A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Germany kampánya a németországi turizmus újraindításával

A legtöbb európai szomszéddal közös német határ június 15-i újranyitásával a Német Turisztikai Hivatal (DZT) elindítja a ‚Germany – Dreams Become Reality‘ kampányát és a három hónapnyi európai határzár után először hirdeti újra a németországi nyaralásokat.

Germany, North Rhine-Westphalia, Düsseldorf – Rheinturm and Gehry-buildings Der Neue Zollhof in Hafen

„Ez a kampány nagyon is jelzésértékű az európai küldő piacainkon és tükrözi az Európán belüli utazási szabadság visszaállítását. A koronavírus-járvány tapasztalataival és ezek tükrében más követelményeket támasztanak a minőséggel, a fenntarthatósággal és az értékállósággal szemben” – fejtette ki Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatóságának elnöke a kampány alapvetéséről.

A kommunikáció gócpontjaként éles üzembe kapcsolták a ‚Germany – Dreams Become Reality‘ microsite–ot. Azoldal képekkel ésszöveges anyagokkal akitaposott fősodron kívüli látványosságokhoz, kastélyokhoz     és     várakhoz,     túra-     és     kerékpáros     utakra, konyhaművészeti gyöngyszemekhez és a legszebb németországi autós túrákra csábítja a látogatókat. A kampány részeként programokhoz kacsolódó hirdetés, a B2C és B2B hírlevelek, a sajtómunka és erős közösségi média megjelenés indult el. Ezeket a #GermanyAwaitsYou hashtaggal fogják össze.

A németországi utazási lehetőségek változatos kínálatából merített benyomásokat felvonultató videóklip jól kíséri a kampányt és látható a DZT YouTube csatornáján és a microsite-on is.

Blick von James-Simon-Park Richtung Berliner Dom, Museumsinsel, Mitte, Berlin, Deutschland

A közvetlenül az utazóknak szóló kampányt kísérve a Német Turisztikai Hivatal (DZT) folyamatosan indítja az év második felében a korábbi helyzethez történő visszatérést szolgáló lépéseit. Ezen kívül a Német Turisztikai Hivatal (DZT) tájékoztatja a nemzetközi utaztatásban dolgozó partnereit a koronavírus-válsághoz kapcsolódó naprakész tudnivalókkal, a DZT globális tevékenységével, valamint a 15 legfontosabb küldő piaccal kapcsolatban a DZT online portál trade oldalain.

Forrás és fotók: Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara