DIY tipp – Tegyük fel a fonalat! Lakásdísz pamutból

Internetes kalandozásaim alkalmával még tavaly ősszel találtam egy oldalt, ahol pamutfonalból készített gyönyörűségek voltak, és mostanáig érett a dolog, hétvégén nekilátunk és kipróbáljuk.

Pont jókor jutott eszembe, mivel a lakásdekorációnk most igencsak közelít a nullához, lévén, karácsony már messze van, és a húsvét is odébb még.

Ezen kívül jó lenne elterelni a nyolcéves gyermekem figyelmét a „ki legyek – ki ne legyek a farsangon” témakörről, mert mi már igencsak kivagyunk. Átlagos nap – reggel, gyerek kooperatív hangulatban – férjjel megnyugszunk – rendben, mégis dártvéder lesz (huhh, köpeny, van, maszk van, szuper, majd délutánra előáll azzal a csodálatos ötlettel, hogy most már tuttiiiibiztos, hogy  R2D2 szeretne lenni. Most mit mondjak?! Ismerős? Hát így vagyunk ezzel most.

Gyártsunk pom-ponokat!

Éppen ezért kreatívkodjunk közösen! Addig is nyugi van, csak a képzeletünk szárnyal.

A színes kis golyókhoz szükségünk lesz elsősorban mindenféle színű fonalakra. Bármilyenre. Sok háztartásban akad, de szerencsére a beszerzése sem nehéz és drága feladat.

Az a jó ebben, hogy vastag a vékonnyal is szépen mutat, különböző minőségűek kifejezetten izgalmassá teszik a végeredményt. Találjuk meg a nekünk tetsző, lakáshoz illő színkombinációt, és csak fel kell tekerni a kezünkre, megkötni, elvágni és kész is!

Igazán jó kis időtöltés apróbb gyerekkel is, tekerni biztosan szeretnek, a formára igazítás pedig kis segítséggel szintén menni fog. A technikája végtelenül egyszerű: két kéz kell hozzá, éles olló és pamutfonal.

Vannak eltérő tekerési technikák: van, aki egy darab papírra, van, aki wc-papír gurigára, valaki villára – bárhogyan lehet, de egy biztos, a kezünk mindig kéznél van. A pom-ponok nagyságát az ujjaink számával szabályozhatjuk. Készíthetünk egyszínűeket, váltott színekkel, vagy több színű fonalat összefogva vegyes színűt – ezek nagyon vidám tavaszi dekorációk lehetnek.

Az erdőt járva találtam ősszel néhány izgalmas ágat, egy bodzaág felkerült még a boltívre is, nagyon szépen mutattak rajta a karácsonyi gömbök – most azt hiszem a színes gombócok fognak lógni rajta.. Ezt az ötletet jó szívvel ajánlom, nagyon egyedivé teszi a helységet!

Ezen kívül néhány szép ág egy vázában, feldíszítve pom-ponokkal szintén szemet gyönyörködtető. Néha a legegyszerűbb dolgok mutatnak a legjobban, ezt rendre tapasztalom.

Két-három különböző nagyságú és színű gombóc szépen mutat ajtódíszként, köthetjük kulcscsomóra és táskadísznek is kiváló.

Az ötletet adó oldalon girland készült belőle, ajándékkötöző. Szerintem gyerekszobában dekorációként is megállja a helyét. Gyors és haladós a készítése, igazi sikerélmény akkor is, ha nincs sok időnk kreatívkodni.

Kifejezetten jó egy kis közös mókára a csemetékkel, válogathatják a színeket, tekerhetik egymás kezére, kerülhet belőle az iskolatáskára és a lányok sapkájára is. Legyünk kreatívak, lényegében mindegy mi is lesz belőle, egyszerűen csak jó dolog alkotni!

Rengeteg szép ötletet találhattok a világhálón, ha nincs otthon pamutfonal, érdemes beszerezni néhány szép színt, nagyon sok mindenre használható alapanyag.

Ötlet és kép innét:http://mottesblog.blogspot.hu/2016/04/diy-pom-pom-gift-wrapping.html

Itt papír segítségével készül: https://www.thecrafttrain.com/diy-cardboard-pom-pom-maker/

Rengeteg jó ötlet itt is

Virágok is készülnek pom-pomból

 

Szerzőnk: Birta Diána, Happy Family DIY tanácsadó