Áprilisi könyvmoly programajánlóink: Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison és Kis Könyves Éj országszerte

Végre megérkezett a várva-várt Nemzetközi Könyvfesztivál tavasz! Ilyenkor nem csak a napsütésnek, hanem annak örülhetünk, hogy hamarosan itt van a, aminek a keretén belül ismét sor kerül a nagy népszerűségnek örvendő Kis Könyves Éj-re is.

Nem meglepő, hogy a könyvkiadók sok újdonsággal készülnek erre az időszakra, de mindenképpen szót kell ejtsünk a színes programkavalkádról is, ami ebben az időszakban vár Rátok.

Az idei a 25. Könyvfesztivál lesz, 2018. április 19-22. között kerül megrendezésre a Millenáris Parkban. Megtalálhatóak lesznek a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői.

A sokszínű programok között találhattok majd író-olvasó találkozókat, felolvasásokat, könyvpremiereket, művészkönyv-bemutatókat, valamint kedvenc könyveitek dedikáltatására is sort keríthettek.

A részletes programokról az esemény honlapján  tudtok tájékozódni.

A különös izgalmak keresői pedig 2018. április 20-án, pénteken fedezhetik fel az ország több városában is a Kis Könyves Éj programjait. Ezen az estén 27 független könyvesbolt kínál tarka könyves rendezvényeket, de mi leginkább a gyerekekre kihegyezett eseményeket ajánlanánk figyelmetekbe a teljesség igénye nélkül:

Pagony

A Pagony gyermek-és ifjúsági könyvesbolt hálózata hat helyszínen is képviselteti magát, így biztosan nem maradtok le.

A Bartók Pagonyban többek között a Panthera című ifjúsági sorozat legújabb, harmadik részével ismerkedhettek meg, valamint beszélgethettek a regény írójával, Kertész Erzsivel és az illusztrátor Bernát Barbarával. De bekukkanthattok a kulisszák mögé a Rumini kalandszobában is (helyszíni regisztrációhoz kötött).

Debrecenben az Imagine Debrecen túraszervező csoport és a Pagony vár közös, tematikus sétájára, ahol a jól ismert debreceni helyszínekre meseköntöst húznak. Ugyanazokat az utcákat róhatjátok, amit sok ismert költő, Aranytól Szabó Lőrincig a városban.

Székesfehérváron Berg Judittal vehettek részt író-olvasó találkozón, akinek feltehetitek kérdéseiteket A négy madár titka című könyvvel kapcsolatban, és a székesfehérvári Vadmadárkórház madárbemutatóját is megtekinthetitek.

Pécsett Agócs Írisz illusztrátorral beszélgethettek és alkothattok közösen Cipelő állatokat, a „mindenki tud rajzolni” jegyében.

A Pozsonyi Pagonyban Dániel András író-illusztrátor fogja bemutatni legújabb könyvét, a Tengerre kuflik!-at, és lehetőségetek lesz segédkezni a kuflikert megépítésében is! A Líra és Epika című könyv kapcsán megtekinthettek egy kiállítást, találkozhattok a szerzőkkel, sőt, akár rokokó ruhában is fotózkodhattok az üzlet kirakatában.

A Zuglói Pagonyban Harcos Bálint mesél, vetít és beszélget – minden, amit csak tudni akarsz Szofiról! Vendég lesz még Kiss Judit Ágnes és Egri Mónika, a Babaróka ajándéka című könyv alkotói. Velük is lehetőség lesz beszélgetni, dedikáltatni és kézműveskedni.
Kisgombos Könyvesbolt

Meghökkentő élményre számíthattok, hiszen ígéretükhöz híven „itt, kérem szépen, egy húsdaráló fog zenélni zongorakísérettel”.

Méhes Csaba zongoraművész által megtekinthettek egy képtelen kiállítást, de részt vehettek még a Nem Létező Tárgyak Tárlatának megnyitóján is.

Parti Medve

Könyvbemutatón és kiállításmegnyitón vehettek részt Kertész Erzsivel, a Fény Sebestyén írójával, hiszen megjelenik a könyv második része, a Fény Sebestyén látogatása.

Két Egér Könyvesbolt

Szöszölhettek az írócimborákkal és Levente Dorkával, a Miaszösz-játékok készítőjével, amihez a zenei aláfestést Döbrentey Ildikó, Levente Péter és Molnár György biztosítják. És ha már zene, a Borsa együttes rendez rendhagyó hangszer-és zenebemutatót moldovai hangszerekkel és hangzásokkal.
Bemutatásra kerül Tereza Vostradovská Egérke enciklopédiája című önyve a Cseh Centrum szervezésében.

Természetesen az itt felsorolt rendezvények csak szemezgetések, a részletes programot megtaláljátok a honlapon.

Szerzőnk: Fejős Panni