Az igazán hidratált bőr belül születik

Szakmabeli ártalom részünkről, – lévén több kolléganőnkkel hosszú éveket töltöttünk a dermokozmetikai iparban – hogy rendkívül fontosnak tartjuk a bőrünk pontos ismeretét, sőt azt is, hogy felismerjük, mire is van szüksége aktuálisan. Ráadásul nem is kérdés, hogy egészséges és szép bőrre vágyunk mindannyian!

Megbeszéléseinken ezek után nem csoda, hogy többször az a mottó járt a fejünkben, hogy csakis az ép bőrből lehet szép bőr! Mustrára indultunk hát és bátran állíthatjuk, hogy szerkesztőségünk minden női munkatársa megtalálta a számára legjobb, mondhatni non plus ultra tusfürdő választást. De nézzük csak miket is találtunk, mit “tudnak” választottaink, a Dove krémtusfürdői! Ugyanis olyan szuper hírrel jelentkezünk, amit nem tudunk magunkban tartani.

A Dove krémtusfürdők klinikailag bizonyítottan segítik bőrünket, hogy előállítsa a hidratáláshoz szükséges ceramidokat

Nemrég klinikai vizsgálatokkal bizonyították a Dove krémtusfürdők bőrápolási hatékonyságát. És hogy mi a titok? Egy szóban összefoglalhatjuk: ceramidok.

Szeretünk “nyelvészkedni” is, így utána jártunk, hogy a latin eredetű szót három B-vel jellemezhetnénk a legjobban: bőrazonos – bőrbarát – bőrvédelem. Ezzel jellemeztük is talán…Nem is kérdés, hogy a ceramidok könnyen híressé váltak a szépségápolásban – okkal, hisz egyike azon fontos szereplőknek, amik segítenek megőrizni a bőr egészséges hidratáltságát. Már pedig a Dove krémtusfürdők működése különleges.

Ahelyett, hogy egy univerzális, amolyan ‘mindenkinek jó lesz’ szintetikus ceramidot adnának krémtusfürdőikhez, a termékeikben található Moisture Renew Blend a bőrrel együttműködve, természetes úton segít előállítani a kifejezetten számunkra szükséges ceramidokat.

Bátran állíthatjuk, hogy a termékeket tesztelve non plus ultra élményeket szereztünk a bőrmegújítás jegyében. Hogy mire is alapozzuk ezt?

A kutatók megfigyelték, hogy a bőr még a zuhanyzás után is segítségül hívja a Moisture Renew Blend-et, hogy előállítsa saját ceramidjait. Klinikai áttörés, hogy nyomon tudták követni, amint a bőr a felszívódott Moisture Renew Blenddel együtt dolgozik. Ez igazi előrelépés a Dove számára, hisz kimutatták, hogy krémtusfürdőik hatékonyan támogatják a bőrt a ceramidok előállításában, így segítik elő a bőr védőrétegének felépítését és a nedvesség megőrzését.

A Dove mindig is tudta, hogy a szépség az egyediségben rejlik – erre épül az „igazi szépség” ígérete is. Ez nekünk is kell! Mi is mindig a természetesre szavazunk, dobjuk a “műt”, a nem valódit, hiszen így leszünk egyéniségek, nem tömeggyártásként uniformizált nők. A mostani izgalmas klinikai áttörés bebizonyította, termékeik is így, azaz egyediként kezelik minden vásárlójukat, így téged is, minket is.

A ceramidok tudománya

Legyünk alaposak, ássuk bele magunkat egy kicsit a tudományba is.

Mik is azok a ceramidok, és hogyan segítenek bőrünknek?

A ceramidok olyan lipidek, amelyek természetes módon megtalálhatók a szarurétegben, a bőr legfelső rétegében. Habarcsként veszik körül a bőrsejteket, így segítenek megőrizni a bőr szerkezetét és nedvességtartalmát. A ceramidok táplálják és ápolják a bőrt, hozzájárulnak az egészséges védőréteg kialakításához, aminek hiányában viszont sajnos bőrünk könnyen kiszáradhat, viszkethet vagy irritálódhat.

A ceramidok természetesen is előfordulnak a bőrben, és egyre elterjedtebbek a szépségápolási termékek összetevőlistáiban is. A szabadalmaztatott Moisture Renew Blend-től eltérően azonban a kívülről bőrbe juttatott ceramidok nem feltétlenül ott működnek, ahol arra a leginkább szükség van.

“A ceramidok túl nagyok lehetnek, és külsőleg alkalmazva, nem pedig a bőrben termelődve nehezebben jutnak a szarurétegbe, nem úgy, mint a Moisture Renew Blend esetében”

– fogalmazta meg John Bajor, a Dove Kutatás & Fejlesztés csapat tagja.

A Dove minden egyes tusfürdőjében megtalálható Moisture Renew Blend tehát bizonyítottan táplálja a bőrt, amivel szorosan együtt dolgozik saját ceramidjai előállításán. Míg más ceramidos termékek csak kezdetben hidratálják a bőrt, addig a Moisture Renew Blend-et a bőr folyamatosan használja fel a ceramidok előállításához, segítve a puha és selymes bőr megőrzését közvetlenül használat után és hosszú távon is, ami – mint tudjuk – a nő egyik legfontosabb ismérve, hogy ilyen finom bőrrel rendelkezik.

Moisture Renew Blend, mint a bőr nedvességtartalmának őrzője

A ceramidok előállítását segítő technológia központi eleme a Moisture Renew Blend, a Dove krémtusfürdők összetevő komplexe. Ez a bőrben természetesen is megtalálható összetevőket jelent, amik segítenek megőrizni a bőr nedvességtartalmát. Klinikailag bizonyítottan együttműködik a bőr természetes folyamataival, segít a ceramidok előállításában, így azonnal segít selymessé és hidratálttá varázsolni a bőrt.

A Moisture Renew Blend az összes Dove tusfürdőben megtalálható, és az alábbiakat tartalmazza:

  • Sztearinsav és palmitinsav: a bőrben természetesen is megtalálható lipidek, amik bizonyítottan beépülnek a bőrbe, és táplálják azt a tisztítás során. A Dove tusfürdők a sztearinsavat és a palmitinsavat 2:1 arányban tartalmazzák, ami megfelel a bőrben természetesen előforduló aránynak. A komplex a bőrbe hatolva az egyedi igényeknek megfelelően szívódik fel, és segít megerősíteni a védőréteget. Ennek eredménye képpen garantált a hidratálás és tartós táplálás.
  • Glicerin: természetes vízmegkötőként magához vonja a nedvességet, segít, hogy a létfontosságú nedvesség egész nap a bőrben maradjon.

Illetve a Moisture Renew Blend mellett minden Dove tusfürdő DEFI-t és glicinátot is tartalmaz és gyengéd tisztító anyagokat is tartalmaz (utána jártunk: a DEFI az ikonikus Dove krémszappanban használt összetevő, a glicinát pedig egy nagyon gyengéd, a bőrt nem szárító tisztító összetevő, amely általában a prémium kategóriás arcápoló termékekben található meg)

Hát kell ennél több?

Szerkesztőségi megbeszéléseink alkalmával végül oda kötöttünk ki, hogy vajon nekünk mitől is ilyen különlegesek a Dove krémtusfürdői, mi az a plusz, amit naponta ad nekünk?

A válaszunk kb. 5 másodpercen belül meg is született, amolyan heuréka-élményként:

A DOVE egy hiteles, valódi értékeket közvetítő márka, ami egyéni megoldásokat nyújt!

így Nálunk a dove újra nyert!

Már rajongóivá váltunk, és nem maradunk csendben, örömmel hirdetjük!

Ti melyik krémtusfürdőt próbáljátok ki?

Forrás és fotók: Hello PR