Első magyar premier: ÚJ STÚDIÓBÓL, ÚJ MŰSOROK A TV PAPRIKÁN

2019 szeptemberétől új stúdióból és vadonatúj saját gyártású műsorokkal jelentkezik a TV Paprika.

2019 nyarán kezdett forgatni első saját, új stúdiójában a TV Paprika. A 250 nm-es, jól variálható stúdiótérben jelenleg háromféle modern konyharész alakítható ki, függően az itt forgatott sorozatok igényeitől. A díszletet Rajcsányi Balázs díszlet- és látványtervező alkotta, akinek az volt a feladata, hogy egy gyorsan átvariálható, a különböző tematikákhoz könnyen illeszkedő stúdióbelsőt álmodjon meg, amelynek a segítségével pillanatok alatt más és más konyhai hangulat teremthető a forgatásokra.

Az öt kamerával rögzített főzőműsorok négy országra, négy nyelven készülnek, a magyar mellett a cseh, a szlovák és a román TV Paprika nézőkhöz. Közös pont mindegyikben, hogy a helyi nézői visszajelzések határozzák meg a műsorok tematikáját. Így Magyarországon alapvető szempont a praktikum, a gyorsan elkészíthető ételek, könnyen követhető receptek, az egyszerűen beszerezhető alapanyagok. A romániai nézők körében változatlan az olasz konyha elsöprő népszerűsége. Így a Romániára forgatott műsor főszereplője a TV Paprika nézői előtt is legendának számító olasz származású séf, Antonio Passarelli, aki idén a fiát is a konyhába hívta maga mellé, ezzel átadva a stafétát az ifjabb generációnak. A szlovák gasztrosorozat tavaly is és idén is az egészséges alapanyagokra épül. Az idei évben azonban csupa desszertet készít a helyi séf, Peter Siska, aki saját cukrászdát is nyitott Szlovákiában, ahol finomított liszt és cukor nélkül készülnek az egészséges finomságok. Csehországban a hagyományos nemzeti ételek szerepelnek majd műsoron, Vendy és Adam (azaz VendulaŠpetlíková és Adam Novotný) konyhájában.
Az összesen 80 epizódnyi új műsort egytől egyig a TV Paprika új stúdiójában rögzítették, az első premier pedig a hazai sorozat leszszeptemberben, ezt októbertől a cseh, a román és a szlovák bemutatók követik. Karácsonyra mindegyik szereplő rengeteg ünnepi ötlettel készül, amelyeket egy-egy négyrészes sorozattal vetít a TV Paprika decemberben.

A TV Paprika éppen 15 évvel ezelőtt, 2004-ben indult. Akkor a TV Paprika volt az első és egyetlen főzőcsatorna a hazai televíziós piacon, és vezető szerepét máig őrzi. A saját gyártások azóta is folyamatosak, mind a hazai, mind a nemzetközi piacra – minden évben több, helyi újdonsággal jelentkezünk minden piacunkon. Változatlanul meghatározza csatornánkat az a tény, hogy a mindenkori televíziós főzősorozatok közül a legújabbakat elsőként a TV Paprika mutatja be, így hamarosan Jamie Oliver új sorozatát vegetáriánus ételekkel, de Paul Hollywood, Mary Berry vagy Nigella Lawson újdonságait ugyancsak itt lehet megnézni először, magyar nyelven.

AZ ELSŐ MAGYAR PREMIER AZ ÚJ STÚDIÓBÓL:
„Egy sima, egy fordított”

A sorozat főszereplői a TV Paprika közkedvelt mesterszakácsa, Bede Róbert, valamint a mennyei süteményeiről megismert Kapusi Gerti. Az „Egy sima, egy fordított” című műsor új, 2. évadának kezdése szeptember 16., 18:55 óra.

Robi és Gerti minden epizódban négy új receptet mutatnak be, egy kis csavarral. A két főétel ugyanis – a praktikumot szem előtt tartva – azonos alapanyagból készül, csakúgy, mint a két desszert. Így Robi nokedli- és kolbászvariációkat mutat, de arra is bíztat, hogy sárgaborsóból ne csupán remek főzeléket, de humuszt is készítsünk, sőt: egy túrógombóc alapból izgalmas levesbetétet hozhatunk ki, ám pirított szalonnával, sült csirkecombbal köretnek is kiváló fogás lesz. Gerti rizsfelfújtat és tejberizstortát is készít, de azt is megmutatja, mit kezdhetünk a muffinsütésen túl a muffintepsivel – amely kiválóan használható egy fagyasztott sajttortához, de egy villásreggelihez is, ha tojásfészkeket sütünk benne.

MEGOSZTÁS