Csupán 2 hét és itt a Karácsony!

Kinek milyen ajándékot vegyek? Mi lesz a karácsonyi menü. Takarítás, mosás, sütés-főzés. Dekorációk, hiszen abból sosem lehet elég. Szervezkedés, egyeztetés, melyik családtag mikor, hogy jön, mit ehet, mit nem, milyen ajándékra vágyik a gyermek és mit tilos megvenni neki. Ezernyi dolgot kell megszervezni, elintézni. Te hogyan állsz mindezzel? Édes teher vagy idegölő, véget nem érő feladatok halmaza?

Hoztunk számodra néhány ötletet, ami segítségedre lehet jókedvűen, nyugodtan átvészelni ezt az időszakot.

Belső nyugalom: hajlamosak lehetünk túlizgulni a dolgokat, pedig tudjuk, hogy a családunk, barátaink szeretnek, ismernek minket, minden erősségünkkel és gyengeségünkkel együtt. Ha mégis belső feszültséget, nyugtalanságot érzünk magunkban, a gyógynövények segítségünkre lehetnek. A levendula nagyon népszerű gyógynövény, ami nem véletlen, hiszen virága kivételesen szép megjelenésén kívül több előnyös tulajdonsággal is rendelkezik. Virágából finom teát készíthetünk, ami nyugtató hatású, alkalmazható ideges eredetű gyomorpanaszok kezelésére is. Elegendő egy mokkáskanálnyi virágzatot 2,5-3 dl vízzel leforrázni. Reggel és este egy-egy csésze segít a belső feszültségek leküzdésében, a pihentető, mély alvás elérésében.

Illóolaja szintén népszerű aromaterápiában és egy olajos masszázs részeként. A levendulaolaj inhalálása több tanulmány szerint is nyugtató, elalvást segítő hatást fejt ki és segíti a koncentrációt.

A levendulavíz frissíti, regenerálja, megnyugtatja a bőrt, így a napi bőrápolási rutinban arctonikként alkalmazva bársonyosan puha, üde lesz bőrünk a segítségével. Csupán pumpáljunk belőle párnánkra, vagy a nap bármely szakában közvetlenül a bőrünkre, hogy nyugtató hatását élvezhessük. A gasztronómiában is bátran használható lekvárokhoz, tortákhoz és limonádéba is.

Ha ez még nem elég, a levendula illata megtalálható az ECO hipoallergén öblítőjében finom, vanília illattal kombinálva. Természetes összetevőkből készült (kukorica- és kókuszolaj) hipoallergén öblítő koncentrátum kellemes, egzotikus illatot és puhaságot kölcsönöz ruháidnak, ágyneműidnek.

A levendula nyugtatja a testet és a lelket, segít az ellazulásban, míg a vanília javítja a hangulatot, megmelengeti szívedet.

Ne feledkezz el feliratkozni hírlevelünkre, hiszen 30%-os kuponkedvezményre jogosító kódot küldenek érte ajándékba Neked. 😊