Back to school – Divatosan

A sulikezdés mindig óriási előkészülettel jár, amihez rengeteg ruhát és kiegészítőt kell körültekintően beszerezni. Minden tekintetben érdemes egy fontossági sorrendet felállítani, melyek közül mi az öltözködés kapcsán készítettünk egy kis “must have” ajánlót.

Az átmeneti időszakban van néhány olyan ruhadarab, amik nélkülözhetetlenek az időjárás tekintetében. A mellények, őszi kabátok, kapucnis felsők és a hosszu ujjú pólók mind ide tartoznak, melyeket érdemes hasonló színárnyalatban beszerezni, hiszen így szuperül kombinálhatóak lesznek egymással. A lányoknál a flitterek, rátétek és köves díszítések idén is nagyon népszerűek, a fiúknál pedig a feliratos, autós, szuperhősős minták még mindig sikerszériások.

Képen balról: Flitteres gyémántos pulóver – 4995 Ft – Zara, Polár kardigán – 9990 Ft – Columbia/Dockyard, Mintás kapucnis mellény –  3990 Ft – F&F, Kapucnis fiú mellény – 4990 Ft – Quachua/Deacathlon, Polárfiú kardigán – 12.990 Ft – Columbia/Decathlon, Hosszu ujjú póló – 1490 Ft –  F&F

Image képek: F&F

A felsőkkel szorosan összhangban kell, hogy legyenek az alsó öltözékek, melyek a lányoknál gyönyörű szoknyák, a fiúknál pedigváltozatos nadrágok formájában választhatóak. A szoknyáknál idén a vagány farmer, csajos kord, elegáns tweed anyagok kerülnek fókuszba, a fiúknál pedig szemezgethetünk a laza jogger, az alul szűkített cargo és a klasszius chino fazonok közül. Mindkét nem esetében érdemes beszerezni egy harisnyát is, hiszen egy kicsit hűvösebb időben hasznos kiegésztő a fentiekhez.

Képen balról:

Lány: Tweed – 4490 Ft – F&F, Farmer – 4990 Ft – H&M, Kord – 4595 Ft – Zara

Fiú: Terepmintás – 3490 Ft – F&F, Chino – 5595 Ft – Zara, Zsebes jogger – 6990 Ft – H&M

Image kép: F&F, H&M

Az öltözék sosem teljes egy kényelmes cipő nélkül, amihez a gyerekek esetében elsősorban a funkcionalitást kell figyelembe venni. Szerencsére ezt a cipőtervezők is tudják, mert ma már a legtöbb modell  – legyenszó, tornacipőről, bakancsról, félcipőről – nemcsak praktikus, de mutatós is. A kislányoknál a színes minták, flitteres betétek, rózsaszínes árnyalatok a legkedveltebbek, a fiúknál pedig a klasszikusabb fazonok, kék, szürke, kheki illetve fekete árnyalatokban.

Képen balról: Pink – 4490 Ft – Newfeel/Decathlon, Kheki – 5990 Ft – F&F, Flitteres – 3490 Ft – F&F, Szürke – 4490 Ft – Victory/Deichmann, Kék – 6990 Ft – H&M, Türkiz – 4990 Ft – Newfeel/Decathlon, Virágos – 4990 Ft

Image kép: CCC, Deichmann

Gardróbrendezés szempontjából ezek a legfontosabb ruhadarabok, de az egyébkiegészítőkről sem szabad megfeleldekezni, mint az átmeneti sapka és sál, a különböző fazonú táskák, meleg zoknik vagy akár a gumicsizma.

 

Szerzőnk: Goike Nóra, divatszerkesztő, stílustanácsadó, blogger