8 dolog, amire szükséged lesz, ha a gyerkőccel strandolsz

Végre itt a nyár, és vele együtt beköszöntött a várva várt vakáció! Eljött a gyerekek ideje, amikor nincs ovi, nincs suli, csak a felhőtlen móka és szórakozás. A hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, a forróság szinte már elviselhetetlen, így nincs más hátra, irány a strand! Apa bepakolta a pecabotját, a kicsik már tűkön ülnek a kocsi hátsó ülésén, de mi még mindig a strandtáskánkba pakolászunk. Egy strandoló anya ugyanis mindenre felkészül, hogy ne érje semmiféle meglepetés, főleg, ha a gyerekek is vele tartanak.

A vízpartra, strandra elugrani, vagy egy hosszú hétvégét eltölteni a Balaton partján jó program lehet, s ha kellő odafigyeléssel csináljuk, a közös fürdőzés az egész család számára felhőtlen öröm lesz. Az alábbi összeállításban hoztam számotokra néhány remek tanácsot a pakoláshoz.

  1. Strandtáska

A fürdőzéshez feltétlenül olyan táskát válasszunk, ami jó tágas, igazi pakolós, hogy tényleg minden beleférjen. Nem árt, ha könnyen száradó vászon, vagy szalma táskát választunk, hisz a nap végén tuti koszos, vizes holmikat, na meg homokozós játékokat kell majd bele tennünk.

  1. Jöhet minden a fürdőzéshez

Első körben kell fürdőruha, a kisebbeknek úszópelenka, gumi papucs, fürdőszemüveg, napszemüveg, úszógumi, matrac, karúszó, úszósapka.

  1. Ne feledkezzünk meg a higiéniáról sem!

Legyen nálunk papírzsepkendő, – mert tuti nem marad el a fagyizás – nedves törlőkendő, szemétgyűjtő zacskó – csak, hogy ne kelljen mindig a szemeteskukához szaladgálni – a kisebbeknek wc ülőke, vagy kedvenc bilije.

  1. Végül is szórakozni megyünk a strandra

Evés és alvás között a kicsik az egész napot a vízben fogják tölteni, ezért feltétlenül vigyünk magunkkal vízbe vihető játékokat, labdát, tollas ütőt, frizbit, mesekönyvet, kifestőkönyet, esetleg kedvenc társasjátékát. Ha kellően lefoglaljuk a gyerkőcöket, kevésbé fogják igényelni a gyakori büfélátogatást.

  1. A nap alatt is óvjuk őket

A fürdőruha alap, de nem árt ha van még nálunk  kalap, napszemüveg, strandsátor, kisszék, naptej, sebtapasz, csipesz, sok-sok víz, mert a kicsiknek nagyon fontos a folyadékpótlás és nem árt, ha elsüllyesztünk a táskánkba egy fehér pólót is, amiben nyugodtan játszhat a kicsi egész nap a homokozóban.

  1. Mert gyakran megéhezünk

Ha spórolni szeretnénk, akkor otthonról is vihetünk ki a vízpartra finom falatokat: uzsonnára szendvicset, rágcsálnivalókat (keksz, müzli-szeletek), gyümölcsöket (alma, barack, banán, dinnye) – a csokit és más olvadós ételeket azonban nem árt, ha mellőzzük ezúttal.

  1. Ne csak együnk, igyunk is

A nagy melegre való tekintettel innivalónak elsősorban vizet vigyünk, vagy szénsavmentes, gyümölcsös üdítőket, gyümölcsleveket – amik segítenek pótolni az izzadással elvesztett ásványi sók egy részét. A legkisebbeknek persze kellhet a cumisüveg, meg a cumi.

  1. Ha lement a nap, mehetünk is haza

A gyerekek egész nap a vízben ugráltak, a homokozóban játszottak, vagy épp a fűben hemperegtek, leeszik/leisszák magukat, esetleg még be is pisilnek, éppen ezért nem árt, ha van nálunk egy-két váltás ruha is, amiben kellemesen, kényelmesen érzik magukat egészen hazáig.

A lista persze még bővíthető, hisz ahány gyerek, annyi szokás, de az alábbiakban összeállítottunk egy listát, ami tuti jobb, ha nálunk van, mint otthon…

– Cumi, cumisüveg
– Hűtőtáska jégakkukkal
– Ennivaló
– Innivaló
– Papír/műanyag tányér, pohár, evőeszköz
– Zsebkendő, szalvéta

– Fürdőruha
– Naptej
– Kalap / kendő
– Napszemüveg
– Pléd

– Törölköző
– Pelenka
– Popsitörlő
– Popsikenőcs
– Hintőpor
– Sebtapasz
– Csipesz

– Játékok (ide minden belefér)
– Úszógumi
– Karúszó
– Matrac

– Papír/műanyag tányér, pohár, evőeszköz
– Zsebkendő, szalvéta
– Nylonzacskó (szemétnek)
– Wc papír

– Babakocsi
– Kismotor / kisautó

– Váltás ruha
– Kedvenc plüssállata és tentéje

Ti mivel bővítenék ki ezt a listát?

 

MEGOSZTÁS