A bézs színű ékszerdoboz, családi utakra

Vendégbloggerünk, Kriszti, legújabb autós tesztalanyát hoztuk el Nektek, fogadjátok szeretettel egy ízig-vérig nő tollából a Ford Kuga 2.0 TDCI 180 LE Vignale tesztjét, nagyon hiteles, teljes mértékben átélhető tesztjét.

A Fordtól kapta az invitálást, hogy próbálja ki legújabb modelljüket a KUGA faceliften átesett modelljét, méghozzá Vignale kivitelben. Fordot még nem tesztelt, így kíváncsian élt a kínálkozó lehetőséggel. Lássuk, hogy mit is nyújt 2017-ben a Milano Grigio fényezést viselő gyönyörűség.

„Bevallom őszintén szerelembe estem. Nem igazán szokás a tárgyak iránt vonzalmat érezni, de elcsábultam. A gyengéim a bézs színű autók, és ami igazán a szívem csücske az a vajszínű üléskárpit. De ebben az autóban mindkettő együtt járt. Imádom!

A Vignale

Gyönyörű Milano Grigio gyöngyházfényezéssel, rozé árnyalatú metál csillogással ellátott KUGA tesztautót kaptunk tesztre, amely a Vignale felszereltséget viselte. Ez a felszereltség a FORD újonnan bevezetett terméke. Eza név nem csupán egy szintet képvisel az autó konfigurációs listájában, hanem sok minden más is jár mellé, amennyiben ezt választjuk. Prémium autó prémium szintű szolgáltatással.

A Ford eddig egyedülálló szolgáltatása indult útjára Magyarországon. Eme szolgáltatásban mi vagyunk a középpontban, különleges bánásmódban részesülünk. Sajnos a kötött munkaidő alatt nem nagyon jut idő másra. Szabad időnkből a lehető legtöbbet akarjuk a családunkkal tölteni. Ezért ideális a Ford Vignale koncepció. A Vignale tulajdonosok felhívhatják dedikált tanácsadójukat a közvetlen számán. Elmegy hozzájuk, és elviszi az autójukat. Ő van kapcsolatban az autójavítóval. Nincs közvetítő, nincs várakozási idő. A Vignale ügyfeleknek a hét minden napján, 24 órában elérhető ügyfélszolgálati segélyvonal, aOneCall nonstop ügyfélszolgálat is rendelkezésére áll, házhozszállítás, díjmentes autómosás, Ford VignaleOwners Club tagság ajánlatok foglaltatnak benne az ajánlatban.

Ezen autók a FORD VignaleStoreban rendelhetőek meg. A Ford Vignale Szalon egyik fontos jellemzője a digitális érintőfelület, vagyis a beépített LCD-érintőképernyővel ellátott dohányzóasztal. Interaktív digitális élményt biztosít a legújabb Ford technológiákkal, a Ford Vignale termékekkel és funkciókkal, valamint a luxus kiegészítőket tartalmazó Vignale kollekcióval kapcsolatban. Ideális módját jelenti az exkluzív anyagok, színek és jellemzők közötti kényelmes böngészésnek, amely alapján létrehozhatjuk az igazán személyre szabott gépjárművünket.

A külcsín:

Az autó már messziről hirdeti, hogy ő nem egy átlagos KUGA modell. Az alapoktól a 3 rétegű prémium fényezése, a méhsejt mintázatú teljesen egyedi hűtőmaszkja, a 18 colos könnyűfém felnijei, a Vignale feliratokkal kiegészített extra krómdíszítései, valamint spoiler szettje különböztetik meg. A krómozott kettő darab kipufogóvég a krómozott tetősínekkel csak hab a tortán. Nagyon szép, igazi csajos kívülről. Szerelem.

A belbecs:

Erre mondják azt, hogy isteni és azt, hogy prémium. Mindent lágy ívek, felhő puhaságú bőr és csodálatos bőrillat leng körbe. Bőrrel bevont a műszerfal és az ajtók, amelyek felül sötét középen világos bőrrel vannak burkolva. Az ülések pedig csodálatos puhaságú és kényelmű hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozású Cashmere színű világos bőrrel vannak burkolva. Csodaszép, de igen kényes a berendezés.

Nagyon szépek a formák, igazán modern a SYNC 3 infotainment rendszer. Igazán okos a navigáció, kapcsolatot tudunk teremteni az okos telefonunkkal, valamint USB porton keresztül hallgathatjuk kedvenc zeneszámainkat is. Sajnos ugyanakkor a rendszer nem tud még magyarul. Reméljük, ezt hamar orvosolják a Ford gyárban.

Külön megfogott a műszerfal felhőkék mutatóinak színe. A színek közül az autóban egyébként is rengeteg van. Több féle hangulatvilágítás közül válogathatunk, amely bevilágítja a kilincset, a lábteret és a középkonzol környékét. Ezek nagyon szépek. Ebben a modellben is megtalálható a Ford Merőleges Parkolás funkciója, amely automatikusan bekormányozza az autót két másik jármű közé, illetve az Active City Stop ütközésmegelőző rendszer továbbfejlesztett változata. A rendszer egyébként bolondbiztos, szinte már kikapcsolásra késztet az érzékenysége. Benne volt még az autóban a személyes kedvencem a kéz nélkül működtethető elektromos csomagtér ajtó. Minden autóba ilyet!!!!

Induljunk

Kuga kínálatának dízel csúcsa a 2.0 literes TDCI motor 180 LE verziója járt nálunk. Ez a változat egy hatsebességes automata váltóval és intelligens négykerékmeghajtással is fel van szerelve.

Menet közben az autó igazi nagykocsiként viselkedik. Csodálatosan vasalja ki az úthibákat, lágyan hajóként és csendben siklik az úton. Eközben a motor hangtalanul üzemel, hangját a fordulatszám növelésével sem hallani. Ez egyébként gyaníthatóan az extra hangszigetelésnek köszönhető, mert azért kívülről eléggé hangos az erőforrás. Az automataváltó viszont nem igazán nyerte el a tetszésemet. Start-stop funkció használatakor idegesen reagál, lök egyet újraindításkor, a váltások közötti átmenet ugyan teljesen folyamatos, de előzéskor tesze-tosza, nem akkor gyorsulunk, mikor kellene, nem igazán tudja, hogy mit csináljon. Kicsit megszokást igényel a működése. Fogyasztása igazi nagy kocsihoz méltó 8,5 literre jött ki a tesztátlag.

Az autóban BI-XENON fényszórók voltak LED fénnyel kiegészülve. A fényszóró beállításakor automata módra állítottam és úgy közlekedtem az autóval. Újraírta számomra az autóvilágításról alkotott véleményem. Egy szóban összegezve, fenomenális. Csodaszép az esti fénye, kanyarkövető funkciós (a fényszóró csóvája követi a kormánymozdulatot), és reflektor bekapcsolása is automatikusan történik. Csodálatos a rendszer működése.

Összegezve:

Aki igazán luxus járművet szeretne csodálatos kivitelezésben prémium szolgáltatásokkal az vegye figyelembe a Ford ajánlatát. Nagyon szép a formaterv, igazán csajos a belső, amely ha kell, igazi vadállattá is tud válni a 180LE motornak köszönhetően. Igaz megkérik az árát, tekintve, hogy az autó 13.500.000,- Ft-ba kerül, de én úgy gondolom, hogy minden forintja megéri a befektetést. A KUGA alapmodellje már kapható 6.000.000,- Ft környékén, de sajnos ahhoz még nem jár ilyen szolgáltatás és kivitelezés.”

 

Szerzőnk: Antalfy Krisztina, a voilamode.blog.hu alapító-szerkesztője