Allergénmentes és hipoallergén mosószerek a család és környezet védelméért

Egyre többen keresik tudatosan a természetes összetevőkből, vegyszerek és szintetikus anyagok hozzáadása nélkül készült környezetbarát mosószereket, hiszen szeretnék elkerülni a kellemetlen allergiás reakciókat vagy túlérzékenységet.

Tudjuk már jól, hogy nemcsak a pollenekre, élelmiszerekre, illatanyagokra lehetünk allergiásak, hanem azokra a ruhadarabokra is, melyek testünket borítják. A ruha és a fehérnemű egész nap érintkezik bőrünkkel, így ha mosás alkalmával vegyi anyagok maradnak a rostok között, kellemetlen tüneteket okozhatnak. A tüneteket okozhatja maga a ruha anyaga is, állati szőr, pollen, vagy a ruhagyártás folyamatában használt egyéb vegyi anyagok.
Ilyen allergiás reakció megjelenhet kiütések, bőrpír, ekcéma, dermatitisz vagy akár tüsszögés és orrfolyás formájában is, amit különösképp igyekszünk elkerülni várandóság alatt, vagy kisbabánk esetében.

Az ANANDAM mosószerek különböző igényeket vesznek alapul és a bőr, az egész szervezet egészségét tartják szem előtt

Ezért kínálatában elérhetőek illatmentes allergénmentes termékek, enyhe és intenzív illatú hipoallergén termékek is, melynek köszönhetően mindenki ki tudja választani a számára megfelelő illat intenzitást.

Mi a különbség az allergénmentes és hipoallergén között?

Allergénmentes az a termék, ami nem tartalmaz allergén anyagot, így illatanyagot sem.

Ezeket a termékeket különösen ajánljuk kismama- és babaruhákhoz, textíliákhoz, továbbá érzékeny, allergiás, ekcémás bőr esetén minden korosztály számára.

Hipoallergénnek nevezzük azokat a termékeket, amelyeknek az összetevőit úgy válogattuk össze, hogy minimalizálják az allergiás reakció kialakulásának valószínűségét.

Azaz a termék allergénkeltő képessége olyan alacsony, hogy nem vált ki allergiás reakciót: ennek ellenére érdemes az összetevőket tartalmazó címkét szemügyre venni a vásárlás előtt, hiszen egyéni érzékenység bármilyen természetes összetevővel szemben is lehet.

Hipoallergén illatanyagok?

Az allergiás reakciót kiváltó összetevők között kiemelkedő helyen szerepelnek az illatanyagok. Ezek közül a szintetikus illatok váltják ki leginkább a kellemetlen tüneteket, ám előfordulhat egyéni érzékenység a természetes alkotóelemek valamelyikére is.

A termékek illatosításához több mint 5000 természetes esszencia áll rendelkezésre, amelyek szinte végtelen variációban kombinálhatóak a termékek előállítása során. Ezeknek az illatanyagoknak szigorú szabályoknak kell megfelelniük, és mélyreható teszteken kell jól teljesíteniük ahhoz, hogy forgalomba kerülhessenek.

Az ANANDAM mosószerekben olyan hipoallergén illatanyagokat használnak, melyek kozmetikumokban vagy szájápolási szerekben történő használatra is alkalmasak, így biztosítva a biztonságos illatélményt az egész család számára.

Miért nem veszik vissza a használt flakonokat?

Napjainkban nagyon fontos a műanyag felhasználás csökkentése, újrahasznosítása és ennek érdekében sokat hallhatunk arról, hogy a használt flakonokat vissza lehet küldeni és a gyártók újratöltik azokat. Ám olyan termékek esetén, melyek bőrrel közvetve vagy közvetlenül érintkeznek nagy veszélyt tartogat. A mosószerekben természetes anyagokat használnak. A mosószeres flakonok szája kicsi, így a flakon belsejének tökéletes tisztítása nagyon nehéz. Elegendő csupán egy olyan rész, például a fülnél, ahova nem fér be a tisztító kefe, ahol megszárad vagy ott marad a mosószer. Szállítás és raktározás során is szennyeződhet a flakon. Mindezeket figyelembe véve a flakonok újratöltése megnöveli a mikrobiológia szennyeződés kockázatát, ami nem megengedhető abban az esetben, ha a termékeket várandósok, újszülöttek és érzékeny bőrűek számára fejlesztették ki.

A másik ellenérv a hatalmas mennyiségű ivóvíz pazarlása, melyet a flakonok alapos átmosása során kell elhasználni. Az ivóvíz óriási kincs, melyet nem pazarolhatunk el a flakonok újratöltése érdekében. Egy 3 literes flakon tisztítása során 5-6 liter is a lefolyóba kerülhet, mire mikrobiológiailag tiszta flakont kapunk.

A környezetvédelemben hatalmas szerepe van a műanyag mentesítésnek, melynek érdekében a legjobb megoldás, ha a flakonok használat után rögtön a szelektív kukába kerülnek, így számos iparág számára készülhet újrahasznosított granulátum. Ezzel elkerülik a felesleges szállítást, szállítás során kibocsátott károsanyag kibocsátást, vízpazarlást és a mikrobiológiai szennyeződés kockázatát, hiszen a műanyag általi környezetszennyezés a nem megfelelő hulladékkezelés következménye.

Az ANANDAM  mosószerek használata során minimálisra csökkentheted az allergiás reakciók kialakulásának lehetőségét, hiszen otthonod nem csak vegyszermentes, de allergén illatoktól is mentes környezetté változik, miközben valóban óvod családod és környezet kincseit is!

Promóció