A bőrmegújítás csodája, a rosaceás, aknés bőr természetes megújítása

Az egészségesen szép bőr könnyen elérhető, és egy kis törődéssel hosszútávon is megtartható.

Mikor van szükség bőrmegújításra?

Ha az arcbőr sérült. A sérülés nem minden esetben látható szabad szemmel, a bőrkárosodás lehet mikroszkopikus méretű. Ilyenkor csupán a tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam és a bőrproblémák következtetnek a bőregyensúlyi zavarra.

A legtöbben bőrérzékenységgel vagy rosacea-val, mások T zóna problémával vagy aknéval “küzdenek”.

A megbomlott egyensúlyú bőr ápolása fokozott figyelmet kíván, mert a sérült bőrfelületen még az intenzív növényi anyagok is árthatnak, mert a mikrosérüléseken olyan helyre is képesek felszívódni, ahova nem valóak és ott irritációt okozhatnak. Ezt gyakran keverik a bőrallergiával.

Kutatásaink szerint ezen problémák hátterében egyértelműen a bőregyensúly eltolódása áll, aminek oka a bőr szerkezeti károsodása és a bőrfertőzés. Éppen ilyenkor van szükség bőrmegújításra, mely visszaállítja az arcbőr harmóniáját.

Belső problémák is számottevőek?

Néhány esetben a bőregyensúly eltolódását belső szervi probléma is súlyosbítja. Ilyen esetekben a bőrmegújítás és a Demodex kiegyensúlyozás mellett érdemes a belső kiváltó okokat is megszüntetni, ha tartós eredményre vágyunk.

Leggyakoribb bőrtünet a rosacea

Ha az arcbőr érzékeny és piros, hamar rámondják, hogy rosaceás. Pedig a legtöbb eset könnyen kiegyensúlyozható bőreltolódás, ami külsőleges kezeléssel, bőrápolással megoldható, így a “rosacea”  is elmúlik. Az esetek nagyon kis százalékában van jelen érbetegség is, mely további utókezelést igényel.

A legújabb kutatási eredményeink szerint, a rosaceát kiváltó okok a következők:

 1. Az arcbőr fokozott szarusodása

A mérgekkel terhelt környezet és a fokozott stressz miatt főként a lelkileg érzékenyebb emberek gyakori tünete a fokozott bőrszarusodás. Érzésre a bőr felszíne érdes tapintású lehet, de sok esetben az elváltozás csak nagyítóval látható. Ilyenkor a bőrpórusok elzáródnak és akadályozzák a bőrlégzést, a bőranyagcserét és a bőr méregtelenítését.
Az arcon azért is okozhat komoly károsodást, mert itt fokozottabb a faggyútermelődésünk és itt élnek a demodex atkák. A fokozott szarusodás akadályozza a demodex atkák normál életciklusát. Ilyenkor szinte barlangba zárjuk őket és a bőrben hoznak létre kolóniákat, ott pusztulnak el, és a salakanyagaik sem tudnak kiürülni a bőrből. A demodex atkák túlszaporodása a bőr mélyén nagyon komoly problémát, károsodásokat hoz létre a bőrszerkezetben, melynek első tünete a bőrpír.

 1. Hisztamin túlterheltség a szervezetben

Az immunrendszeri gyengeség, a máj túlterheltsége, a szervezet mérgezettsége, vagy egyszerűen enzimhiány okozhat táplálékintoleranciát, mely hisztamin túlterheltséget okoz a szervezetben és általában első tünete az arc rendellenes pirosodása. Leggyakoribb a gluténmérgezettség, mely egyre több embert érint.

 1. Bőr felhámjának elvékonyodása

Főképp a helytelen ápolás és a helytelen táplálkozás miatt alakul ki.

 1. Kötőszöveti megvastagodás

A felhám elvékonyodását a szervezet kötőszöveti megvastagodással kompenzálja, mely elzárja a bőrpórusokat és gátolja a bőranyagcserét, illetve a faggyú és a demodex atkák kiürülését a bőrből. Talán ez a legfontosabb megoldandó feladat a rosaceás bőr normalizálásakor.

 1. Vénás visszafolyási akadályozottság az arcon

Az érzékeny lelki alkat és a fokozott stressz okozza az állkapocs izomzatának fokozott feszültségét, mely akár görcsösen lemerevedhet, sorvadhat és akadályozza az arc teljes keringését. Ilyenkor oxigén és tápanyaghiány is kialakulhat a bőrben, és az elhasznált, méreganyagokkal teli vér elszállítása is akadályozottá válik, fokozva a bőr problémáját.

 1. A bőr mikrobiológiai flórájának az eltolódása

Az arcbőr enyhén savas ph-ja és a bőr egészséges szerkezete biztosítja, hogy a számunkra jótékony mikroorganizmusok védjenek bennünket. Bármely ok miatt eltolódik a bőr mikrobiológiai egyensúlya, annak legelső tünete a bőrérzékenység.

Ennek legfőbb oka a helytelen bőrápolás lehet. A paradoxon ebben a helyzetben az, hogy mikor szeretnénk áttérni a tiszta, természetes, értékes növényi olajokat tartalmazó kozmetikumokra, akkor bőrük még inkább gyulladással, irritációval reagálhat.

A szintetikus anyagok károsítják a bőrt és okozhatnak bőregyensúly eltolódást, de nem táplálják a bőrön élő mikroszkopikus méretű Demodex atkákat. Ezek a mikroorganizmusok normál esetben  szimbiózisban élnek velünk, viszont az eltolódott egyensúlyú bőrön könnyen elszaporodhatnak, mert a natúr kozmetikumok tiszta olajai kiváló táplálékforrást adnak nekik. Túlzott jelenlétük komoly károkat okoz. A bőr gyulladással, irritációval és még fokozottabb bőrérzékenységgel reagálhat, majd az egyéni érzékenységnek megfelelően aknét, rosaceát vagy más bőrelváltozásokat hoz létre.

 1. rfertőzés

Ez a rosacea gyakran egyik napról a másikra alakul ki és általában egy akut bakteriális, virális fertőzés eredménye. Ilyenkor a bőr akut gyulladása miatt vörös a bőr és nincs még érrendszeri érintettség. Ebben az esetben, ha időben reagálunk és helyesen ápoljuk a bőrt, nagyon gyors javulást elérhetünk. Néhány hét alatt végleg megszűnnek a bőrtünetek.

 1. A sérült bőrszerkezet okozta bőrpír

A nők 80%-ára jellemző bőregyensúlyzavar, amit leginkább a szintetikus kozmetikumok okoznak. Kémiai fényvédők, parfümök illetve az erős tenzidek a legkárosabbak.

 1. Hormonális változások

A kamaszkor, a várandósság és a változó kor extrém hormonváltozásai kiválthatják, illetve a meglévő bőrtüneteket is súlyosbíthatják, mert a hormonváltozások kedveznek a demodex atkák szaporodásának.

 1. Érrendszeri gyengeség

Ez a legritkább rosacea típus, akár magas vérnyomás, akár a keringési rendszer kóros elváltozása miatt alakul ki. Ebben az esetben folyamatosan alakul ki az erezettség az arcon és folyamatosan jelen is van. Az artériák gyengesége miatt a bőranyagcsere és a bőr tápanyagellátása csökken, a vénás gyengeség esetén pedig a méreganyagok kiürítése gátolt és emiatt alakulhat ki a bőregyensúly zavara, ami megkönnyíti a kórokozó ágensek elszaporodását.

A fenti okok gyakran jelentkeznek keverten, és az intenzív rozaceás tünetet mutató arcbőrnél általában halmozottan össze is adódnak.

A bőrmegújítás újra kialakítja a bőregyensúlyt

Ideális, ha a bőrszerkezetet és a mikrobiológiai egyensúlyt együtt, párhuzamosan alakítjuk ki, óvatosan balanszírozva. Ez a két tulajdonság összefügg, egyik nélkül a másik nem állítható helyre, mert a sérült bőrszerkezet felbontja a mikrobiológiai egyensúlyt , és a mikrobiológiai egyensúly felbomlása is károsítja a bőrszerkezetet. Emellett a bőrmegújítás minden esetben egyéni, az adott bőrtünetekre és az egyéni bőrreakciókra is figyelmet fordít, és csupán a tendenciák azok, amelyeket figyelembe véve normalizálhatjuk az  eltolódott egyensúlyú bőrképeket.

Melyek ennek a folyamatnak a gyakorlati lépései?

 1. A Demodex atka populáció normalizálása – a bőrszerkezet károsításában és a bőrproblémák kialakításában legjelentősebb szerepe van. Nem csupán a mennyiségére, hanem az agresszivitására is érdemes figyelemmel lenni. Vannak esetek, melyeknél kevesebb atka is komolyabb gyulladást okoz, az atkákban lévő baktériumok erősebb agresszivitása miatt.
 2. A gyulladás csökkentése és a bakteriális fertőzés ápolása, természetes és modern hatóanyagokkal
 3. A gyulladást keltő gócok eltávolítása – a szakszerű manuális mélytisztítás segíti az egészséges bőrszerkezet kialakítását.
 4. A bőrszerkezet sejtszintű megújítása modern bőrazonos hatóanyagokkal és a biotechnológia által fejlesztett nanopeptidekkel, melyek a sejtek DNS-ét kódolják át a helyes működésre.
 5. A rendellenesen megvastagodott szaruréteg, illetve rendellenesen megvastagodott kötőszöveti réteg eltávolítása steril kristályokkal történő vákumos csiszolás által.
 6. Faggyúszabályozás, mely leggyakrabban a T zóna területen szükséges.
 7. Belső okok kiszűrése és megszüntetése – melyek leggyakrabban a belső gyulladásos gócok, az allergia, a táplálékintolerancia, a gluténterheltség és a gluténmérgezés lehetnek.

 

A bőr normalizálását követően helyes ápolással könnyen megőrizhető a szép, egészséges arcbőr.

További információkat itt olvashatsz.

INGYENES BŐRDIAGNÓZIS  +36 308714668

 • Szakvéleményt kapsz arcbőröd állapotáról
 • Megismered a DRHAZI bőrmegújítás módszerét
 • Megismered a DRHAZI bőrmegújítás 100% természetes, saját fejlesztésű kozmetikumait

 

Promóció