A legtöbb szülő „rémálma” a baba fején megjelenő koszmó. Hogyan lehet könnyedén megszabadulni tőle?? Egyáltalán mi az a koszmó?

A koszmó a babák fejbőrén megjelenő egyfajta seborrhoeás dermatitis, mely zsíros, sárgás-barnás színű. Tapadós, helyenként pedig hámló, pikkelyszerű elváltozás, mely elhalt hámsejtekből és felesleges faggyúból alkotott rétegek egymásra rakódása.

Elsősorban a fejtetőn és a kutacs környékén jelentkezik. Jellemzően 3 hónapos kor körül jelenik meg és fél éves, de akár 12 hónapos korig is jelen van, de esetenként óvodás, vagy serdülő gyermekeknél is előfordulhat. A csecsemők és a kisgyerekek fejbőrén megjelenő koszmó leggyakrabban hideg, száraz időben jelentkezik.

Amennyiben a baba kimelegszik, izzad, az súlyosbíthatja a koszmó állapotát. Amikor lehetősége van kerülje a sapka használatát, a baba fejét érje a friss levegő. A sebes területet nem szabad felpiszkálni, dörzsölni, hiszen ez fájdalmat, vérzést, sőt akár a fejbőr elfertőződését is okozhatja.

Ma már számos termék lehet a segítségünkre a megelőzésben, de ha már kialakult a koszmó próbáld ki a Derma Frida terméket, melyet svéd szakemberek, orvosok és szülők fejlesztettek ki. A Derma Frida kíméletesen, 3 lépésben segít a pikkelyek elleni küzdelemben.

  1. A puha habszivacs segítségével puhítsa, lágyítsa fel a fejbő
  2. A puha kefével masszírozza a problémás területet, így fellazulnak a pikkelyek.
  3. A kíméletes fésű segítségével tisztítsa meg a fejbőrt a pikkelyektő

A csomag ráadásul egy tartóállványt is tartalmaz.

Forrás és fotók: Profimed