Cimbora: interaktív vers- és mesekoncert

A Cimbora együttes interaktív vers- és mesekoncertét ajánljuk figyelmetekbe. A Cimbora Együttes tíz éve alakult Korhecz Imola vezetésével. A névválasztás nem véletlen, hiszen a formáció szorosan kapcsolódik a legendás Cimbora című televíziós műsor szellemiségéhez, amelynek fő célja a művészetek útján való barátkozás, cimborálás (volt). Ezt a mottót tűzte ki zászlajára a ma is élő cimbora-klubhálózat, amelynek a Cimbora Együttes is aktív tagja.Időpont: 2018. május 12. (szombat) 11:00 – 12:00

A zenekar Legyél a cimboránk! című interaktív verskoncertjein a gyerekek segítségével keresi elveszett cimboráját, majd a közös játék, tánc, éneklés és versmondás során meg is találja, mivel a közönség soraiban barátokra, cimborákra talál.

A cél tehát, hogy a gyerekek aktív részesei legyenek a produkciónak. Énekelnek, muzsikálnak, játszanak és táncolnak a zenészekkel a nézőtéren és a színpadon is. Az előadás sokkal inkább róluk szól, mint a zenekarról; arról, hogy felfedezzék a zenében és versekben lüktető ritmust és felismerjék, hogy a ritmus, költészet és mozgás szoros egységet alkotnak. Mindeközben észrevétlenül felismerik az önmagukban rejlő játékosságot és a tehetséget arra, hogy énekeljenek és verset mondjanak.

Síppal-dobbal csörgőkkel zenélik végig a koncertet és énekelve, játszva kerülnek közelebb egymáshoz és a versekhez. Fontos, hogy mielőbb megszeressék az igényes, élő muzsikát, hogy később is rendszeres koncertjáró váljék belőlük, és ne pusztán a számítógép képernyője előtt ülve, okostelefont nyomkodva múlassák idejüket vagy a televízió csatornája előtt keressék a szórakozást és ezáltal keressenek cimborákat.

A Cimbora Együttes tagjai:
Juhász Csaba (gitár)
Korhecz Imola (vers, mese, ének)
Podhorányi Zsolt (billentyű)
Schneider Szilveszter (ütőhangszerek)
Veér Bertalan (hegedű)

Sztárvendég: Huzella Péter

Jegyár | felnőtt: 1900 Ft, gyerek (4-14 éves kor között): 1100 Ft, 0-4 éves kor között: díjtalan.
Jegyek kaphatók a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában.

Helyszín: MOM Kupolaterem
1123 Budapest, XII. kerület Csörsz utca 18.

Forrás: port.hu