Csurgatott torta, mert így is lehet

Örömmel osztjuk meg Veletek a Bombolone blog írójának, Andinak egy újabb finomságról készített írását, ami minket rögtön sütésre is késztetett.
Évek óta imádom készíteni a burkolt és figurákkal, virágokkal díszített tortákat, csodásan lehet megjeleníteni témákat, és személyre szabni a születésnapi finomságot, hogy az ünnepeltek minél inkább meghatódhassanak, leessen az álluk vagy éppen jót mosolyogjanak.
Ugyanakkor ennyi év után bizony egyre jobban nyitok más tortás irányzatok, stílusok, megoldások irányába, amik szintén elvarázsolnak. Ezekből már mutattam párat a Facebookon, biztosan mindannyian ismeritek pl. a tükörglazúros tortákat, amik Olga Noskova munkásságának köszönhetően terjedtek el pillanat alatt a világhálón. Természetesen nem ő az egyetlen, aki ilyen szinten műveli ezt az irányzatot, azóta több csodálatos kezű és kreatív cukrászséfet követek Instagramon is, egyszerűen fantasztikus, amit művelnek! De ott vannak még a meztelen torták, a krémes torták, azon belül is millió design. Idei nagy divat pl. a szürke krémmel körbe kent úgynevezett betontorta. De szintén hódító útjára indultak a csurgatott torták és/vagy kacattorták is, amiknek a teteje mindenféle finomsággal vannak megpakolva.
Részemről most a krémes, csurgatott tortával próbálkoztam, amik szerintem egyre előkelőbb helyet fognak elfoglalni a tortázásaim során.
Nem rég például egy kedves szomszédunknak készítettem tortát hálánk jeléül a zsalukövekért cserébe. Na, ilyet sem olvastok minden nap, ugye? Szóval felújítunk és hát van, hogy némi segítségért, meglévő anyagokért cserébe, pláne ha mást nem fogadnak el, akkor tortával mondunk köszönetet. Lehet ugyan, hogy itt jobban passzolt volna a betontorta, de az alábbival is ínyenc perceket szereztem a családnak.
Erdei gyümölcsös-mascarpone krémes csokitorta volt, ahol a pihe-puha kakaós piskótalapok szélén trüffelcsík tartotta kordában a lágy gyümölcskrémet, majd kívülről kapott még egy kis csokit, arra pedig a maradék gyümölcskrémet. A tetején aztán megint mindenféle izgalmas finomság sorakozott, kezdve a csurgatott csokoládéval, aztán túl a krémcsókokon volt még ott reszelt tonkabab, liofilizált málna, és mindezekkel csodálatosan harmonizáló kakaóbabtöret.