Biztonságban gondtalanul Sunny Bunny-val: úszásoktatás a lutzmannsburgi Sonnentherme-ben

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy mivel a gyermekek a jövő generációja, egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire lesznek fittek, egészségesek, sőt életrevalóak. Azt mindannyian tudjuk, hogy az úszás egyike a létező legegészségesebb mozgásformáknak. Minél fiatalabb korban kezdjük el, annál több előnyét élvezhetjük később. Az úszás igazi, biztosan megtérülő hosszútávú befektetés az egészségünkbe, ha minőségi életet szeretnénk élni. Most megmutatjuk nektek, hogy hol is érdemes elkezdeni az első karcsapásokat, és a biztonságos merülést a vízbe, hiszen ez minden szülő álma. 

„A türelem csak türelemmel sajátítható el, mint ahogy az ember úszni csak az úszás gyakorlása által tanulhat meg”

Charles Haddon Spurgeon

Az úszás bizonyos szempontból olyan, mint futni, vagy biciklizni

Könnyen megtanulható, és sosem lehet elfelejteni. A gyerekek minden újdonságba lelkesebben vetik bele magukat, a kudarc nem zavarja őket annyira, mint minket, felnőtteket. Nagyon fontos, hogy már gyermekkorban elkezdjenek rendszeresen mozogni. Ha sportolni járnak iskola mellett, hatalmas előnnyel indulnak az életben, hiszen számos pozitív hatása ismert. Nos, nézzük, miért érdemes beiratni úszni a gyerkőcöket?

Az úszás az egyik legegészségesebb sport

Gyermekkorban nagyon gyorsan fejlődik a testünk, éppen ezért nem mindegy, mivel tölti a gyerek az iskola mellett a szabadidejét. Az úszás az egyetlen sportág, amely szinte az összes izmot igénybe veszi, emellett légzésszabályozásra is kényszerít. Befolyásolja az egész szervezet működését, a szív- és érrendszer, a légzőrendszer működését, az anyagcsere-folyamatokat is segíti. Javul tőle a szervezet oxigénellátása, emellett a szellemi teljesítményt is fokozza. Az ember, ha már gyermekkorában ezt a sportot választja, a teste teljesen át fog alakulni. Izomfelépítése, magassága jóval eltérőbb lesz, mint az átlag embereknek akik soha nem sportoltak. Nő a csontok szilárdsága, teherbíró képessége.

Az összes izmot egyformán dolgoztatja az úszás

Gyermekkorban, sportolás közben könnyebben tanulják meg a stresszes helyzetek elviselését, és könnyebben is szocializálódnak, mivel nem csak az iskolában vannak közösségben, hanem azon kívül egy másik csapat tagjai is. Tehát nem csak testi, de szellemi fejlődést is biztosít! Mint minden sport, az agyra is kiváló hatást gyakorol. A rendszeresen sportoló gyermekek nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak az iskolában is. Azok a gyerekek, akik rendszeresen járnak úszóedzésre, sokkal nyugodtabban viselkednek a tanórákon, fegyelmezettebbek, kitartóbbak az unalmasabb témaköröket illetően is. Figyelmük sokkal tovább fenntartható, mint nem sportoló társaiknak. Éppen ezért igaz, hogy kevesebb ideje van tanulásra a sport mellett, de abban a kis időben annál hatékonyabban végzi el a kapott feladatot.

Az úszás kitartásra tanít

A sport hatalmas állóképességet ad az embernek, felnőtt korában kitartóbb lesz az élet minden területén, megtanulja, hogy ha valamit el szeretne érni azért igenis meg kell küzdeni. A sport figyelemre tanít, motivál, célt ad a gyerekeknek, és nem kell pótcselekvés.

Az úszás szeretete egész életünkben elkísérhet

Összességében, ha már korai gyermekkorban úszni visszük a csemetét, még ha nem is lesz olimpiai bajnok, de hatalmas ajándékot adunk számára. Egy kiegyensúlyozott, kitartó és egészséges felnőtt lesz, aki mindig szeretni fogja az úszást, illetve az élete részévé fog válni a sport. Sajnos, ebben a kütyükkel teli világban újra meg kell tanítanunk a gyerekeknek, hogy mozogni igenis jó dolog.

Élmények, szórakozás és kikapcsolódás az egész családnak

Tudjátok, hogy a magyar határtól mindössze pár száz méterre található Sonnentherme élményfürdő „Sunny Bunny Úszóiskolája“ széleskörű programot kínál babáknak, gyerekeknek és szülőknek egyaránt? Kezdőknek és haladóknak. Ráadásul egész évben, heti hét alkalommal.  

Ez az a helyszín, amit számotokra a legjobb szívvel ajánlunk, mint kiváló terepet az úszás megszerettetéséhez!!!

Ennek kapcsán megjelent cikkünkben olvashatjátok, hogy miért is került a fürdő a szerkesztőségünk, és szavazataitok alapján TOP listánk 1. helyére, olvassátok el itt: happyfamily.hu/a-top-3-legjobb-burgenlandi-csalados-helyszin-1-helyezettje-nalunk-a-hotel-sonnenpark-es-sonnentherme-elmenyfurdo/

Abban pedig biztosak lehettek, hogy a burgenlandi Sonnentherme fürdőben mindent megtesznek, hogy jól érezzétek magatokat!

A további programokat – mint pl. többek között babaúszás, maxi úszás – itt eléritek: https://www.sonnentherme.at/hu/babak/uszoiskola

NAGYOBBAKNAK: vár a világ leghosszabb virtuális valóságú vízi csúszdája!

Tapasztaljátok meg a galaktikus világokat! Teszteljétek a világ leghosszabb virtuális valóság csúszdáját (Space Twister 202m)!

A 202 méter hosszú, Space Twister gumicsúszdá 4 lenyűgöző világ egyikében “lubickolhattok”. A vízibob-ban való teljes utazás alatt  VR-szemüvegetek 360°-os körbetekintést nyújt Számotokra. A körülbelül 1 perces csúszás során a VR-élmény űrhajósként kalauzol el Titeket a galaxisok ezrei, izzó bolygók, hatalmas aszteroidák és űrhajók világába, vagy egy pillangókkal teli fantáziavilágba, vagy akár a sárkányok világába. A feledhetetlen élmények garantáltak az egész utazás alatt, a leszállómedencéhez érve.

  • Sárkányok világa
  • Az idegenek világa
  • Fantáziavilág
  • és VÉGRE MEGÉRKEZETT AZ ÚJ VR-FILM, A “SAFARI”!

A Sonnentherme legújabb VR-filmje, a “Safari” minden “virtuális valóság-szeretőnek” a mega VR dián, éa a “Space Twister”-en megtaláljátok. Ahogy a neve is sugallja, a csúszda álomszerű utazásra indul az afrikai kontinens végtelen szavannáin keresztül. Egy izgalmas és gyors utazás során a sűrű dzsungelen, forró sztyeppéken és elágazó barlangjáratokon keresztül találkozik Afrika “vad” lakóival, mint például oroszlánokkal, leopárdokkal, orrszarvúkkal, zsiráfokkal, elefántokkal és még sok mással. Ne hagyjátok ki!

 

Irány a burgenlandi Sonnentherme fürdő, ahol minden adott az úszás elsajátításához és a vizi világ szeretetéhez! Éljétek át Ti is a Sonnentherme fürdő biztosította non plus ultra élményeket, legyetek ti is törzsvendégei!

További információkat találtok a www.sonnentherme.at/hu és a www.sonnenpark.at/hu oldalakon. Kérdés esetén pedig szintén szívesen állnak rendelkezésetekre!

E-mailben:  info(at)sonnentherme.at

Telefonon: Tel. +43 2615 87171