Balerinás kreatív torta

Mindig csodálattal nézzük a hihetetlen kreativitással megalkotott szebbnél szebb tortákat. Persze, a kóstolás sem piskóta, hogy maradjunk a sütiknél.

“Bombolone” Andi, aki igazán szuper tortákat készít, nemrég egy ifjú hölgynek készített szülinapi meglepetést. Az alábbiakban a részleteket is elolvashatjátok és ha kedvet kaptok, csináljátok utána.

Azt csicseregték a madarak, hogy témájában balerinásnak  örülne a szülinapos, ízben pedig az Eszterházy a kedvenc.
Én az Eszterházy helyett a nagyon-nagyon diós tortámat szoktam ajánlani, azonban annak elég puha a piskótája és mivel menet közben kiderült, hogy a torta bizony több 100 km-t fog utazni, így egy masszívabb megoldásra volt szükség. Belül persze maradt a zamatos rumos diókrém, viszont a piskótát kakaósra cseréltem, és az egészet egy vastag csokoládé ganache-val kentem körbe a burkolat alatt. A képek tanúsága szerint nem is esett baja a hosszú úton, aminek roppant mód örülök.

A balerinás díszítést pedig Little Lady Baker tortája ihlette.
Nem szeretek tortát másolni, de ez annyira szép kompozíció, nem kislányos, de mégis tökéletesen illik egy fiatal lányka szülinapjára. Valamennyire persze átalakítottam, hisz a torta formája is más volt, illetve ehhez is figyelembe kellett venni az utazást is… meg egyébként is.


Eszter örült neki, és ez a lényeg!

A nagyon-nagyon diós krém receptjét itt találjátok.

Az egyszerű piskóta receptjét itt találjátok. 

További finomságokat a Bombolone honlapján találtok, receptekkel együtt.

MEGOSZTÁS