Dobd fel a gyerekszobát velünk

Milyen szobát akarnak a gyerekek?

Rengeteg helyet a játékra, és csupasz falakat, teret engedve a kis Picassoknak.

Milyen szobát akarnak a szülők?

Azt akarják, hogy gyermekeik ésszerűek (haha)  legyenek. Ne romboljanak, ne rajzoljanak és ne fessenek a falakra, ne hagyják a játékukat szerteszét, és egyébként is értelmes és felelősségteljes apróságok legyenek.

Na, és íme megérkeztünk a probléma gyökeréhez: teljesen ellentétesek az igényeink, és az elvárasaink. Már csak az a kérdés, hogyan tudnánk ezeket összeegyeztetni. Első lépés, amikor  gyerekszoba kialakítása kerül napirendre, vagy csak egyszerűen szeretnénk feldobni egy kicsit:

A GYEREKEK IGÉNYEIT TARTSUK A SZEMÜNK ELŐTT, NE A MI VÁGYAINKAT, amikor átrendezzük, vagy éppen felújítjuk a kicsik szobáját.

A Minipiac legújabb válogatásában olyan okos tárolási megoldásokat mutatunk, amik megoldást nyújthatnak, miközben szép, és funkcionális gyerekszobák berendezéséhez vezetnek minket.

Mindjárt egy feladattal indítunk: vegyetek ki minden olyan dolgot a gyerekszobából, ami felnőttes:

Tudod, mire gondolunk. Drága függönyök, vázák, műtárgyak, üveg asztallapok. Bármi, ami drága, túl előkelő, vagy egyszerűen nem használja a gyermeked.

A tárolással kapcsolatban: a gyerekek egyszerűen nem értik annak fontosságát, hogy a dolgokat vissza kell(ene) tenni a helyükre. Tehát a feladat, hogy segítsünk nekik ezt megoldani azzal, hogy tárolókat helyezünk el a gyerekszobába, illetve tároló területet növelünk.

  1. Az IKEA KALLAX szekrénye egy tökéletes példája annak, hogyan lehet a funkcionalitást összepárosítani a dizájnnal. Az alábbi kockatárolók tökéletesen passzolnak a lyukakba, és hidd el, (szinte) mindent elnyelnek

2. Nincs hely a szobában? De a falon egész biztosan vanJ . A fali tárolók gyakorlatilag felszabadítják a padlót, így több hely marad a játékra. Ha ezekből a fali tárolókból választasz, akkor akár az ajtóra is teheted, ha szeretnéd, de a falon is megállják a helyüket.

3. Sok a játékautó? vagy rengeteg a figura, amit el kellene helyezni? Érdemes egy zsákos tárolót használni ezekhez, belerakod, összehúzod, és már akaszthatod is fel. Még a kertbe is magatokkal tudjátok vinni, mert erős, vastag pamutból készült.

4. Ide-oda is tologatható tárolók, azaz a gurulós tárolók. Ezek a nyitott tárolók bármikor szerephez juthatnak a játék során, tehát kettős funkciót tölthetnek be. Kiválóan alkalmasak például plüss tárolására. 1. Rattan kosár védőgumis kerékkel. 2. Macis játéktartó láda 3. Rókás játéktartó láda 4. Kisméretű, húzható játéktároló, amiben még a kutyák is jól érzik magukat.

 

Forrás és fotók: Minipiac