Babaszoba dekoráció: szeretettel, a kezdetektől

kisbabaEgy különleges Ajándékot kapunk akkor, amikor megfogan méhünkben egy új kis élet. A miénk már, örülünk Neki, féltő szeretettel hordozzuk kilenc hónapig, de a Meglepetés “kibontására” éppúgy várakoznunk kell még, mint karácsonykor vagy születésnapkor – csak sokkal hosszabb ideig.

Egy hónapokon át tartó álmodozás kezdete ez az időszak. Hálával, sok-sok szeretettel, izgalommal és várakozással teli szívvel gondolkodunk születendő gyermekünkről, keressük, készítgetjük azt a helyet, ahol azt szeretnénk, hogy majd jól érezze magát. Tervezgetjük, hogy hol is legyen a babaszoba vagy a lakás kis mérete miatt inkább a hálószobánkban alakítunk ki egy babasarkot, amely az első hónapokban kényelmi szempontból inkább előnyös megoldás, mint lemondás.

kisbabaszoba2Bárhogy is döntünk, a helyet, berendezést és a babaszoba dekoráció kérdésében, a legfontosabb az, hogy a kicsi környezete a néhány folyamatosan változó fejlődési szakaszok újabb “kihívásaira”, igényeire rugalmasan tudjon majd megfelelni.

Az első pár hétben az újdons(z)ült kis tulajdonost csak az fogja érdekelni, hogy Anya ott van-e, ad-e időben enni, kicseréli-e a pelenkát vagy amikor sírás hallatszik, ki fogja-e találni “rögtön”, hogy mi a baj.

Néhány hét elteltével viszont a kisbaba elkezdi majd felfedezni a környezetét, rácsodálkozik, hogy milyen szép a babaszoba dekoráció ami a szobát díszíti, és észreveszi maga körül azokat a kedves kis dolgokat, színeket, formákat, amiket Anya és Apa készített Neki!
“Nagy odafigyeléssel készültek a boldog Megérkezésemre! Időben kifestették a szobát, hogy szép tiszta falfelületek legyenek, majd jó sokat szellőztettek, hogy kiszáradjanak a falak és egyáltalán nincs is festékszag! Még egy kis babaszoba dekoráció beszerzésére is jutott idejük és érdekes falmatricákat ragasztottak a falra! Sikerült megvenniük a legszükségesebb berendezési tárgyakat, kellékeket: a kiságyat, a pelenkázót, a babalámpát, a babaruhákat, a takarót, a törülközőt és a kis tárolókat… Minden megvan nekem, amire szükségem van. Igazán ügyesen átgondoltak, megterveztek mindent, nagyon szép lett a babaszoba dekoráció, az egész család elégedett és boldog! Együtt örülünk!”

 

Forrás: mamilla.hu és Erika Firnigel Photography

 

 

MEGOSZTÁS