8 őszi könyvújdonság kicsiknek és nagyoknak

Az ablakon kinézve már hiába is próbálnánk tagadni, itt az ősz! Napközben sokszor még szuper idő van, de azért a szél már csípősebb, a nap is korábban megy aludni. Közelednek az otthon kuckózós téli délutánok, esték. De szomorkodásra semmi okunk, hiszen a könyvkiadók is nagy erőkkel készülnek erre az időszakra és rengeteg remek új könyv kerül ilyenkor a boltok polcaira. Ezekből szemezgettünk Nektek!

M.G. Leonard – Bogárkirálynő

A most megjelenő könyv a trilógia második része. Első része,  A bogaras fiú, egy olyan világba kalauzol el, amiről nem is sejtenénk, hogy érdekelhet minket. Mert valljuk be, a bogarak nem túl sok mindenkit érdekelnek. De ennek a könyvnek már a borítója is olyan érdekes és izgalmas, hogy egyszerűen muszáj megfogdosni, megnézegetni. És a benne rejlő történet sem okoz csalódást. Igazi gyerek krimi. Kaland, rejtély, szuperbogarak, nyomozás és barátok. A történet roppant izgalmas, de Ti, kedves szülők, ne aggódjatok, nem fog álmatlan éjszakát okozni a csemetéknek! Ha ennyi spoilert megengedtek nekünk, eláruljuk, hogy a legnagyobb feszültséget feloldják a regény végén. De még így is izgatottan várjuk, hogy az írónő hogyan fonja tovább a történet szálát!

8-12 éves gyerekeknek ajánljuk

 

May Szilvia – A Fásli utcai állatkórház a felújítás alatt zavartalanul üzemel

Hallottatok már a méltán híres Fásli utcai Állatkórházról? Ha nem, akkor most bemutatjuk nektek. Az eddig megjelent két kötetben már volt lehetőségünk volt felfedezni az állati kalandokkal átszőtt, néha kissé kaotikusnak tűnő kórház működését.  Egy biztos, a gyógyító munka útjába még egy felújítás sem állhat! A szerzők ezúttal a vadonatúj kórtermek és az ultramodern gépek felfedezésére indulnak, természetesen professzor Termesz kórházigazgató engedélyével!

A kórházi élet izgalmait May Szilvia jegyezte fel és Petrók Ildikó illusztrálta. Teszik mindezt úgy, hogy a kacagás többszöri újranézés után is garantált! Biztosak vagyunk benne, hogy az új rész sem fog csalódást okozni!

4-8 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Schmidt Cecília – Egyik kutya, másik eb

45 magyar mondással foglalkozik ez a remekül illusztrált, roppant érdekesnek ígérkező könyv. Nem kifejezetten magyarázatokat találunk benne. A magyar mondások megértését azzal segíti a szerző, hogy más országok igen hasonló szólásait fordította le magyarra és ezekhez elképesztően jó illusztrációkat társított. Reméljük, mielőbb kezünkbe foghatjuk majd a könyvet, mert már furdal a kíváncsiság, hogy vajon hogy is van oroszul, hogy „majd, ha fagy”!

3-99 éves korig ajánljuk

Kertész Erzsi – A feltaláló

A Pagony kiadó által megjelentetett Most én olvasok sorozat új kötettel bővült. Berg Judit, Finy Petra, Gévai Csilla és Igaz Dóra után Kertész Erzsi folytatja a sort. Ráadásul egy remek történettel! Fecó feltaláló szeretne lenni, de sajnos a családja nem feltétlenül támogatja ezt az elképzelést. De Fecó nem adja fel, kialakítja a műhelyét, ahol igazán komoly találmányokat alkot, amik természetesen igazán nagy kalamajkába sodorják. Vajon kimászni is sikerül belőle? A könyvből kiderül…  A sorozat kötetei szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott, kezdő olvasók számára megalkotott sorozat. Mindegyik egy-egy izgalmas és érdekes kalandot rejt. Segít, hogy a gyerekek minél előbb átélhessék az olvasás örömét!

5-8 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Építsd fel – Repülőtér

Ennek a kiadványnak minden egyes kis porcikája izgalmas és érdekes. Olvassatok, építsetek és játszatok! A doboz rejt magában egy ismeretterjesztő könyvet, egy 3D-s repülőteret és összerakható modelleket. Ha mindent összeszereltetek, akkor folytatódhat tovább a móka! Ha pedig többet szeretnétek tudni arról, hogy mi is zajlik egy nyüzsgő repülőtéren, akkor a sok-sok illusztrációval ellátott, és a Babilon kiadótól megszokott, ismeretekben bővelkedő könyvben rengeteg kérdésedre választ találtok.

A kiadványnak megjelent egy tűzoltósággal foglalkozó kötete is.

5-10 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Miklya Luzsányi Mónika – Időutazás a királyok és próféták korába

A királyok és próféták kora hihetetlenül izgalmas! Az egyik legizgalmasabb korszak Izrael történetében. Ebbe az időszakba kalauzol bennünket ez a szuper könyv! Részt vehettek a csatákban, megismerkedhettek Izrael nagy királyaival és prófétáival. Nem csak bepillantást nyerhetünk a bibliai eseményekbe, hanem megismerhetünk az akkori emberek életét, szokásait. A rengeteg érdekesség és feladványok közt megtanulhatjátok a parittya készítés fortélyát, találhattok korabeli receptet és akár még a saját könyvtekercseteket is elkészíthetitek!

5-12 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Fabian Lenk – 1000 veszély, Te döntesz… sorozat

Biztosan sokatok számára ismerős a szerző neve, hiszen neki köszönhetjük az Idődetektívek sorozatot is. És itt van az új kiskamaszok számára készült sorozata, amik lebilincselően izgalmas kalandokat, sőt kihívásokat rejtenek. A sorozat kötetei különböző helyszínekre és más-más korokba repítenek, de egy közös bennük: 1000 veszély és kihívás vár az olvasóra, hiszen a történetet és a hősök sorsát ő alakítja.

Ezekkel a kötetekkel még azok kedve is megjöhet az olvasáshoz, akik (még) nem tartoznak a betűfalók közé.

Az eddig megjelent kötetek: 1000 veszély a piramisnál, 1000 veszély az USA-ban, A kerekasztal lovagjai 1000 veszély közt, A csapat 1000 veszély közt

11-14 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Paulon Viktória – Kisrigók

Szerkesztőnk a megjelenés pillanatában lecsapott a könyvre. Elolvasása után úgy döntött, hogy az ajánlást Berg Juditra hagyja:

’Kisrigók igaz történet, három gyerek hazatalálásának, örökbefogadásának története úgy, ahogyan azt el lehet mesélni.
Csabó ötéves, Szaszka hat, Gigi még csak négy. Egyikük gyerekotthonban lakik, a másik kettő nevelőmamánál. Nincs ­igazi ­otthonuk, nincs igazi családjuk, nincsenek saját játékaik és szép könyvespolcuk. De nagyon bátrak, van varázstelefonjuk és egy hírvivő, beszélő galambjuk, Kukrú, aki mindenben segíti őket. Mert hiába választja el őket egymástól sok-sok kilométer, mégis tudják, hogy testvérek és összetartoznak, együtt kell élniük.
Legyőznek minden akadályt, kicselezik a felnőtteket, átmásznak falon, kerítésen, hogy összetalálkozhassanak, mert összetartoznak.
Ritkán történik meg velem, hogy belefogok az olvasásba, és a harmadik mondatnál már úgy érzem, hogy érdemes volt elkezdenem. A Kisrigók olvasásakor éppen ez történt. A három gyerekszereplő rögtön annyira élővé vált, hogy majd’ kiugrottak a betűk közül. Ebben a mágikus mesében olyan elevenen és magától értetődő természetességgel teremnek a csodák, ahogy az csak egy gyerek fejében létezhet. Szívből ajánlom gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.’

6-10 éves gyerekeknek ajánljuk

 

Szerzőnk: Fejős Panni

MEGOSZTÁS