Erős Antónia hullafáradtan rogyott össze a Híradóban

Holtfáradtan, a híradós pultra bukva láthatta több ezer ember a sztárhíradóst a BOK Csarnok kivetítőjén, az Álomutazó családi mesemusicalben.

Nagyobb ünnepekkor és főleg ilyenkor télen, amikor nehezebb kinti programokat szervezni, sok család szívesen megy el színházba vagy valamilyen zenés előadást megnézni. Nem mindig egyszerű olyan darabot találni, ami a család minden tagjának az ízlését, érdeklődését kielégíti. A túl hosszú darabok a gyerekek számára a végére nehezebben viselhetők, ha gyerekesebb a darab témája vagy feldolgozása, azt a  nagyobb gyerekek már dedósnak titulálják, és a szülőkről még nem is beszéltünk.

Az Álomutazó igazi multigenerációs musical, ami az ovisoktól kezdve a nagyszülőkig mindenkit magával ragad.

Talán a  megaprodukció, a legtalálóbb kifejezés a családi mesemusical definiálására, hiszen mely méreteivel és egyedi látványvilágával a Broadway előadásait idézi a legmodernebb technológiákat alkalmazó, lenyűgöző látványvilágot felvonultató díszleteivel, több emeletenyi színpadával. A feledhetetlen szórakozásról olyan szereplőkkel gondoskodnak, mint  Szabó Győző, Hajdu Steve, Schell Judit, Zséda,  Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Stohl András, Ábel Anita, Radics Gigi, Varga Viktor, valamint a főhőst alakító gyerekek, Marinka Móric, Bakonyi Simon és Szabó Hunor.

Két híradós is feltűnik a színpad gigantikus képernyőjén, mégpedig Erős Antónia és Szellő István, akik a sztori “hírértékű” eseményeit olvassák be egy olyan világban, ahol az intelligens robotok is néznek TV-t.

Az Álomutazó slágereit több iskolában is előadják a gyerekek különféle rendezvényeken. Az egyik legnépszerűbb dal a „Hekkeld meg a sulit”. A dalt a darabban Vigyor, azaz Ábel Anita énekli el az Álomutazó főhősével, Tomival. A dalfilm érdekessége, hogy nem más rendezte, mint az Álomutazó Bárány szerepét játszó Szabó Győző, akinek ez volt az első ilyen jellegű munkája. A musical alaptörténete is zseniális, rengeteg mondanivaló van benne a felgyorsult világunkban élő szülők és gyerekek számára. Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse Tomi, a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért. A heves küzdelmet a nézőtéren végigizgulja a néző is, hisz nincs olyan pillanat, amikor ne ragadjon magával a zene, a dalszöveg, a tánc, az artisták mutatványai, a lézershow, a színpadi látvány vagy egyszerűen csak maga az üzenet. Jó látni a végén, hogy karácsonykor van újra ajándék, és ami ennél is sokkal fontosabb értő, érző figyelemmel ül egymás mellett apa, anya és gyerek…még ha csak a színpadon is, de reméljük a családban is így lesz sokaknál ezeken a napokon.

Szerző: Bereczki Enikő