DRHAZI Beauty Nap – Holisztikus Anti Aging Tréning

Szépség témában a hiteles és értékes szakmai információk felcsigáznak minket. Hálásak vagyunk, ha szépségfortélyokat, praktikákat, jól bevált módszereket ismerünk meg, melyekkel egészségünk és szépségünk állapotán javíthatunk. Szívesen válunk szépség szakértővé, hogy egyre inkább tudatosan fejlesszük magunkat.

A holisztikus szemléletben a szépség és az egészség fontos. Az arc szépsége mellett a külső-belső testi egészségünket, és teljes világunkat figyelembe vesszük. Sőt figyelmet kap személyiségünk kiteljesítése, az önismeret és a belső harmónia.

Az arcunk segítségünkre van, mert tükörként mutatja meg belső szerveink, hormonrendszerünk, sőt egész testünk állapotát. Ezért az arcbőr jeleinek szakszerű olvasása kiválóan segíti testünk teljes egészségét és fordítva is igaz, ahhoz, hogy a normál, szép arcbőrünk megőrizhető legyen egy megújítást követően, szükséges a kiváltó belső okok kezelése és megszüntetése.

Mégis, a holisztikus arcfiatalítás még többet jelent, mert egyrészt a teljes testállapotot figyelembe veszi és javítja, másrészt azt is jelenti, hogy a testi – lelki – szellemi szempontokat is figyelembe vesszük az arc szépítésekor. Természetesen ezek szorosan összefüggenek és szerencsére egymásra is hatással vannak. A test tudatos gyógyítása fejleszti szellemünket és táplálja a lelkünket, és természetesen a lélek tudatos ápolása is szépíti, fiatalítja a testünket.


BELÉPŐJEGY VÁSÁRLÁS
  DRHAZI Beauty nap 2019. január 12.

BELÉPŐJEGY VÁSÁRLÁS  DRHAZI Beauty nap 2019. február 9.

 

Az idő vasfoga

Az öregedés sem állítható meg egy csapásra, de némi odafigyeléssel nagy mértékben lassítható a folyamat, kivédhető az idő látványos hatása.

Megfigyelhetjük, hogy az emberek között óriási különbségek vannak a ráncok kialakulásának mértékében. Sokáig azt gondoltuk, hogy ez genetika, ma már inkább úgy fogalmazunk, hogy családi, energetikai mintázataink vannak az életmódunkra, viselkedésünkre és a stressz kezelésére. A bevitt mérgek, mint a dohány, az alkohol, a tudattalan táplálkozás, a vegyszerek, a UVA okozta fénykárosodás nagymértékben elősegítik az arcbőr ráncosodását, de ide sorolható a konfliktusokkal teli stresszes élet is, mely a legfőbb oka a ráncaink kialakulásának. Épp ezért szükséges foglalkoznunk a stresszkezeléssel és a belső harmóniával. Ha a lelki állapotunk egyensúlyban van, akkor vagyunk képesek, akkor van erőnk tudatosan védeni, fejleszteni a testünket.

Hatóanyagok elemzése

A holisztikus arcfiatalítás kozmetikai alapját a bőrmegújító hatóanyagok adják, melyekkel regeneráljuk a bőrszerkezetet, és hasznos lehet, ha megtanuljuk a szakszerű használatukat. Ehhez kis mértékben szakértővé szükséges válni, mert jótékony, ha megismerjük hogyan működik a bőrünk, tudjuk mire van szüksége és hogyan bánjunk vele.

Az utóbbi évek reklámmarketingjének fejlődése erősen inspirál bennünket, hogy képezzük magunkat. A reklámok sok esetben félrevezetők és manipulálóak lehetnek, viszont a holisztikus szemléletben élő tudatos nők célja, hogy a legjobb ár – érték arányú kozmetikumot használják, ez az jelenti, hogy a legjobbat szeretnénk, és a valódi értékért szívesen fizetünk.

Egy adott alapanyag, segédanyag vagy hatóanyag akkor érték, és alkalmazható bőrápolásra, ha jótékony a bőrre és nincs káros mellékhatása. Ezért nagyon kedvező lehet, ha egy adott kozmetikum összetételét ki tudjuk elemezni, hogy felismerjük, mely összetevő káros a számunkra.   Ilyen anyagok lehetnek  a kozmetikumokban az állagtöltők, tartósítók, Ph beállítók és ezek semlegesítésére, elfedésére szolgáló illatanyagok, színezékek – vagyis olyan anyagok, melyek főként valamiféle segédanyagként szerepelnek, de lehetnek akár olyan kémiai vegyületek, melyek hatóanyagként vannak jelen a készítményekben – akár a kémiai fényvédők és a fiatalító hatóanyagok között is találunk veszélyes anyagokat.

Szalonkezelés

Enyhébb bőregyensúly eltolódások otthoni ápolással is kiegyensúlyozhatóak, de vannak esetek mikor már szakszerű kezeléseket is szükséges igénybe vennünk, hogy a bőrállapotunkat normalizáljuk. Ilyenkor hálásak vagyunk, ha van olyan módszer, mely gyógyír a problémánkra.

A modern bio arckezelések alapja ma a manualitás. Óriási érték egy hozzáértő kéz szakértő, gyengéd érintése. A modern sejtszinten ható kozmetikai hatóanyagokkal történő bőrfiatalító ápolás kiválóan képes regenerálni a bőr szerkezetét, viszont önmagában nem elégséges, mert az öregedő arc legszembetűnőbb problémáját, a megereszkedést nem tudja hatékonyan befolyásolni. A renyheség, még ha a bőrünket is érinti, nem csupán a bőr, hanem az alatta lévő kötőszövet és izomrendszer elgyengülésének, sorvadásának a következménye. Ha ilyen jellegű problémánk van, akkor kiváló megoldás lehet a bio arcplasztika.

A bio arckorrekció, arcplasztika lényege, hogy speciális manuális mozdulatokkal a sok év alatt a csontra letapadt arcizmokat regeneráljuk. Így az izmok, ezáltal a kötőszöveti réteg, a bőrszövet is oxigénnel és tápanyagokkal töltődik fel. Ha az izomrendszert és a bőrszerkezetet normalizáljuk, akkor önállóan is kiválóan alkalmazhatjuk az otthoni arcfiatalítást szépségünkért.

Arcfiatalítás otthon

Vannak olyan módszerek, praktikák melyeket, ha helyesen alkalmazunk, ha meg nem is állítják az időt, de segítségünkre lesznek, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk általuk.

Akupresszúra: Az arc, a fej intenzíven behálózott az idegrendszerünk és az energetikai rendszerünk által. A fő meridiánpontokra gyakorolt enyhe nyomás energetikailag segít, hogy ellazítsuk a feszes, stresszes izmokat és beinduljon a helyes energiaáramlás az arcon, ezzel is kiválóan vitalizáljuk a szöveteket és előkészítjük az izmokat a trenírozásra.

Arcjóga: Az arcjóga két irányból segít, egyrészt az izmainkat trenírozni tudjuk, másrészt az izmoknak van egy olyan tulajdonsága, hogy ha megfeszítjük őket maximálisan, de rövid ideig, akkor önmaguktól ellazulnak. Főként a felszínes izmainkat tudjuk vele megmozgatni, és a titka, hogy a gyakorlatokat épp annyi ideig tartsuk ki, amíg még bírható, de már kicsit fáj – ez a fájdalom és a komfortzóna határa.

Önmasszázs: A felhalmozódott méreganyagokat, oxidáló vegyületeket távolíthatjuk el a szövetekből, felélesztjük és trenírozzuk az izmainkat és az arc szöveteit friss vérrel, oxigénnel töltjük fel. Ezáltal nem csupán az arcnak, hanem a hajunknak és az agynak is új erőt adunk, de a mindennapi stresszt is kioldjuk az izmainkból, oldjuk az energetikai blokkokat, ezáltal az egész testünket gyógyítjuk és nem utolsósorban megakadályozzuk ráncaink kialakulását.

Ahhoz, hogy hatékony legyen az önmasszázsunk és ne ártsunk magunknak, fontos néhány szabályra figyelemmel legyünk:

  • fokozatosság elvét alkalmazzuk, a bemelegített izmokat mozgassuk
  • ne a bőrt, hanem az izmot mozgassuk
  • alulról felfelé emelünk, fentről lefelé levezetjük a mozgást
  • kintről befelé tolunk, bentről kifelé húzunk és vezetjük le a mozdulatokat
  • az idegi vezetékek mentén mozgassuk az izmokat
  • a ráncokra merőleges mozdulatokkal simítsuk az izmokat

A speciális arcfiatalító önmasszázst naponta 2 X 5 percben érdemes beépítenünk az életükbe, például a fogmosás mellé. Így hatékonyan megakadályozzuk a mindennapi stressz miatt kialakuló izomletapadást és hosszútávon megőrizhetjük arcunk szépségét és egészségét.

Promóció