5 gyerekbarát gasztrohely

Hat teljesen különböző karakterű és igényeket kielégítő gyerekbarát helyet tesztelt a Minimatiné csapata, amelyeket mi is megosztunk Veletek. A válogatásban a klasszikus éttermektől kezdve a bisztrókon és kávézós helyeken át a szuper programokkal tarkított közösségi térig sok mindent megtaláltok.

Budán:

TRANZIT – izgalmas közösségi hely jó programokkal

tranzit

tranzit_2

A Tranzit nem csak egy szokványos kávéház a Kosztolányi Dezső körtéren, igazi közösségépítő helyszín, ahol a gyerekfoglalkozások, filmklubok, kiállítások jól megférnek egymás mellett, sőt hajléktalanok számára is többször tartottak már gyűjtőakciót. Szóval szimpatikus közeg, szimpatikus emberekkel. A gyereksarokban nagy tengeri állatos szivacsot találtok sok-sok plüssállattal. A ropogtatnivalóktól kezdve a turmixokon át a házi szörpökig és a különleges limonádékig mindenfélét lehet kapni náluk, még tejbegrízt is, a napi menüben is mindig van vega és húsos verzió is. Nyáron a terasz részen függőágyakban pihenhettek.
Facebook: facebook.com/tranzitcafe
Web: tranzitcafe.com/
Cím: XI.ker., Kosztolányi Dezső tér, a Bukarest utcában (a volt buszpályaudvar épülete)
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9:00–23:00, szombat: 10:00–22:00, vasárnap: zárva

 

PASTRAMI – az igazi családi étterem bisztrós hangulattal

pastrami

pastrami_2

A Pastramit talán sokan ismeritek és látszik rajta, hogy a tulajdonosok pontosan tudják, mi kell egy gyerekbarát helyhez. A játszósarokban a kis konyhától kezdve a fejlesztő játékokig sok mindent találtok. A bisztrós hangulat, a tágas tér, a barátságos és otthonos dizájn és nem mellesleg nyáron a szuper terasz miatt igen vonzó célpont. Érdemes hétvégéken előre foglalni asztalt. A mosdóban található pelenkázó az egyik legfelszereltebb a városban. Ráadásul kutyabarát, és a bringaút is ide vezet.
Facebook: facebook.com/Pastrami
Web: pastrami.hu/
Cím: III.ker., Lajos utca 93-99.
Nyitvatartás: minden nap 8:00-23:00
Árak: desszertek 700-900 Ft, főétel 2400 Ft-3500 Ft, limonádék 650 Ft

 

Pesten:

HELLÓANYU! – a családbarát közösségi tér

helloanyu2

helloanyu

Budapest egyik családbarát közösségi tere, a HellóAnyu! ökokávézó, ahova bármikor betérhettek barátnőkkel és gyerekekkel egy jó beszélgetésre, ahol kreatív foglalkozásokon vehettek részt a Színtérrel, ahol együtt mozoghatnak kisebbek és nagyobbak, ahol mindig van valami izgalmas előadás, klub vagy tanácsadás. Igazán hiánypótló hely.
Facebook: facebook.com/pages/Helloanyu
Web: helloanyu.hu
Cím: VII. ker., Csányi u. 7.
Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10:00-18:00, vasárnap zárva
Árak: Házikó finomságai 300-800 Ft, kekszek-sütik-péksütik: 100-500 Ft, kávék 300-650 Ft

 

SOPHIE&BEN – trendi és gyerekbarát

sophie_ben2

sophie_ben

A Sophie & Ben Bistro megálmodója két jó barát, akik az egy helyen, egy napon, egy óra eltéréssel született gyerekeikről nevezték el az éttermet. Organikus és díjnyertes Burgerek (vega is), bisztróételek, házi készítésű sütemények szerepelnek a kínálatban. A kisgyerekes családokat szuper briós vonatasztallal, világos, a bejárattól távoli játszósarokkal várják. Hétvégén érdemes előre foglalni, mert bár jól felkészültek etetőszékek tekintetében, de a hely egyre inkább a családok kedvelt célpontja.
Facebook: facebook.com/sophiebenbistro
Web: sophieben.hu/
Cím: VI. ker., Káldy Gy. u. 5
Nyitvatartás: minden nap 11:00-22:00
Árak: burgerek 1500-2500 Ft, desszert 890-1100 Ft

 

VAKVARJÚ – klasszikus „étteremlánc” jó ötletekkel fűszerezve

vakvarju2

vakvarju

Hogy miért étteremlánc, mert mindjárt három is van belőle, kettő Pesten, az VI. és a XIII. kerületben és egy Budán, illetve nyáron a Beach a Kopaszi-gáton. Mindenhol jól felszerelt gyereksarokkal várják a családokat, és egyedülálló szolgáltatásuk, hogy vasárnaponként külön pótnagyi vigyáz a csemetékre 12 és 16 óra között. Ha a klasszikusabb éttermeket kedvelitek, akkor ide menjetek. Háromféle menü van a „fiókáknak”: rántott sajt, hal és csirke, de lenne még ötletünk a változatosabb gyerekmenüre. 2-3 héttel előtte érdemes hétvégére foglalni, mert főként a játszósarok melletti helyek nagyon hamar elkelnek. Máshol nem láttunk még ilyet, de végre a nagyobbakra is gondoltak a tányéralátétre nyomtatott rejtvényekkel.
Közösségi oldalak: Vakvarjú Pest, Vakvarjú Újlipót, Vakvarjú Buda, Vak Varjú Beach (tavasztól őszig)
Web: vakvarju.com/
Cím: Vakvarjú Pest – VI.ker, Paulay Ede u. 7.; Vakvarjú Újlipót – XIII.ker., Bessenyei u. 4-6. (a RaM épületében); Vakvarjú Buda – XI.ker., Érem u. 2.; Vak Varjú Beach – Kopaszi-gát 2.
Nyitvatartás: 11:00-23:30
Árak: főétel 1990-4500 Ft, 3 féle gyerekmenü 950 Ft

 

Forrás: minimatine.hu