5 dolog, amiért várjuk a nyarat

Hamarosan itt a nyári szünet, de az iskolaév végén még bele kell húzni egy kicsit a tanulásba. De vajon miért ne tehetnénk meg már most is mindazt, amiért várjuk a nyarat?

Amiért várjuk a nyarat #1: a legjobb fagyikért

A fagyi ma már minden évszakban aktuális finomság – különösen, ha otthon készíted, hiszen így még egészséges is lehet. Bár kétségtelenül a fagyi az egyik fontos dolog, amiért várjuk a nyarat, az eperszezont máris kihasználhatod: egyszerűen pürésítsd a friss epret, keverd össze egy kis tejszínnel és mézzel (ha ínyencségre vágysz, egy kis mentát és bazsalikomot is adhatsz hozzá), majd fagyaszd le, közben pedig néhányszor keverd át. Ha megfagyott, máris jöhet a nyalánkság!

Amiért várjuk a nyarat #2: a kerti partikért

Ha kertes házban laktok, egy napos délutánon, iskola után is rendezhettek grillpartit. Nem kell ragaszkodni hozzá, hogy a vacsora a konyhában készüljön, a szabadtéri grillen is sülhetnek a finomságok, de akár egy hagyományos szalonnasütést is beiktathattok – jóízű beszélgetéssel „körítve”. A társasházban lakók pedig kivonulhatnak a parkba néhány szendviccsel egy piknikre.

Amiért várjuk a nyarat #3: az utazás

Ha van valami, amiért várjuk a nyarat, az kétségkívül a családi nyaralás. De nem kell feltétlenül több hétben gondolkodni! Amíg tart az iskola, egy napra, vagy egy hétvégére is el lehet utazni. A közelben biztosan van egy megközelíthető vízpart, vagy egy vár, amit érdemes meglátogatni a gyerekekkel.

Amiért várjuk a nyarat #4: strandolás

A strandolással sem kell kivárni a szabadságok időszakát. A legtöbb strand és uszoda már egészen korán nyitva van, így munka előtt is lehet egyet úszni. Bónusz: ilyenkor még a nap sem süt olyan erősen, az előtted álló munkanapra azonban remekül felfrissít az úszás. Ha pedig korán ér véget a munkanap, a délutánt is ki lehet élvezni a strandon – akár a gyerekekkel együtt. Csak az idő legyen jó!

Amiért várjuk a nyarat #5: pihenés

Az iskolaév legvégére mindenki elfárad. Épp ezért érdemes néha passzív pihenést is beiktatni a programba: hét végén hadd aludjon sokáig az egész család, néha pedig maradjon idő arra is, hogy egyszerűen csak kifeküdtök egy plédre a kertben vagy a teraszon, és élvezitek a napsugarak simogatását. A legjobb családi beszélgetések általában ilyenkor szoktak kialakulni, de akár a legújabb, elolvasásra váró könyvet is hozhatja mindenki!

 

Szerzőnk: Csiki Judit, a Zöldsaláta életmódblog (http://zoldsalata.hu) alapító-szerkesztője

 

 

 

 

 

MEGOSZTÁS