Egyedülálló gasztroshow a hévízi Hotel Európa fit****superior séfjeinek és az ország sztárjainak közreműködésével

2019 nyarán vadonatúj programkínálattal várja a vendégeit, a hévízi Európa Fit Hotel Gasztroshow Sztárokkal nevű estjeire, ahol ismert séfek és népszerű sztárok izgalmas tippeket osztanak meg a résztvevőkkel. 

Az Európa fit superior szálloda komplex családbarát szemlélete jól érződik az egész nyári program megalkotásában. Kiemelten fontosnak tartják azt, hogy a család minden tagja jól érezze magát náluk, a gyerekek mellett a felnőttek is. A számtalan gyermekbarát program és szolgáltatás mellett, a felnőttek igényeire is gondolva tervezték meg a Gasztroshow és a Pszicho-Estek színvonalas programjait is. Lássuk most a Gasztroshow közeli programjait! 

A főzés mellett természetesen lesz lehetőség beszélgetni is a meghívott sztárvendégekkel, soroljuk is, hogy kivel mikor találkozhatunk:

  • Faragó András színművész, július 10-13.
  • Peller Anna színésznő & Lukács Miklós műsorvezető, július 17-21.
  • Stohl András színművész, július 17-21.
  • Szulák Andrea énekesnő, július 24-28.
  • Polyák Lilla énekesnő, július 31.– augusztus 4.
  • Náray Erika énekesnő & Harsányi Levente műsorvezető, augusztus 7-11.
  • Hegyi Barbara színművésznő és Józan László színművész, augusztus 14-18.
  • Nagy Sándor színművész, augusztus 21-23. 

 Hegyi Barbara saját örömére főz

Hegyi Barbara bár a saját örömére főz, receptjeit több százezren is főzik, hiszen már két bestseller szakácskönyve is megjelent.

“A magam örömére főzök a mai napig, ritkán készítek olyan ételt, amit nem szeretek. A legfontosabb azonban, hogy olyan dolgokat kell enni, melyekre nincs ráírva, hogy mit tartalmaz, lehetőleg ne érjen hozzá az ipar, ne legyen benne hozzáadott cukor, tartósítószer és a többi  (…) Ha ilyen alapok szerint tudjuk megszervezni a konyhánkat, akkor már nagyon sokat teszünk a saját egészségünkért, s ehhez muszáj főzni. Ezért jók azok a receptek, amelyekkel nem kell sokat vacakolni, de egészségesek.” – nyilatkozta egy rendezvényen. A Jászai Mari-díjas színésznő első szakácskönyve Abraka babra – Monológok a konyhámból címmel  jelent meg, majd 2014-ben az újabb, Alkalomadtán címet viselő receptgyűjtemény is a könyvesboltokba került. Zorán, Barbara férjea felesége ludaskásáját szereti a legjobban a repertoárból.

Szulák Andrea receptjeit történetekkel mondja el

Szulák Andrea nemcsak szinte minden zenés műfajban érzi otthon magát, hanem  a konyhában is képes csodákat tenni.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a  művésznő megcsillogtatta szakács tudományát néhány éve a Vacsoracsatában is. Nemrég megjelent szakácskönyve is Jutalomfalatok címmel. A különleges, izgalmas hangú énekesnő különleges szakácskönyve nem csupán receptek gyűjteménye. Hiszen ott van benne az a bizonyos plusz, az a bizonyos titok és minden ínyencség egy-egy emlékhez, egy-egy utazáshoz, egy-egy emberhez kötődik.

“A szakácskönyv ötlete hirtelen jött, nem is szakácskönyv ez, inkább egy olyan regény, amelyben velem történt, kedves történeteket mesélek el, ezeket az – utazásokkal vagy emberekkel kapcsolatos – emlékeket pedig mind egy-egy recepthez kötöm. Így született meg a „Jutalomfalatok” című könyvem” – vallotta be az ismert énekesnő.

Egy blogon így írnak a könyvről:

„Képet kapunk borlovagságáról, anyaságáról, szerepeiről, dalairól, nyaralásairól az ételen keresztül. Életrajz, ételrajz, életrajt, ételrajt.
Csak nekünk, csak most, csak itt.
Négyszemközt Szulák Andreával, az emberrel.
A hétköznapi dívával.
Meg a kajáival.
Meg az életfilozófiájával.
Hahó, Andikám: szeretünk!”

– a hotel vendégei is számíthatnak arra, hogy sok-sok érdekes történetet és receptötletet kaphatnak majd Andreától a Gasztroshow-n.

Peller Anna édesanyaként  jó minőségű, hazai és ellenőrzött alapanyagokat használ a konyhában

Peller Annnának a főzés egy igazi kikapcsolódás, a Konyhafőnök VIP-ben kiderült, imád főzni és enni is, de ma már tudja, hogyan élvezheti az ízeket okosan.A színésznő mindig nagy hangsúlyt fektetett a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és amióta családja van.

„A mai napig emlékszem az ízére, és most már édesanyaként is fontos, hogy jó minőségű, hazai és ellenőrzött alapanyagokat használjak én is a konyhában. Így nemcsak garantáltan jóízű finomságokat készíthetek, de hozzájárulok a család egészséges táplálkozáshoz is. Ha például valamilyen desszerttel szeretnék kedveskedni nekik, akkor Annabella kedvenc tejberizsével garantált a siker. Mikivel együtt elképesztően édesszájúak, és a kedvencüket mindig az évszakhoz igazítva variálom” – magyarázta  Anna. Férje, Lukács Miklós, műsorvezető sokféle ételt szeret és édesszájú: “Itthon akár napi három tábla csokoládét is megeszik, és nem látszik meg rajta. Tipikus atlétaalkat. Amikor egymásba szerettünk, még nagyon ki volt gyúrva. Most elhatározta, hogy újra lejár majd a konditerembe” – mondta Anna az AcNewsnak.

Náray Erika egy zenekarra is megfőz!

Ínycsiklandóan finom kacsamellet készített sütőtökös krumplipürével Náray Erika és lánya, Kamilla egy korábbi főzős TV-műsorban. Elmondásuk szerint mindketten szeretnek főzni, sőt Kamilla elmesélte, hogy régebben nagymamája külön pultot csinált neki, hogy ő is részt vehessen a folyamatokban. Erika Sági Szilárd műsorának vendégeként egy igazi magyaros töltött káposztát is készített. A színésznő itt azt is kifejtette, hogy általában 2 személyre szokott főzni, de előfordul, hogy meghívja zenekarának tagjait, így öt pasi dicsérgeti egyszerre a főztjét.

Dietetikus egészségfejlesztő egészségmegőrző tanácsokkal segít!

Wolher Veronika dietetikus egészségfejlesztő minden családot érintő izgalmas témát hoz a szálloda nyári rendezvényeire “Mit “nem”eszik a gyermek?” címmel. A dietetikus, egészségfejlesztő fő területei közé tartoznak a népegészségügyi szempontból jelentős gyermekkori és felnőttkori nem fertőző betegségek – például az elhízás, a magas vérnyomás, a daganatos betegségek, a cukorbetegség, az allergiás megbetegedések és a civilizációs ártalmak – táplálkozás egészségügyi vonatkozásai, prevenciós lehetőségei, valamit a sporttáplálkozás és a különböző testképzavarok diétás kezelése. Népszerű interaktív előadásai során a különböző korcsoportú gyermekek helyes, egészségmegőrző táplálkozásáról lesz szó. A nyersanyag válogatástól, a helyesen összeállított, egyénre szabott étrenden át, az egészséges konyhatechnológiák, illetve a korcsportos szükségleti értékek figyelembevételén keresztül, egészen a sportoló gyermekek teljesítményt fokozó táplálkozásáig, valamit a gyermekkorban fellépő étkezési zavarokról is kapunk hiteles információt. Lesznek tippek, amivel megkönnyíthetjük a gyermekek ételválasztási szokásait a preventív táplálkozás tükrében.

Az előadást ételkóstolóval is összekötik, ahol a gyerekek és a szülők is megkóstolhatják az egészséges ételeket, és megtudhatjuk azok jótékony hatásait.

A szülők, a felnőtt vendégek nemcsak új gasztronómiai információkkal gazdagodhatnak, hanem bátran kérdezhetnek a jó hangulatú, izgalmas esteken. A Gasztroshow-nvaló részvétel szállóvendégek számára ingyenes, mely az „Énidő az egész családnak” szlogennel elnevezett sokszínű, tartalmas programsorozat egyik kiemelt eleme.

A Hotel Európa Fit messze földön híres remek konyhájáról. Az ételek mindig zamatosak, különlegesek, frissek, változatosak, pedig teltház esetén akár 500 fő is vacsorázik az este folyamán. Az alapanyagok kiváló minősége az első számú szempont a szállodában. A jelenlegi étkezési kultúra szinte már elcsépelt „egészséges” eleme mellett egyre fontosabbá válik az adalékanyag, amire a hotel szintén nagy hangsúlyt fektet. A konyha életében rendkívül fontos a vendéggel való kommunikáció. A szállodában a szakácsok nemcsak az ételeket cserélik, hanem szervíroznak is, ajánlanak, tanácsot adnak, ételt javasolnak, tájékoztatnak az összetevőkről. Sendula Péterről, az Európafit executive chefjéről az Ökoanyublogon azt is megtudjuk, hogy amikor csak teheti, csere-ládákban, újrahasznosított csomagolásban veszi az alapanyagokat közeli termelőktől, láthatóan bejáratott beszállítói vannak. Van, aki szinte már csak nekik termeli a jó minőségű fokhagymát.

 

További infóért kattints ide: https://www.europafit.hu/

 

Munkatársunktól

Fotók: Hotel Európa Fit superior