Biztonságban az autóban a nyári hőségben is

Ha végre nyár, akkor családi nyaralás, és bizony lehet, hogy nem is egy közeli úticélt tűztünk ki. Ilyenkor nem árt egy szuper utazókamera, ami a segítségünkre lesz, és ráadásul egy készülékben mindent tud, amit egy igazi utazókamerától elvárhatunk, hogy nyugodtan, biztonságosan induljunk útnak.

Felfedezetteink, a Mio fedélzeti kamerák biztosan bírják még a 80˚C-t is az autóban. Ez persze nem azt jelenti, hogy nekünk is ilyen hőfokban lenne ildomos utazni, mi bátran használjuk a család minden tagjának kellemesen bekalibrált légkondit, de az jóleső érzés, hogy a készülék ilyen strapabíró. Lássuk mit is tudnak még a MiVue sorozat strapabíró eszközei:

  • Kiváló minőségben, részletgazdagon rögzítik a kritikus pillanatokat
  • A vezetéstámogató funkcióik pedig akkor jönnek jól, ha a hőségben lankad a figyelem
  • Hátsó kamerával kombinálva már csaknem 360˚-ot kontrollálnak, WiFi és Bluetooth kapcsolatuk pedig azonnali élménymegosztást és kényelmes telefonálást tesz lehetővé
  • Ráadásul, ha lassulna a reakcióidőnk, kamerával rásegíthetünk

A kánikula nemcsak az autóra hat megterhelően, de ránk, utasokra is: megnövekedik a reakcióidő, a fáradtság, az ebből fakadó esetlegesen erősödő stressz-érzet, („mikor érünk már oda-érzés”) az ingerlékenység, vagy akár a kiszáradás veszélye is fennállhat.

Ha ezek közül bármelyik jelentkezik, a balesetveszély megnőhet. Folyadék-utánpótlással, gyakori pihenéssel, okos klímahasználattal sokat segíthetünk a helyzeten, de ilyenkor jól jönnek az érzékelést kiegészítő vezetéstámogató eszközök, amilyenek a Mio mindent látó MiVue kamerái is, szintén felbecsülhetetlen szolgálatot tesznek.

A Mio MiVue 700-as fedélzeti kamerák nem egyszerűen rögzítik az eseményeket: optikájukat a sofőr figyelmének támogatására tervezték.

Rossz fényviszonyok között is „látják” a környező autókat és az útburkolati jeleket, így figyelmeztetnek a nem szándékos sávelhagyásra (Lane Departure Warning System) és arra is, ha túl közel kerülünk az előttünk lévő autóhoz (Forward Collision Warning System). A MiVue 700-as eszközök azt is figyelik, hogy mennyit ülünk egyhuzamban a volánnál: ha elértük a fáradtsági küszöböt, a kamera pihenőt rendel el. Telepített, élettartamig ingyenesen frissíthető adatbázisának köszönhetően akkor is szól, ha sebességmérő kamerához közeledünk.Ugye milyen nagy segítség?

Most pedig Apukák figyelem, jöjjenek a számok!

A készülékek kristálytiszta felvétel rossz fényviszonyok között is 130˚- és 140°-os nagylátószögű objektívvel rendelkeznek, így a látótér nagy részét, Mio MiVue A20-as tolatókamerával kombinálva közel teljes egészét szemmel tartják (a Mio MiVue 752 Dual / 785 / 786 WIFI / 788 CONNECT és 972 WIFI PRO rendelkeznek erre a célra két kameracsatornával). A kiváló minőségű objektívnek és az F2.0-ás vagy F1.8-as rekesznyílásnak köszönhetően a felvétel gyenge fényviszonyok között is kristálytiszta lesz, így biztosan látszódni fognak rajta a rendszámok és más részletek is.

A legfontosabb képsorokat WIFI használatával gyorsan és egyszerűen átvihetjük a MiVue Pro okostelefonos alkalmazásba (a MiVue 733 / 786 WIFI és 792 WIFI PRO modellek esetében), hogy a mobilunkon is mindig legyen biztonsági másolat a felvételről. Ha pedig nem bírjuk ki a nyaralás végéig, hogy megosszuk az élményeinket, akár élő adást is indíthatunk a Facebookon. A MiVue 788 CONNECT nemcsak WIFI, hanem Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, így okostelefonunk értesítéseit is megjeleníthetjük a kijelzőn.

Bátran állíthatjuk, hogy ezekkel az okos kis kütyükkel biztonsággal indulhatunk neki egy hosszabb útnak is, igazi segítségek, biztonságot segítő útitársak lesznek.

 

Forrás és  fotó: Double Decker Communications