A család kedvencei: trendi és praktikus kabát-ötletek télre

A tél mindig feladja a leckét, hogyan öltözködjünk melegen, mégis csinosan? Vajon a hideg kötelezően együtt jár a fekete kabátokkal? Vagy van más lehetőség is arra, hogy divatosak és egyben vidámak legyünk a szürke hónapokban? Ennek jártunk utána az üzletek kínálatait bogarászva.

Télen a legfőbb igények – akár felnőttről, akár gyerekről legyen is szó –, hogy a megvásárolt kabát az alábbi kitételeknek feleljen meg:
• legyen meleg
• legyen tartós
• legyen kényelmes
• legyen praktikus

Talán éppen ezért nyúlunk a legtöbbször sötét darabok után, gondolván, az mindenhez passzol. De valahogy elég letargikus összképet nyújtunk, ha végig nézünk a városban hömpölygő embertömegen. Valóban csak sötét színekben lehet elképzelni a telet?

Fotó: Pixabay.com

Kicsit több bátorságra van szükség ahhoz, hogy színes kabátot válasszunk magunknak télre, de higgyük el, meghálálja magát. Először is, a színek értünk vannak: a színterápia bizonyítottan állítja, hogy a színeknek a hangulatunkra, sőt, még az egészségünkre is hatással vannak, így ha szeretnénk feldobni a napunkat, bátran válasszunk piros, kék, zöld vagy fehér dzsekit, kabátot.

A bátorság meghálálja magát, hiszen biztosan ki fogunk tűnni a tömegből, jobban ránk figyelnek, és mi magunk is jobban fogjuk érezni magunkat. Hogy klasszikus fazon mellett döntünk-e, vagy merészebben egy pufi dzsekihez nyúlunk, az már csak rajtunk múlik. Ehhez hoztunk egy kis segítséget.

Fotó: Pixabay.com

Ami viszont örök, és ebben a szezonban nagy divat, az a műszőrme kabátok. Míg a korábbi években a hosszúszőrű változatok voltak a kedvencek, idén a pihepuha, könnyű, ám mégis meleg kabátkák jöttek divatba. Fiataloknak a színes variációkat ajánljuk, de az idősebb korosztály is megtalálhatja a számítását, ha egy camel vagy csokibarna kabát mellett dönt.

1.F&F 2. Answear/Vero Moda 3. F&F 4. Sinsay 5. Answear/Pepe Jeans 6. Mohito 7. Answear

A színek itt is nagyon meghatározóak, választhatunk az ősz színei között, de azon se lepődjünk meg, ha a megszokottól eltérően, most pasztell változatokkal találkozunk. A világos színeket is szerethetjük, hiszen nagyon jól kiegészítik téli ruhatárunkat. Fazonok vonatkozásában félhosszú és rövid darabokat találhatunk, gombos vagy cippzáros záródással. Mivel viszonylag melegek, elég alá egy hosszú ujjú felső vagy egy vékonyabb pulóver, de nagyon vagány, ha farmerdzsekivel kombinálunk egy rövid szőrme kabátkát.

1. Answear/Mango 2. Answear/Jacqueline de Yong 3. Answear/Only 4. Desigual 5. Reserved 6. Answear/Guess jeans 7. Answear/Mango 8. Reserved

Kihagyhatatlanok a klasszikus szövet kabátok, amik ezen a télen hosszabb változatban divatosak. Egy elegáns megjelenés alapvető darabjai, de farmerrel, csizmával is jól párosíthatóak. Ha szeretnénk a megszokottól eltérni, akkor válasszunk erőteljes színt, vagy olyan darabot, amit különleges megoldás jellemez. Akár már egy szőrmegallér is sokat dob egy klasszikus kabáton, de a minta, illetve a fazon kialakítása is izgalmassá teheti megjelenésünket.

1.Van Graaf/Boss 2. F&F 3. Karl Lagerdeld 4. Reserved

A pufi dzsekik nem mennek ki a divatból, idén is hódító útjukra indulnak. Szeretjük, mert ezek a darabok ápolnak és eltakarnak, nagyon melegek, és ha jól választunk, könnyűek, így praktikus és kényelmes viseletek. Érdemes ebben az esetben egy kis csavart vinni a történetbe: keressünk olyat, ami színes vagy rafinált megoldásával különlegessé teszi az outfittünket. A pufi dzsekik ritkán slankítanak, ezért ezek esetében fogadjuk el, hogy kicsit többet mutatnak, cserébe viszont lesz egy nagyon vagány kabátunk. Ebben a szezonban a fiatalok kedvence a fényszínű, fényes kabátok, egészen rövid változatban is. Sőt, találhatunk olyat is, ami kifordítható, így egyből két variációra tehetünk szert.

1.C&A 2. Reserved 3. Cropp 4. Cropp 5. Desigual 6. Mohito 7. Cropp 8. Cropp

A gyerekek esetében kicsit könnyebb a helyzet, mert szívesen viselnek színes és/vagy mintás kabátokat, dzsekiket. A lányoknak már találhatunk olyanokat is, amik a felnőtt változatok mini koppintása, így akár össze is öltözhetnek anyuval. A kisfiú dzsekik színesek, könnyűek, sok esetben vízlepergetősek, így hóban, esőben jó hasznát vesszük. Arra figyeljünk, hogy a gyerekek hamar kimelegednek, így ne legyen a kabát túl meleg, mert attól könnyen megizzadnak.

1.H&M 2. C&A 3. C&A 4. Answear/Mango Kids 5. C&A 6. Answear/Mayoral 7. H&M 8. Answear/Mayoral 9. Answear/Mango Kids 10. C&A 11. C&A

Az urak mindig nehezebb helyzetben vannak, mert a sötét árnyalatok nem hoznak olyan változatosságot, mint amit a hölgyeknél elérhetünk. Bár a nekik is találhatunk néhány élénk – sárga, piros, kék – dzsekit, akkor, amikor klasszikusabb fazont keresünk, a konzervatív megoldások várnak ránk. Ha szeretnénk vagányabban öltözködni, a rövid fazonok között könnyebben találunk trendi darabokat.

1.C&A 2. Answear/Medicine 3. Answear/ Armani Exchange 4. C&A 5. Answear/Medicine 6. Van Graaf/Finshley & Harding London 7. Answear/Levi’s

Örök szerelem a motoros dzseki, amit a télre való tekintettel szőrmés változatban is készítenek, irha utánzatként. A kevésbé fázósaknak jó megoldás lehet a szőrmével bélelt farmerdzseki is, vagy a szövet kiskabát, ami egyszerre vagány és elegáns megoldás. Ezen a télen a kockák minden mennyiségben elérhetőek lesznek, de féljünk kabát esetében ettől a megoldástól, mert nagyon mutatósak!

Szerzőnk: Kovács Nóra, stílustanácsadó