Almás sárgadinnyekrémleves

Nagy melegben vagy egy fárasztó napon a lehető legjobban esik a nyersen készített, hideg gyümölcsleves, amiben az éltető gyümölcs vitaminja, “sava-borsa” megvan.

Az alábbi recept alapján finom sárgadinnyekrémlevest 18 hónapos kortól ajánljuk.

Hozzávalók 4 adagra:

  • 1.5 kg sárgadinnye
  • 1.5 teáskanál gyümölcscukor (vagy 4 kk cukor)
  • 4 dl habtejszín (12%-os)
  • 4 db alma

Elkészítés:

  1. Kivájjuk, és összevágjuk a sárgadinnye belét, valamint lehámozunk, összevágunk 2 almát.
  2. A gyümölcsöket összeturmixoljuk.
  3. Hozzákeverjük a tejszínt és a cukrot, hogy homogén legyen.
  4. Lehámozzuk, majd kockákra vagy karikára vágjuk a maradék almát, és minden tányérba fél-fél almányit belehelyezünk.
  5. Ráöntjük a levest és hűtőbe tesszük, hogy jó hideg legyen.

Forrás: nosalty.hu