A magyar szülők már felismerték a digitális írástudás fontosságát

A legnagyobb programozást oktató országos iskolahálózat, a Logiscool kutatásai szerint a magyar szülők az elmúlt nehéz időszakban már felismerték a digitális írástudás fontosságát. Szeptemberben ismét megnyitják kurzusaikat, felkészülve a tantermi és az online platformon történő oktatásra egyaránt. Breuer Anita ügyvezetőt kérdeztük a digitális írástudásról és az iskolakezdésről.

Miért olyan fontos, hogy gyermekünk ’digitális írástudó’ legyen?

Ez a generáció kütyükkel a kezében nő fel. Hogyha már úgyis használják ezeket az eszközöket, akkor ne csak passzívan játszanak rajtuk, hanem legyenek aktív alkotói az őket körbevevő digitális térnek. A digitális írástudás ugyanis elengedhetetlen lesz számukra a jövőbeli sikerhez. Ezt már a magyar szülők is megértették és felismerték az elmúlt nehéz időszakban – ezt jelezték vissza számunkra 40 magyar iskolánk több ezer Logiscoolba járó gyermek szüleivel személyesen konzultáló koordinátorai.

Hogyan készültök az iskolakezdésre?

A Logiscoolban élményalapú módszerekkel tanítunk. A népszerű programozó kurzusok mellett robotika és video production kurzusaink is vannak. Az idei kurzuskínálat nagy része online is elérhető, így biztos pont lehetünk a szülők életében. A Logiscool iskolákban vagy online, de mindenképpen számíthatnak az oktatási szolgáltatásainkra.

További információkat itt találtok a Logiscool ingyenes nyílt napjáról és kurzuskínálatából: https://bit.ly/2ZlPoB4

Promóció

Forrás és fotók: Logiscool

MEGOSZTÁS