Az életre szóló családi élmények igazi jelentése: Bambara Hotel ****prémium

Sajtólátogatásunk keretein belül október közepén a nyugat-afrikai hangulatú Bambara Hotel ****prémiumban jártunk, és ezúttal teszteltük Nektek az Egertől mindössze 8 km-re található non plus ultra családbarát hotelt, egyedülálló élménybirodalmat, mely az ott töltött napjaink során egyértelműen meggyőzött minket, hogy méltán lett az évtized legjobb szállodája hazánkban.

Mert bizony, ha időnként az egész családon úrrá lesz az ovi- suli-munka okozta stressz, nagy szükség van arra, hogy kicsit kilépjünk a mókuskerékből, és az esetleges lehangoltságot, fáradtságot félre tehessük. Ez a kicsikre és a nagyokra is egyaránt ráfér.

Így ha van „must have” lista, akkor egy „must visit”-nek is lennie kell

És ha van – márpedig miért ne lehetne – akkor a Bambara Hotel ****prémiumnak mindenképpen rajta kell lennie! Ott-tartózkodásunk során többször is megállapítottuk, hogy bizony ez az a hotel, amely „megvett minket”.

Biztos, hogy családostul is rendszeresen visszatérünk majd az attraktív medencékkel és gyönyörű saját parkkal rendelkező, erdővel körbevett családbarát szállodájába. Itt az életre szóló élmény kifejezés nem közhely, hanem maga a valóság, nem túlzás, higgyétek el.

Már a hotelbe lépve szellős, exkluzív, különleges hangulatú tér fogadott, majd mosolygósan köszöntött minket a recepciós fiatalember, aki tájékoztatott minden fontos tudnivalóról. Látogatásunkat csak fokozta, hogy a hotel kedves és motivált vezetője, és munkatársai kísértek végig minket a helyszínen, ahol meggyőződhettünk, hogy valóban mindenre gondolnak mind a párok, mind a családos vendégek számára. A szobánkat is gyorsan elfoglalhattuk, ami nem hiába viselte a lakosztály jelzőt, mivel a modern, igényesen berendezett szobák kényelme magáért beszélt.

Csak egy részletet említenénk itt, (nem a teljesség igényével): a szoba csak úgy ragyogott a tisztaságtól, igazán új, friss illat lengte be a teret! Úgy éreztük, mintha mi léptünk volna be először a hotelszobába, és előttünk még soha, senki sem járt ott. Ez az érzés és a páratlan nyugat-afrikai stílusban berendezett tér tette egyben otthonossá is a helyet! A közel 50 négyzetméter alapterületű lakosztályok, kétszobásak, teraszosak, mesés erdőre néznek.

A tágas fürdőszobában az ülőpaddal berendezett mosdóelőtérből nyílóan külön helyiségben zuhanyzóval felszerelt sarokkád vagy pezsgőkád és külön trópusi zuhanyzó található.

Ideális választás a tágasabb teret kedvelőknek és családok számára, ugyanis a két légtérnek köszönhetően együtt, de mégis szeparáltan, kényelmesen tudnak pihenni a családtagok. A felszerelésről nem is beszélve: NESPRESSO kapszulás kávéfőző, kávé és Dilmah tea bekészítéssel, LCD TV, minibár, Damana kozmetikumok vártak ránk.

Természetesen már megérkezésünk napján elkezdtük felfedezni a hotel minden zegét-zugát, hogy másnap majd megújult erővel vethessük bele magunkat a teljes kikapcsolódásba. Rövidebb délutáni pihenőnk után az első étkezésünk a vacsora volt.

A felszolgálók előtt is le a kalappal! Bármilyen ételintoleranciában szenvedő ember kívánságát igyekeznek teljesíteni, – erről magunk is meggyőződhettünk, mert a speciális igényeknek megfelelően mindenre körültekintően figyeltek. Az all inclusive kínálatból a tipikus magyar ételek, de a nemzetközi konyha – így az afrikai specialitások – remekei sem maradnak ki, mindenki kedvére válogathat a finomabbnál is finomabb ételek közül.

A gyermekekkel gondtalanul együtt töltött idő csodás pillanatait nemcsak a kicsiknek szóló foglalkozásokon élhetjük meg, de az étteremben is, ahol a reggeli- és vacsoraételek bőséges választékában könnyű megtalálni a kicsik fogára valót – maximálisan törekednek az egészséges ételkínálatra, az ételek tálalása is gyerekbarát, valamint biztosítottak számukra az etetőszékek, színes, műanyag evőeszközök, tányérkák is.

Az ellátás pedig felbecsülhetetlen, hiszen egész nap terülj-terülj asztalkám várja a vendégeket! Aki későn kelő, az sem marad le semmiről, mert ő is tud válogatni a finomabbnál is finomabb falatok közül.

Családi élmények felsőfokon

Ez az a hotel, ahol úgy szórakoztatjuk a gyermeket, hogy közben mi, szülők is maximálisan élvezhetjük a pihenés minden percét.

Szerintünk a felvételkor biztosan követelmény, hogy a leendő munkatársak nagyon kedveljék a gyerekeket, mert mindig volt egy-két jó szavuk minden gyerkőchöz:-) A szülinapos, hotelben tartózkodó gyermek ünneplését is maradéktalanul segítették, emelték a jeles esemény fényét kedves odafigyelésükkel.

Unalomnak itt nincs helye!

Ahányszor van szerencsénk utazni, mindig felmerül a „mit csinálunk, ha odaértünk?” kérdés, amire bizony választ kell adni. Mert lehet, hogy mi szülők beérnénk azzal is, ha a wellnessfürdő medencéjében ejtőzhetnének egész nap, de könnyű belátni, hogy ez a gyerekeknek nem lenne elég. Az unatkozó gyerek pedig egyenes út az egész család stresszéhez, vagyis ha a gyerek unatkozik, fuccs a kikapcsolódásnak.

Itt erről egyáltalán szó sincs, ezzel biztosan nem lesz gondunk, reggeltől-estig vidám programok várják a gyerekeket. Az animátorok programjain jó kezekben vannak! Az örömtől ragyogó szemekért pedig a Bambara kedves kabalafigurája, Bizsu a felelős, aki gyorsan utat talál szállodában lakó kis vendégek szívéhez, amikor időnként felbukkannak a szálloda közösségi terein.

A gyermek szolgáltatásokról nem a teljesség igényével:

 • Bizsu – találkozás naponta kétszer 10.00 órakor és 19.30 órakor
 • Bükki Rejtélypark: elveszett majomvilág, labirintusváros, majomudvar, felfüggesztett fészkek, rejtélyes barlang a vízesés mögött, csúszdák, hágcsók, függőhidak
 • Négytagú szurikáta család és törpe kenguruk
 • Gyermekbarát szobafelszerelésekű
 • Gyermekfelügyelettel egybekötött program minden nap 14-15:30 óra között a Mali játszószobánál
 • Családi vízi paradicsom, vízágyús gyermeksziget, interaktív vízi játékok, gyermek pancsoló, élmény medencék
 • Kényelmes lakosztályok és pótágyazható szobák
 • Játszószobák: Mangó játszósarok, Dzsungel gyermek játszóház, Mátrix klub
 • Bükki rejtélypark kalandok: Majomexpedíció
 • Homokozó-Strandröplabda-Tollaslabda
 • Bambara-Bamako rally pálya
 • Gyermek étlap

Pihenés, kikapcsolódás, önfeledt játék egy időben

Igazi önfeledt bel-, és kültéri kalandok várnak a vendégekre, mind a hotelben, mind a hotel fürdő részlegében. Az biztos, hogy minden korosztály megtalálja a kikapcsolódási lehetőségek közül a számára legvonzóbbat.

A legkisebbeknek – a kis vizipockoknak – való gyermek élménymedence elszeparáltan egy békés gyerek vizibirodalom került kialakításra, de a szülők is természetesen velük lehetnek.

Ahol a test és a lélek is megújul

Ha pedig jól megérdemelt pihenésünk óráit szépségünk megőrzésére is fordítanánk, érdemes igent mondani a test- és arckezelésekre is. Aki kipróbálja, annak nemcsak teste újul meg, de garantált, hogy a lelke is felfrissül. A magas minőségű, nagy hatékonyságú, teljesen természetes méregtelenítő kezelések igazi vitalizáló és anti-aging élményt nyújtanak. Hasonlóképpen magáért beszél a luxus lifting arc-, dekoltázskezelés és arcmasszázs, valamint a kozmetika szintjén található ún relax-zóna, ahol gyümölcsökkel, és Dilmah tea bekészítéssel várják a kedves kikapcsolódni vágyó vendégeket.

A helyszínen fogadó panoráma lenyűgőző, garantáltan megnyugszik az ember a sok évközbeni családos szervezések, rohanás után.

Hogy is foglalhatnánk össze a számunkra igencsak előkelő helyre került hazai hotelt?

Itt a család minden tagja, legyen az várandós anyuka, baba, kisgyermek, kamasz, vagy apuka, sőt akár nagyszülő is, mind megtalálja számítását! Ide csak magatokat kell vinni, mert mindent biztosítanak számotokra, ami a pihenéshez szükséges, a hotel személyzete a vendégek felé végtelen türelemmel, figyelmességgel fordul.

Arra viszont érdemes felkészülni, hogy a gyerekek már a hazaúton azt fogják kérdezgetni: mikor jövünk megint a Bambarába? Amikor pedig feltöltődve hazatér a család, egészen más hangulatban térhetünk vissza a munkába, az iskolába, az óvodába. Hiszen ez is volt a cél, amit a hotel munkatársai, és szolgáltatásaik kiváló színvonala maradéktalanul “teljesítettek”.

A szálloda nagyon jó választás az év minden időszakában, hiszen nagy kalandokat kínál a gyermekeknek, a felnőtteknek pedig teljes feltöltődést!

Katt a linkre, ha foglalni szeretnétek: https://bambara.hu/hu/online-foglalas, vagy telefonon a +36 36 534 500 számon is örömmel várják hívásotokat.