Edzés szülés után-Hogyan térjenek vissza a kismamák a sporthoz?

Várandósság és szülés után minél hamarabb szeretnék visszaszerezni a kismamák régi alakjukat, ám fontos, hogy fokozatosan térjenek vissza régi életmódjukhoz és a mozgáshoz. Az Infrasalon eszközei teljesen elfogadottak ebben az időszakban, és használatuk során rövid idő alatt formásodhatnak az anyukák, akiknek a kisbaba gondozása miatt minden perc számít. Mudra Ágnes, a szalon tulajdonosa, többszörös magyar és német bajnok, világbajnoki ezüstérmes bodyfitness versenyző tanácsokat ad, hogyan térjenek vissza a kismamák óvatosan a mozgáshoz.

 

A várandósság ideje alatt számos változáson megy keresztül a női test, amely felkészül a kisbaba kihordására és a szülésre. Természetesen a gyermek születése után is időre van szükség, amíg a test visszaalakul. Erről adott útmutatást Mudra Ágnes:

– Sajnos nagyon sok tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy szülés után mikor lehet újra sportolni. Természetesen ahogy az orvos engedi, de általában hat hét után mindent fokozatosan vissza lehet építeni az életmódunkba. Bármilyen újdonságról legyen szó a sport területén, ha azt rendszeresen szeretnénk végezni, és biztonsággal beépíteni az életünkbe, a fokozatosság elve a legfontosabb. A szoptatás ideje alatt teljesen megengedett az Infrasalon eszközein való edzés, hiszen a mozgással és a vérbőség növeléssel a boldogsághormon-, vagyis az endorfintermelést fokozzuk. Ha beindul a hormonok kiválasztódása, a tejtermelés pozitív irányba változik majd. Arról nem beszélve, hogy ha boldogok vagyunk, akkor a szülés utáni depresszió sokkal könnyebben átvészelhető vagy ki is iktatható – mondta a fitneszedző, aki a gépek működését is részletezte:

– A zuglói szalonomban Body Space Vaku Therm infrás és vákuumos fitneszgépekkel (felvőbicikli, futópad és elliptikus taposó) segítem a vendégeimet. Olyan összetett hatás éri a szervezetet 30 perc alatt, amellyel már rövid időn belül látványos eredményt érhetünk el. A kardió mozgással egyrészt kalóriát égetünk el, az infra hő hatására az anyagcsere fokozódik, intenzív izzadás jelentkezik az egész testen, a vákuum pedig, mint egy nyirok- vagy cellulitmasszázs különböző rezgésszámokon mozog, ami átmasszíroz, feltöri a lerakódott zsírt és méreganyagokat. Ráadásul a fólianadrág alatt dunszthatás érvényesül, amit öt fajta alakformáló krémmel teszünk még eredményesebbé.

  

További információ:

https://infrasalon.hu/

https://www.facebook.com/infrasalon/

https://www.instagram.com/infrasalon/