Áprilisi sulipara? Segít a beiratkozásban az NLCafé iskolaválasztó melléklete!

Hiánypótló online melléklettel segíti az iskolaválasztás előtt álló szülőket az NLCafé. Az ország legolvasottabb női portálja a száraz statisztikai adatokat mellőzve, különféle oktatási-nevelési módszereket és döntési szempontokat a középpontba állítva, szülői történeteken keresztül, tanáregyéniségeket bemutatva, valamint oktatáskutató szakembereket is megszólaltatva készítette 10 cikket és videóriportot felölelő összeállítását. 

Szűk két hét múlva lezárul az iskolaérett gyermekek beíratása: a szülők legkésőbb április 11-12-én jelezhetik szándékukat a kiválasztott intézményeknél. Bizonyára sokan vannak még, akik hiába jártak nyílt napokon – vagy éppen nem jutottak el –, hallgatták meg barátok és ismerősök beszámolóit, olvastak el mindent a témában a lehetséges iskolákról, még mindig nem tudtak dönteni. Első sorban őket próbálja megsegíteni az elhatározásban az idén 18 éves NLCafé iskolaválasztási online melléklete.

A szerkesztőség cikk- és videósorozata nem éppen hagyományos szempontokat vesz figyelembe, és járja körbe ezt a komplex témát.

„Többek közt alternatív intézményeket és oktatási-nevelési módszereket, valamint a speciális nevelési igényű (pl.: ADHD, diszlexia) gyerekek számára legalkalmasabb iskolákat, tanár egyéniségeket mutatunk be, de megszólaltatunk oktatáskutató szakembereket, valamint szülői véleményeket is megosztunk olvasóinkkal” – nyilatkozta Pácsonyi Daniella, az NLCafé főszerkesztője.

Az online melléklettel a szülők egyfajta „beszélgetőtársat”és segítséget kapnak a lehető legjobb választáshoz.

„Például olyan patthelyzetekről is beszámolunk, amikor egyik megjelölt intézménybe se veszik fel a gyereket, vagy amikor nincsen a lakhelyhez közel eső, elfogadható iskola, ezért muszáj kompromisszumot kötni”– tette hozzá Kempf Zita, az összeállítás szerkesztője.

 

A 10 cikkből és a hozzájuk társuló videóriportokból álló online melléklet innen érhető el: https://www.nlcafe.hu/ezvan/20190327/iskola-iskolavalasztas-alternativ-oktatas/

 

Forrás, és fotók: Red Lemon Media