülnek a váratlan helyzetek, nálam mindig találni sebtapaszt, nedves törlőkendőt és természetesen a nyaralásra is óóóriási lendülettel készülök: fényvédők, napozás utáni ápolók (gyerek és felnőtt természetesen) de idén valami teljesen újba is bele vágok: a nyaralás alatt a hajam ápolásáról is gondoskodni fogok. Bizony!

Folyamatos napsütés, tengervíz, az állandó copfozás és még sorolhatnám, mennyi mindennek van kitéve a hajam, így valami igazán hatásos megoldásra van szükség. Mivel az egész családunknak egyre fontosabb, hogy minél kisebb kárt okozzunk a környezetünknek, így teljesen egyértelmű volt, hogy olyan terméket keresek, aminek hasonlóan fontos a környezetvédelem, és új mániám, az újrahasznosítás is. Egy dologból viszont nem engedek: professzionális termékeket szeretnék!

Szerencsére keresgélésemmel egy időben mutatták be az Authentic BeautyConcept professzionális termékeket, és be kell valljam: azonnal levettek a lábamról!

Már maga a koncepció megtetszett: az Authentic Beauty Concept nem akar többnek mutatkozni. Őszinte, letisztult és egyszerű. Mert az autentikus szépség természetes és egyszerű. Filozófiájuk szerint mára egy frizurának nem kell megfelelnie semmilyen szabálynak sokkal inkább a könnyed, laza textúráké és stílusé a főszerep. Én pedig egyszerűen imádom, hogy végre elengedhetem magam!

A termékek szilikon, – szulfátos felületaktív anyag- és parabén mentesek, ezek helyett jóval hatékonyabb és vegán alapanyagokat használnak. A csomagolás isssteni! Letisztult, és minden palack és tégely teljes mértékben újra hasznosítható! Ezen kívül természetesen nagyon fontos az is, hogy mi kerül a palackokba és tégelyekbe. A márka terméke iguar-hidroxipropiltrimónium-kloridot tartalmaznak, ami egy hajápoló anyag, mely javítja a fésülhetőséget és kellemes hajérzetet biztosít. (Végre!) És itt jön a lényeg- nekem, mennyire figyelnek a környezetre és a társadalomra: a guár fenntartható termesztését a Sustainable GuarIntiative (SGI) kezdeményezés farmerei látják el.

Az Authentic Beauty Concept– a Solvay és a Technoserve nonprofit vállalatokkal karöltve – 2017 ótatámogatja a hosszútávú SGI programot, amely a guár fenntartható termesztését támogatja Indiában ezzel az árbevételt fokozza (növelik a termékenységet és a helyes mezőgazdasági gyakorlatokat), erősíti a nők szerepét (termesztési képzéseket szerveznek szakértőkkel, javul a családélelmezés és az egészség) és csökkentik a környezeti lábnyomukat (viszlát vegyianyagok). A termékekbe 95%-ig természetes eredetű összetevők kerülnek, például szőlőmag olaj, vagy  kókuszolaj, új, guar-alapú ápolóanyagokat használnak, a szilikonolajat pedig rukkolából és kókuszból származó alkánokkal helyettesítik. Ez igen!

Környezetvédelem pipa, újrahasznosítás pipa és a professzionális termékek és kezelések  iránti igényem is tökéletesen ki lett elégítve: az Authentic Beauty Concept szalon kezelései közül a hangulatodhoz hajadhoz vagy éppen a napirendedhez -vééégre – legjobban illő hajápoló szolgáltatást választhatod. Aztán csak dőlj hátra, és élvezd a hangulatot!

A kényeztetés és ápolás természetesen otthon is folytatódik, csak válaszd ki a kedvencedet:

  • mélytisztító sampon fekete rizs kivonattal
  • Glow datolyás-fahéjas termékek színezett hajra
  • Hydrate termékek a haj nedvességének pótlására a mangó antioxidáns tulajdonságaival és a bazsalikom tisztító hatásával
  • Replenish a sérült hajra tápláló juhar és pekándió kivonatokkal
  • Amplify a vékonyszálú haj támogatására zöld teával

A termékek illatáról csak ódákat tudnék zengeni, de az egészen biztos, hogy a Hydrate csapat idén nyáron velem nyaral majd, szerencsére már az Authentic Beauty Concept teljes termékpalettája megvásárolható mini méretben is.

Ismerd meg jobban te is a termékeket és keresd meg a szalont, ahol beszerezheted:

www.authenticbeautyconcept.hu

 

Szerzőnk: B.Á./ Happy Family szépségrovat szerkesztő