30 perc és mínusz 10 év: itt az idő az újabb FTC kezelésnek!

A Happy Family csapat tagjaként – és a szépségápolásért rajongó kétgyerekes mamiként – igazán szerencsés helyzetben vagyok: én próbálhatom ki és oszthatom meg veletek a legújabb szépségápolási termékeket és kezeléseket. A bőség zavarában néha nekem sem könnyű megtalálni a kedvencet vagy az igazán hatásosat, de ha egyszer mégis sikerül, akkor hűségesen és lelkesen alkalmazom időről időre. Nem titok, a Royal Clinics és csapata az idők során szívem csücske lett, a Fine Thread Contouring kezelés pedig az örök kedvencem.

A kezelés hatásosságának köszönhetően nem sűrűn kell igénybe vennem, de idén ősszel úgy érzem, itt az idő a frissítésnek. Korábban már meséltem a kezelésről, de talán van, akinek tudunk újat mondani: a Fine Tread Contouring, azaz finomszálas arcfiatalítás a laza bőrszövetek feszesítésére és az arc kontúrjainak visszaállítása,biológiai úton felszívódó szálakkal. A bőrön minimális metszéseket ejtenek és behúzzák a laza bőrszövetet megfeszítő szálakat. Az így keletkezett seb gyógyulása során az új szövetek kollagénképződését serkenti, így a bőr rugalmassága és feszessége fokozódik, a pórusok mérete csökken. Mivel a felületi sérülések mértéke tényleg minimális, így nem kell extra felépülési idővel kalkulálni, és remekül kombinálható más, kollagénállományra ható terápiával, mint a rádiófrekvencia, a lézer vagy a kémiai peeling. Csak nyugi! Ha nem lenne teljesen biztonságos, biztosan én sem estem volna vele szerelembe, de az eljárásnál használt polidioxanon (PDO) szál már több éve ismert és alkalmazott sebészeti varróanyag, kompatibilis az emberi szövetekkel és teljes mértékben le is bomlik. A szál befűzése után a bőr mélyebb rétegeit stimulálja, és természetes módon ösztönzi a szervezetet saját kollagén termelésére, segíti a laza területek kötőszövetének volumennövekedését és visszaállítja a kontúrokat.

Különös előkészületekre sincs szükség, klasszikus ebédidős eljárás helyi érzéstelenítéssel, amit én kifejezetten  szeretek – előtte és utána csak néhány dologra érdemes figyelni. A kezelés előtt nem szedhető gyulladáscsökkentő, C-vitamin és C-vitamin tartalmú készítmény, multivitamin, aszpirin, és kerülni kell a zöld tea és ginzeng fogyasztását; utána pedig ha szükséges, hűteni kell a kezelt területet, kerülni a napozást, szoláriumozást. Ha lehet, közvetlenül utána egy napig az erős sminkeléstől is tartózkodjunk, és ha bevérzés fordulna elő –ami típusfüggő, nekem például másodszor már nyoma sem látszott a kezelésnek–érdemes krémmel ápolni a bőrt –ebben a Royal Clinics szakemberei segítenek–, az előforduló szúró vagy csípő érzet pedig magától elmúlik majd.

Kinek mennyi szálra van szüksége? Ez természetesen bőrtípustól és a kezelendő problémától függ, a szál pedig többféle típusú és hosszúságú lehet. Legtipikusabban az arc kezelésekor (orcák és állkapocs, áll vonala) kb. 60 szálat használnak, de a kezelés alkalmazható például a has, felkarok, fenék és combok területén is, ahol szintén változhat a szálak mennyisége.

És most jön a legjobb: a hatása! Az eredmény már a kezelés után is látható –nálam mindig olyan, mintha több órás pihentető alváson lennék túl – de folyamatosan fejti ki hatását, és ha frissítő kezelést is beiktatunk, akár 24 hónapig is tartós lesz. És hogy miért alakult ki nálam a rajongás? A feszesebb kontúrok mellett a bőröm teltebb lett és a minősége is sokat javult tőle, talán még soha nem volt ennyire jó minőségű, mint mióta kipróbáltam az FTC kezelést.

Próbáld ki te is!

A Royal Clinicsnek köszönhetően 2018. október 31-ig a HAPPYFTC kódot használva 20% kedvezményt kapsz a kezelés árából! Bővebb információk és bejelentkezés: www.royalclinics.hu

 

Szerzőnk: B.Á./Happy Family szépségrovat szerkesztő