A jövőd most dől el a jelenben: AI|Life Okoslelet a SYNLAB-nál

Óriásit változott a világ: korábban biztosan nem gondoltad volna, hogy egyszer a mesterséges intelligenciát* használva értékelik majd a leleteid és kapsz átfogó képet az egészségeddel kapcsolatban. Pedig ez már a valóság.

A SYNLAB szolgáltatásai között már elérhető az AI|Life Okoslelet, ami csupán a páciens laboreredményei alapján – a hagyományos laborleleten túlmutatóan – képes betegségcsoportok meglétének kockázatát  megbecsülni.

Az Okoslelet mesterséges intelligencia* segítségével 14 betegségcsoport meglétének kockázatát képes megbecsülni pusztán a laborvizsgálati eredmények alapján.

A páciens laborlelete 1 millió beteg több 100 millió laborvizsgálati eredményével kerül összehasonlításra és a hasonlóságok és különbségek alapján a szoftvercsomag az adott betegségcsoport meglétére vonatkozó valószínűséget számol.

  • tartalmazza a hagyományos laborlelet részeit, és a mesterséges intelligencia által készített elemzés eredményeit is
  • az eredmények közlése közérthető formában történik, az értelmezést táblázatok és részletes magyarázat teszi könnyebbé
  • a szoftvercsomag kiszámolja a kiválasztott csomagba tartozó betegségek meglétének kockázatát
  • a kockázatbecslés eredménye egy becsült valószínűség és egy kockázati színskála formájában kerül bemutatásra
  • felfedezi a laborértékekben rejlő mintázatot, mélyebb betekintést enged az eredmények mögé, ezáltal olyan betegségekre is fény derülhet, melyre a páciens a tünetei alapján nem gyanakodna
  • segíti az eltérő értékek értelmezését azáltal, hogy a feltünteti a vizsgálat nevét, az eltérés mértékét és irányát, a vizsgálat leírását, az eltéréshez társítható potenciális betegségeket és további vizsgálatra javasolt laborparamétereket
  • az Okoslelet eredménye nem számít orvosi diagnózisnak és nem is helyettesíti azt, de iránymutatást, támpontot adhat a szakorvosok számára, hogy célzott vizsgálatokat vagy megfelelő kezelést tudjanak javasolni, elősegítve ezzel a beteg gyógyulását és életminőségének javulását
  • az Okoslelet eredményeinek figyelembevételével lerövidülhet az idő a megfelelő diagnózis kézhez vételéig

Az AI|Life Okoslelet 3 csomagban elérhető:

Basic, Normál  és Prémium, és mindenképpen ajánlott kérni azoknak, akik szeretnének részt venni egy olyan általános szűrővizsgálaton, melynek során egyetlen vérvétellel több információhoz juthatnak az egészségi állapotukkal kapcsolatban, és kíváncsiak arra, milyen valószínűsíthető betegségeik vannak; útmutatást szeretnének kapni arra, hogy milyen további vizsgálatokon érdemes részt venniük; hova érdemes fordulniuk régóta fentálló, de nem diagnosztizált betegségükkel; esetleg a családjukban előforduló betegség miatt felmerül a fokozott hajlam lehetősége.

https://www.synlab.hu/lakossagi/leiras/okoslelet

* Az Okoslelet nagy egészségügyi adattömegekre épülő gépi tanulás megközelítés, mely az Európai Unió Brüsszelben, 2018.12. 7-én elfogadott COM(2018) 795 számú stratégiájának 2.5 pontja és második bekezdése alapján a mesterséges intelligencia egyik típusának tekinthető.