7 dolog, amit mindenképp tegyél meg még ezen a nyáron!

Gyorsan elszaladt az a nyár, már javában benne járunk az augusztusban. Ám a hátra levő néhány hét jó alkalmat ad arra, hogy elmerülj pár olyan tevékenységben, amelyek nyári hangulatot varázsolnak az életedbe.

  1. Menj el kertmoziba

A nyári esték és a kertmozik felejthetetlen hangulatúak! Egy korábbi előadásra, és természetesen nekik való filmre a gyerekeidet is magaddal viheted. Ha pedig nem szereted, vagy nem helyesled a filmnézést, üljetek be egy romantikus, hangulatos kerthelyiségbe, és egyetek egy lángost, egy fagyit vagy egy sült halat.

  1. Piknikezz

A kirándulás nemcsak akkor jó, ha több kilométert gyalogoltok a hegyoldalban! Persze ennek is megvan a maga hangulata, de egy piknik is remek dolog a zöldben. A piknikkosárba kerüljenek nehezen romló élelmiszerek, kemény, nem nyomódó gyümölcsök, és nem folyós, nem olvadós édességek. Keressetek egy árnyas tisztást, és a labdát, a tollast se felejtsétek otthon!

  1. Hívd össze a baráti kört

Nyáron azoknak is több idejük van, akikkel a hétköznapi rohanásban szinte csak a közösségi médiában találkozol. Itt az ideje kikapcsolni a gépet, és személyesen is összejönni végre. A grillparti, szalonnasütés külön is remek alkalom erre, nem utolsó sorban pedig arra is megfelel, hogy kipróbáld végre az egész évben gyűjtögetett új recepteket.

 

  1. Nézz meg egy naplementét vagy egy napfelkeltét

A naplementék vagy a napfelkelték nem csak a tenger mellett lehetnek szépek és érdekesek, a városban is különleges hangulata van a napszakok váltakozásának. Ha pedig kicsit elhagyod a várost, és egy természetközeli helyen merülsz el a látványban, a csend és az egyedüllét különleges gondolatokat is hozhat. Ha pedig a családoddal együtt élvezed mindezt, példát mutathatsz a gyerekeknek arra, hogyan kell a mindennapokban is észrevenni a természet szépségeit.

  1. Legyél turista a saját városodban

Felfedezni, szép épületeket, történelmi helyszíneket felfedezni nemcsak idegenben lehet. A gyerekeknek is nagy élmény többet megtudni azokról a helyekről, amelyek mellett egyébként gyakran oda sem nézve rohanunk el. Keress egy jó útikönyvet, vagy szedd össze az információt a neten, és máris indulhattok!

 

  1. Rendezd át a lakást

Talán iskolás korunkból maradt vissza az az érzés, hogya szeptember mindig valami újnak, valami másnak a kezdete. Ha van egy-két nap szabadságod, nyugodtan lapozgass lakberendezési magazinokat, gyűjts ötleteket az interneten, és rendezkedj bátran. A meglevő bútorokból, kiegészítőkből is sok mindent ki lehet hozni egy fillér ráfordítás nélkül, de az sem baj, ha elteszel az őszi estékre néhány kreatív ötletet, amit majd a gyerekekkel együtt készíthettek el.

  1. Pihenj

Ha valamikor, akkor most ne sajnáld az időt a ráérős olvasgatásra, az alvásra, a vízparti heverésre. Hamarosan beindul az óvoda, az iskola, a munka, és csak kapkodod majd a fejed a sokféle tennivalótól. A legjobb, amit tehetsz, hogy még a nyáron kipihened magad.

 

Szerzőnk: Csiki Judit, a Zöldsaláta (zoldsalata.blogspot.com) életmódblog alapító-szerkesztője

MEGOSZTÁS