Csokis keksztorta

keksztortaA gyermekek biztos, hogy nagyon szeretik. A csokis keksz torta változata nagyon puha, és fantasztikusan jól néz ki.

Ha valaki allergiás vagy nem szereti a mogyoróvajat, lehet csokis pudingot is tenni helyette.


Hozzávalók /
 12 adaghoz:

  • 225 g vaj (puha)
  • 165 g barna cukor
  • 50 g cukor (kristály)
  • 98 g vaníliás pudingpor (cukormentes)
  • 2 db tojás
  • 5 ml vanília aroma
  • 280 g finomliszt
  • 5 g szódabikarbóna
  • 335 g csokoládé (feldarabolva)
  • 4 ek nutella
  • 300 g franciadrazsé (csokis drazsé)

Hogyan készítsd el?

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  2. Keverjük bele a pudingport, és jól dolgozzuk össze. Fontos a pudinport por alakjában öntjük a sütikrémbe.
  3. Törjük bele a 2 egész tojást, és tegyük hozzá a vaníliát, ismét jól dolgozzuk össze.
  4. Adagoljuk hozzá a szódabikarbónát és a lisztet.
  5. Végül keverjük a csokit a tésztába.
  6. 4-5 cm széles kb. 1 cm vastag legyen.
  7. Elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a mogyoróvajat, és jól összedolgozzuk
  8. A sütőt bemelegítjük.
  9. Egy pizza sütőlapra kör alakúra vágott sütőpapírt teszünk.
  10. Először tegyük a csokis tésztát a lapra. Kb. 15-cm átmérőjű kör alakú, és kb. fél centiméter vastag legyen. Vigyázzunk, mivel terjedelmében megnövekszik, így nem szabad az egész pizzalapot befedni.
  11. Kis adagokban tegyük a mogyoróvajas keveréket a tetejére. Ügyeljünk arra, hogy egyenletesen befedje az alapot, és ne nyomjuk erősen, így szépen megtartja a formáját. Ne legyen magasabb, mint 1,2 cm.
  12. Szórjuk a csokis drazsét a tetejére, és kb. 11-13 percig sütjük, vagy addig, amíg a széle el nem kezd barnulni.
  13. Hagyjuk kihűlni szeletelve tálaljuk. Ebből az adagból kb. 3 tortát lehet sütni.